Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2007

Χαρδαβέλλας: Πώς ένας εκατομμυριούχος δημοσιογράφος κοροϊδεύει έναν άνεργο νέο


Χαρδαβέλλας: μία από τις ζωντανές αποδείξεις του γιατί οι άνθρωποι κάποια στιγμή πρέπει να ξηγιούνται Ρέλλοι σ’ όποιον δημοσιογράφο τυγχάνει να περνάει από δίπλα.
Το Σαββατόβραδο ο Χαρδαβέλλας έψαχνε ούφο, όπως συνήθως, στην εκπομπή «Πύλες του Ανεξήγητου».
Η ώρα κόντευε 2 (ξημερώματα Κυριακής) και αρκετή ώρα αφότου ο Μορφέας είχε αγκαλιάσει τους τηλεθεατές, ήρθε κι ο λόγος στο κοινό της εκπομπής.
Αναλαμβάνει λοιπόν το μικρόφωνο ένας νέος κι ο Χαρδαβέλλας του βάζει πόστα να μιλάει πιο δυνατά.
Στη συνέχεια του ζητάει να αναφερθεί με τρόπο που μου θύμισε ολίγον τι ανθυπολοχαγό σε κέντρο εκπαίδευσης: «είσαι ο… και λέγεσαι».
Αναφέρθηκε ο νέοπας κι ο Χαρδαβέλλας δεν του ζήτησε τον αριθμό στρατιωτικού μητρώου αλλά να του μολογήσει με τι ασχολείται.
Απαντά ευπειθώς ο νέος: «είμαι απόφοιτος ΤΕΙ και σε αναζήτηση εργασίας».
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας απάντησε «ωραία». Έπειτα το ξανασκέφτηκε και το σχολίασε αλλιώτικα: «τι ωραία δηλαδή, μαύρο χάλι».
Φτάνοντας στο κρεσέντο της κοινωνικής ευαισθησίας που μπορεί να φτάσει ένας μέσος Έλληνας εκατομμυριούχος δημοσιογράφος… έσκασε στα γέλια!
Ο κονομημένος ρεπόρτερ γέλαγε κατάμουτρα στο νεαρό έχοντας αντιληφθεί ως αστείο τη μαύρη του ανεργία.
Αποκαρδιωτικό επίσης ήταν πως ακούστηκαν γέλια κι από το κοινό και τους πανελίστες.

Εδώ βλέπουμε το θύμα της αυτάρεσκης αθλιότητας την ώρα που δέχεται την προσβολή

Ο αμήχανος νέος έδειχνε εκείνη την ώρα πως ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Όμως, επειδή η ζωή και το ουφολογικό σόου συνεχιζόταν υπέβαλε την ερώτησή του προς τους πανελίστες.
Η ωμότητα του περιστατικού, παρά την εμφανή πολιτισμική υστέρηση που ταλανίζει τους κήνσορες της ελληνικής τιβί, είναι πρωτοφανής.
Ένα τσούρμο άνθρωποι, με επικεφαλής έναν χρυσοπληρωμένο δημοσιογράφο, καγχάζουν με την ανεργία ενός νέου συμπολίτη μας.
Αυτή η θλιβερή εικόνα σε κάνει να σκέφτεσαι πως είναι ευκολότερο να βρεθεί ούφο στην πλατεία Συντάγματος παρά λίγες σταγόνες ανθρωπιάς και σεβασμού στον συνάνθρωπο.
Ντροπή κύριε Χαρδαβέλλα!

8 σχόλια:

Suspect είπε...

μη βγάλεις καμία απόφαση αν δεν ακούσεις και τις δύο μεριές

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες καλημέρα σας, σχετικά με το θέμα που αναφέρατε θέλω να σας πω οτι είναι γενικό φαινόμενο, ειδικά στο χώρο των δημοσιογράφων. η ειρωνεία και η κοροϊ΄δία των ανέργων. Προσωπικά την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές μέχρι σήμερα όντας άνεργος επι 2 χρόνια.

Τους ζητάς δουλειά και σε κοιτούν με εκείνο το υπεροπτικο βλέμμα, με το ένα φρύδι ανασηκωμένο σε ένδειξη υπεροψίας και ανωτερότητας, με ένα ελαφρύ μειδίασμα του στύλ "αδειαζέ μας τη γωνιά βρε κοπρίτη". Και ας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν μείνεις άνεργος σου τηλεφωνούσαν καθημερινά για να "ανταλλάξετε" πληροφορίες και ας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν μείνεις άνεργος σε γέμιζαν με κολακίες ψέμματα και υποκρισία.

Δεν υποννοώ το Χαρδαβέλα για όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω αλλα κάποιους ΟΜΟΙΟΥΣ του ή ακόμα χειρότερους που δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να βοηθήσουν συναδέλφους τους γιατί πολύ απλά δεν τους θεωρούν μέλη του ελιτίστικου συναφιού τους. Συγχωρέστε με αν έβγαλα οργή απο το μήνυμα μου αλλά κι εσείς στη θέση μου το ίδιο θα νοιώθατε, νομίζω.

Παιδιά Keep shooting τους εμπαθείς και μουράτους και δείξτε ενδιαφέρον για την ανεργία που πλήττει και τους δημοσιογράφους αλλά ποτέ δεν ακούγεται.

Stefanos είπε...

Ε ρε ξύλο που χρειάζεται...

Aggelos Spyrou είπε...

Μα,
όλα τα μεγάλα ονόματα της τι βι,
δεν είναι εκατομμυριούχοι;

Πόσες και πόσες εκπομπές λαοπρόβλητων κι επιφανών δημοσιογράφων-παρουσιαστών δεν καλλιεργούν αυταπάτες, δεν παραπληροφορούν, δεν ποτίζουν φραπελιές τον κόσμο;

Και ξέρετε βρε παιδιά ποιό είναι το χειρότερο;

Πως όταν βρεθούν (από τύχη) μπροστά στο αληθινό πρόβλημα, δεν το αντιλαμβάνονται, το προσπερνούν, σαρκάζοντάς το...

Μου θυμίσατε μια πλούσια καθηγήτριά μου στο Πανεπιστήμιο, όταν ήμουν φοιτητής κι αγωνιζόμουν να τα φέρω βόλτα με τα λίγα που μου έστελναν οι γονείς μου, που μου είπε: Για να μένεις πιο πολύ στο εργαστήριο, να πεις στους γονείς σου να σου πάρουν ένα κινητό και να σου πληρώσουν μια γυναίκα να σου καθαρίζει το σπίτι!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε βέβαια και να υποκριθεί ότι συμπάσχει, όπως θα έκαναν οι υπόλοιποι εκατομμυριούχοι συνάδελφοί του.
Όμως αυτός δεν κρατήθηκε...

Ανώνυμος είπε...

Κουιζ.
Ποιος ειναι ο χειροτερος συμπασχεστης απο ολους;
Εδω σας θελω.
Ο ευρων, κερδιζει μια συνταξη στα 40 και ενα επιδοματακι, ετσι για να μας βρισκεται
Θ.

Ανώνυμος είπε...

Tι στο καλο; Ακομα να το βρειτε;
Μα ποιος αλλος απο τον Αυτια.
Καποια μερα που το ειχε παρακανει, του την επεσαν το διδυμο Καμπουρακη-Οικονομεα και το τι του σουρανε...
Ο Οικονομεας δε, τον ειπε "γλιτσα".
Θ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι πως έχω κανένα όφελος να πάρω τη θέση του Χαρδαβέλλα, αλλά δε νομίζω πως το πρώτο που σκέφτηκε ήταν η θέση στην οποία βρίσκεται ο ταλαίπωρος νέος. Δεν αποτελεί την εξαίρεση σήμερα, οπότε δεν εντυπωσιάζει κανέναν. (Δυστυχώς) Δεν παρακολουθούσα την εκπομπή, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι και η καταλληλότερη για κοινωνικές ευαισθησίες, τις οποίες ούτως ή άλλως εγώ προσωπικά (που βρίσκομαι στη συγκεκριμένη κατάσταση) έχω σιχαθεί. Μετά από πολλά κατέληξα πως καλύτερα αδιαφορία παρά υποκριτικό ενδιαφέρον. Να ξέρουμε που κινούμαστε... Συγνώμη αν σας κούρασα.