Δευτέρα, Οκτωβρίου 01, 2007

Το άκρον άωτον γενικώς και ειδικώς


Το άκρον άωτον της ισονομίας: με 49,9% δεν μπορείς να γίνεις δήμαρχος σε κάποιο δήμο της χώρας. Πρέπει να πάρεις παραπάνω από 50%. Από την άλλη, με 41,83% μπορείς να γίνεις πρωθυπουργός!
Το άκρον άωτον της επιτυχίας: Κυριακή απόγευμα να διεκδικείς τη σχεδόν βέβαιη πρωθυπουργία και τη Δευτέρα το πρωί να ιδρώνεις και να ξεφυσάς διεκδικώντας την προεδρία του κόμματός σου, που βρέθηκε ξανά στην αντιπολίτευση.
Το άκρον άωτον της καταξίωσης: να πετύχεις τόσα πολλά ως υπουργός Εξωτερικών ώστε η αμερικάνικη κυβέρνηση να αποσύρει τον πρεσβευτή της από την πατρίδα σου, χρίζοντας εσένα πρεσβευτή!
Το άκρον άωτον της ελληνικότητας: να κάνεις προεκλογική καμπάνια υπέρ του Τούρκου πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου αλλά να μην λες κουβέντα υπέρ του Κυπρίου προέδρου.
Το άκρον άωτον της πίστης στο Σύνταγμα: από τη μία υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου να το παραβιάζεις όταν το άρθρο 59 σου επιβάλλει να δώσεις θρησκευτικό όρκο για να αναλάβεις τα βουλευτικά σου καθήκοντα.
Ταυτόχρονα διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου υπέρ ενός άλλου άρθρου, του άρθρου 16 (παρ. 5) που απαγορεύει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Το άκρον άωτον της συνέπειας: βάζεις τους άλλους να φάνε ξύλο και να κάνουν πορείες για να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 κι εσύ στέλνεις το παιδάκι σου σε ιδιωτικότατο αμερικάνικο κολλέγιο.
Το άκρον άωτον της επιστημοσύνης: να γράψεις ένα βιβλίο Ιστορίας που απορρίπτει η συντριπτική πλειονότητα του λαού, οι ψηφοφόροι να ξηλώνουν εξαιτίας του μια υπουργό κι έναν υφυπουργό κι εσύ να χρεώνεις ολοσούμπιτο το λαό στην άκρα δεξιά.
Το άκρον άωτον της οικολογίας: να χρεώνεις στο ύψος του γρασιδιού του γηπέδου την παιδαριώδη εμφάνιση της ομάδας σου, σε αγώνα που κατέληξε σε ισοπαλία.
Αν σε ισοφαρίζουν στο 93΄ πρέπει να θυμάσαι ότι κι οι αντίπαλοι αγωνίζονται στο ίδιο… πανύψηλο χορτάρι.

8 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Το άκρον άωτον της χωροταξίας: να σε ψηφίζουν ακροδεξιοί, να εκλέγεις ακροδεξιούς βουλευτές υπό τη σκέπη του κόμματός σου και να μιλάς για την ακροδεξιά σε τρίτο πρόσωπο επειδή σε έβαλαν να καθήσεις... κέντρο!

epistimonas είπε...

Το άκρον άωτον της υπεροψίας: Να νομίζεις ότι για πάντα θα πέρνεις το πρωτάθλημα και που και που και το νταμπλ.. Φέτος είναι η χρονιά των μικρών ομάδων

Ανώνυμος είπε...

Και το 50% και παραπάνω που παίρνουν οι δήμαρχοι πλασματικό είναι. Στάχτη στα μάτια της δημοκρατίας.

Μύθος είπε...

Ρε παιδιά, σαν γαύρος έχω ένα άγχος για απόψε. έμαθα ότι στη Γερμανία έχει μουρλαθεί στη βροχή και έχει μεγλώσει το χορτάρι στα γήπεδα.

Άσε που κατά αποκλειστικές πληροφορίες, πήρε τον Λεμονή ο καλός του φίλος, Κ. Μητσοτάκης, και του ευχήθηκε "καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του"...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Μύθε, μου φαίνεται ότι απόψε θα το βοσκήσουμε το χορταράκι.

Μύθος είπε...

Να το βοσκήσουμε απλά, καλά θα είναι... Φοβάμαι ότι απόψε our ass is grass and they will be the lawn-mowers!!!

Μύθος είπε...

Είδατ ρε;;; Έβρεχε και το ψηλό χορτάρι έγειρε, οπότε ήταν σαν χαμηλό!!!

Τι λέτε ρε παιδιά;;; Τι ήταν αυτό;;; Μας τρέλλαναν!!!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Όντως «Μύθε» μας τρέλαναν!