Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2007

Θαρραλέα αντιμετώπιση των προκλήσεων


Αναγνώρισε η Αγγλία τα Κατεχόμενα της Κύπρου.
Σε επίσημο έγγραφο που συνυπέγραψε ο Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας κ. Μπράουν αναφέρεται η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου».
Σπουδαία τα λάχανα.
Εδώ έχουν αναγνωρίσει εμπράκτως τα Κατεχόμενα οι ίδιοι οι Κύπριοι και οι Ελλαδίτες αξιωματούχοι και ενοχληθήκαμε από δυο αράδες σε μερικές κόλλες χαρτί;
Η υποκρισία μας βαλσαμώνει ελέφαντα.
Αν θεωρούμε τους εποίκους πληγή για την Κύπρο, τον τουρκικό στρατό κατοχικό και το κράτος τους ψευδοκράτος τι νόημα έχουν τότε οι ρεβεράντζες, οι χειραψίες και οι τεμενάδες στον κάθε Ντενκτάς και Ταλάτ;
Ως τι τους συναντάμε όλους αυτούς;
Ως εκπροσώπους της «τουρκοκυπριακής κοινότητας»; Αν ήταν έτσι δεν θα μιλούσαν οι εν λόγω κύριοι για την «ανάγκη παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων» στην Κύπρο.
Οι εκπρόσωποι κοινοτήτων δεν διαγωνίζονται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τρίτου κράτους αλλά προασπίζουν τους ανθρώπους τους, τους κυπριώτες Τούρκους και όχι τους ασιάτες κουβαλητούς (έτσι αποκαλούν οι ελληνοκύπριοι τους εποίκους).
Επιπλέον, μέχρι σήμερα, εγκληματίες πολέμου και μακελάρηδες όπως ο Ντενκτάς, δεν έχουν διωχθεί για τα ανοσιουργήματά τους από ελληνικά ή ελληνοκυπριακά δικαστήρια.
Ούτε κάποια επίσημη αρχή έχει ζητήσει τη συνδρομή του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης για όλα αυτά καθώς και για τις δολοφονίες Σολωμού και Ισαάκ από τους αφιονισμένους Γκρίζους Λύκους που υποδέχθηκε ο Ντενκτάς εν χορδαίς και οργάνοις τον Αύγουστο του 1996.
Για να μην αναφερθούμε και στο ρόλο των ελλήνων εκλογέων που κάθε τέσσερα χρόνια επιδοκιμάζουν με την ψήφο τους τις πολιτικές της «συνετής» ενδοτικότητας.
Οι Τούρκοι, οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί κι όλες οι φυλές του Ισραήλ γνωρίζουν μια απλή γεωπολιτική αλήθεια η οποία δεν μπορεί να αναιρεθεί σε τηλεοπτικά παράθυρα και σε λαχανοφυλλάδες της δεκάρας.
Ό,τι κατακτήθηκε με όπλα, αίμα και θυσίες δεν επιστρέφεται με υπογραφές σε χαρτιά.
Εμείς ας μείνουμε στα χαρτιά μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Για να μην αναφερθούμε και στο ρόλο των ελλήνων εκλογέων που κάθε τέσσερα χρόνια επιδοκιμάζουν με την ψήφο τους τις πολιτικές της «συνετής» ενδοτικότητας."

Μέχρι εδώ νόμιζα ότι μιλούσατε σοβαρά... Μα καλά, πώς είναι δυνατόν να ανακατεύουμε τους Έλληνες ψηφοφόρους σε οτιδήποτε το οποίο δεν έχει να κάνει με μια θεσούλα στο δημόσιο; Ενδιαφέρθηκε κανείς για το που δίνει την ψήφο του για να το κάνει τώρα; Εδώ ξαναψήφισαν αυτούς που πριν τις προηγούμενες εκλογές έλεγαν ότι δεν θα ακουμπήσουν το ΦΠΑ γιατί είναι λέει ιερό και λίγο καιρό μετά πήγε από μόνο του στο 19% και όπου να ναι θα ανέβει πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα της Κύπρου, είναι πολύ μεγάλο, αλλά μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια.
Το σχέδιο Ανάν ήταν κακό, γιατί το έκανε ακόμα πιο περίπλοκο και ενέπλεκε ακόμα περισσότερο τους αγγλοαμερικάνους που το δημιούργησαν το πρόβλημα, εσύ τι προτείνεις;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ειλικρίνεια. Να εκθέσουν οι έπαρχοι της αυτοκρατορίας πόσο μεγάλο τον θέλουν τον τεμενά, και στη συνέχεια να τον εκτελέσουν.