Πέμπτη, Απριλίου 26, 2007

Αστυνομία με το δελτίο κι αστυνομικό δελτίο


Αυτό κι αν είναι τρομοκρατία: να σε μποτιλιάρουν στη Βασιλίσσης Σοφίας επειδή Ιρακινός τις κάρφωσε (ψευδώς) συμπατριώτες του πως είναι αλκαϊντιανοί με στόχο να χτυπήσουν την πρεσβεία.
Ποια πρεσβεία; Μία είναι η πρεσβεία, δεν υπάρχει άλλη καμία.
Παράπλευρη απώλεια η καθυστέρηση να πας στη δουλειά και τα μούτρα του αφεντικού.
Σε τούτη την κρίση ο Πολύδωρας τα πήγε καλά επειδή δεν υπήρχε αληθινό θέμα.
Έχει ανάλογες επιδόσεις με την κυβέρνηση. Όλα εξελίσσονται καταπληκτικά αν δεν προκύψει κάτι δύσκολο, όπως για παράδειγμα ο χειρισμός μιας κρίσης ανίας του πρωθυπουργού.
Αν όμως συμβεί κάτι απρόβλεπτο, μια κακοτυχία, το γαλάζιο επιτελείο νιώθει σαν τους Γάλλους στρατηγούς που αντιμετώπισαν ανεπιτυχώς την στρατηγική του Γκουντέριαν.
Έτσι είναι η κατάστασις φίλες και φίλοι. Η πραγματικότητα είναι φασιστική επινόηση.
Σου κηρύσσει «αστραπιαίο πόλεμο» κι εσύ αμύνεσαι όπως όπως, οχυρωμένος πίσω από την γραμμή Μαζινό της ελπίδας και της νωθρότητας.
Μέγα δίλημμα πρωθυπουργικό και η αντιμετώπιση της δυσφορίας των δικηγόρων για την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.
Υπάρχει λύσις: οι δικαστές και οι «πελάτες» τους να αξιοποιούν τις δυνατότητες του phone banking.
Τοιουτοτρόπως, θα φαίνεται άμεσα ποιος κατηγορούμενος είναι δικαστικά «ενήμερος».
Μπορεί ο κ. Καραμανλής να πει στον κ. Παυλόπουλο να διατάξει τα ΚΕΠ να εξυπηρετούν τις συναλλαγές του παραδικαστικού κυκλώματος.
«Δεν πρόκειται να μείνει καμία γκρίζα ζώνη στην υπόθεση των ομολόγων», δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ κ. Ν. Ελευθερόγλου.
Αμ πώς! Το εθνικό έδαφος σκορδοκαΐλα μας. Τα Ίμια ας γκριζάρουν όσο θέλουν. Τα λεφτά δεν πρέπει να του θίξεις του Έλληνα.
Οι ιδέες, οι ανθρωπισμοί και οι ευαισθησίες είναι μια χαρά πρόφαση για να μετράμε παραδάκι – όχι να τα παίρνουμε στα σοβαρά.
Η κατοχή στην Κύπρο και οι φονιάδες του Σολωμού και του Ισαάκ δεν μας κόφτουν. Τα αργύρια να είναι ακέραια και γαία πυρί μειχθήτω.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

α) Η πλάκα όμως είναι ότι δε βρήκαν τίποτα. Όλα έγιναν άνω κάτω επειδή δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν μια πληροφορία. Αν ήταν αλήθεια τι θα γινόταν;

β) είσαι βέβαιος ότι υπήρξε πληροφορία και δεν ήταν μία αφορμή για ξεσήκωμα σε Ιρακινούς (επειδή ακόμα μια φορά το απαίτησαν οι Αμερικανοί -όπως παλαιότερα με Πακιστανούς και Κούρδους);

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Τι να σε πούμε μπρε άνθρωπε; Σε πρεσβείες δεν πολυσυχνάζουμε. Στο pay roll υπηρεσιών δεν είμεθα. Ό,τι και να σε πούμε θα σε γελάσουμε καρντάση...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά, ρε παιδιά, μη βαράτε. Σκέψεις έγραψα.