Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2007

Προτάσεις από τον Επίτιμο Πρόεδρο της Μόρντορ


Δαιμόνιος Μητσοτάκης: τις προάλλες, σε συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου είπε πως πρότεινε στον Καραμανλή να συστήσει υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η πρότασή του περιλάμβανε και ανάληψη καθηκόντων υπουργού Περιβάλλοντος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Η συνέχεια θα ήταν πολύ απλή: ο Ψηλός που θυμίζει κάπως τον Σόρον (κακός μάγος στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) θα επικαλείτο τις δυνάμεις του σκότους.
Θα θυσίαζε την μαύρη αίγα στην κορφή καταραμένου όρους κι ενώ το πηχτό αίμα θα έτρεχε από το σφαγμένο της λαιμό, ένα ανατριχιαστικό γέλιο θα αντηχούσε στις ατέλειωτες χαράδρες του όρους.
Λόγια ακατάληπτα κι αρχαίες λέξεις θα έφταναν στα έγκατα της έσχατης κόλασης και θα ξύπναγαν στρατιές δαιμόνων που θα συνέτρεχαν τον Σόρον στη προαιώνια μάχη του εναντίον όποιου καλού έχει απομείνει στο πρόσωπο της Γης.
Οι δυνάμεις που τρέφουν το αιώνιο κακό θα εμφανίζονταν με τη μορφή φριχτής θύελλας φωτιάς που θα κατάκαιγε ακόμα και τις πέτρες.
Η συμφορά θα αφάνιζε δάση, άλση, πάρκα, θάμνους, φρύγανα, σπίτια, ζώα και ανθρώπους με την ισχύ και τον θόρυβο που προκαλούν δεκάδες μυριάδες δαίμονες που σφυροκοπούν ένα λερό και αδειανό καζάνι.
Θάνατος και οδυρμός κι ερήμωση και σάρκες και ζωντανές συνδέσεις θ’ ανακατεύονταν σ’ έναν απαίσιο πολτό που θα έτρεφε όλα τα βδελύγματα της ερημώσεως που ακολουθούν συνήθως τέτοιους σκοπούς.
Τότε, το ανήμπορο χόμπιτ που θα προσπαθούσε ως υπουργός Περιβάλλοντος να συντονίσει τη δασοπυρόσβεση θα τυλιγόταν έως ασφυξίας από τα γλοιώδη πλοκάμια της κρατικής ανυπαρξίας.
Η μοναδική επιλογή που θα απέμενε στο ταλαίπωρο χόμπιτ της Ραφήνας θα ήταν η παραίτηση.
Θα έβγαζε το αφορισμένο δαχτυλίδι της Δύναμης και θα το έδινε στην βαμπιρέλα θυγατέρα του τρομερού Σόρον.
Και τότε; Τι θα συνέβαινε τότε; Ο όμορφος τόπος μας θα γινόταν ολόιδιος με τη Μόρντορ, τη χώρα της Μέσης Γης που κρύβει στα σπλάχνα της το αρχαίο Κακό.
Ευτυχώς αυτό το ενδεχόμενο είναι μάλλον ανέφικτο…

Το όμορφο illustration προέρχεται από το site: http://www.freepages.gr/hell.jpg

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπουργείο Περιβάλλοντος;
Δεν είναι κακό.

Μύθος είπε...

Καλά, ότι ο Τόλκιεν θα μίλαγε για τον Μητσοτάκη, ούτε που το είχα φανταστεί!!! Ρε τι μαθαίνει κανείς...!