Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2008

Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νονιλίκι και πανεπιστημιακό άσυλο

(Πανεπιστήμιο Πειραιά: Ιδού τι πληρώνουμε για να... σπουδάζουν δωρεάν ανυπακοή ορισμένοι αιώνιοι αλλά και εφήμεροι φοιτητές)

Πανεπιστημιακό άσυλο. Ολόκληρη η συζήτηση που γίνεται επί τούτου είναι άκυρη.
Οι μεν ισχυρίζονται πως είναι αδύνατον να εφαρμόζεται ο νόμος αν υφίσταται το άσυλο και οι δε υπονοούν –χωρίς να το λένε ευθέως- ότι το άσυλο καλύπτει τα πάντα κι η αστυνομία δεν πρέπει να επεμβαίνει ποτέ σε πανεπιστημιακούς χώρους, ακόμα κι αν μερικοί τραμπούκοι έχουν βάλει σε καζάνι τον πρύτανη κι ετοιμάζονται να τον βράσουν.
Αμφότερες πλευρές αποπροσανατολίζουν από την ουσία της υπόθεσης.
Όσοι επιδιώκουν την κατάργηση του ασύλου ή δεν γνωρίζουν τους νόμους ή θέλουν, στα λόγια πάντοτε, να αναλάβουν το ρόλο του δικαστή Ντρεντ.
Όσοι φρίττουν με την ιδέα της εισόδου της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό χώρο, ακόμα κι όταν διαπράττονται κακουργήματα, μάλλον δεν θέλουν άλλους να βολτάρουν στα προσοδοφόρα χωράφια τους.
Δεν χρειάζεται να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο για να εφαρμόζεται ο νόμος.
Mε τις διατάξεις του νόμου 1268/82 που ψηφίστηκε επί ΠAΣΟK καθιερώθηκαν τα ακόλουθα για το πανεπιστημιακό άσυλο:
Παράγραφος 1: «H ακαδημαϊκή ελευθερία στη διδασκαλία και την έρευνα καθώς και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κατοχυρώνεται στα AEI».
Συνεπώς, το άσυλο καλύπτει ιδέες όχι απόπειρες δολοφονίας, πραξικοπηματικές παύσεις εκλογών, εμπόριο ναρκωτικών και πώληση παράνομου λογισμικού και αντιγράφων μουσικών CD.
Παράγραφος 7: «H επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια των αρμοδίων οργάνων των AEI επιτρέπεται μόνο εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής».
Εκ τούτου μπορούμε να συμπεράνουμε πως το κράτος διά του Παυλόπουλου θα μπορούσε να στέλνει την αστυνομία ανά μισάωρο στα πανεπιστήμια μια και τα κακουργήματα που διαπράττονται στους χώρους που χρυσοπληρώνει ο λαός είναι συχνότατα.
Μεγαλύτερη εγκληματικότητα σημειώνεται στο Καποδιστριακό, το Δημοκρίτειο, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο και τα ΤΕΙ Πειραιά παρά στο Ζεφύρι, την Κυψέλη, την οδό Γερανίου και τα ίδια τα Ζωνιανά!
Αυτά για να μην τρελαθούμε…

12 σχόλια:

Theodore είπε...

Δυστυχως αγαπητοι, το θεμα αυτο, στοιχειωνει τις μερες μου, γιατι ειχα φαει πολλα χρονια στην εκπαιδευση.
Οπως καταλαβαινετε, πληρωνουμε τη δικτατορια ακομα.
Μετα το Πολυτεχνειο, οι φοιτητες, αποκτησαν ενα φωτοστεφανο, που κανεις δεν τολμησε να το βγαλει, για να δουνε ολοι, οτι ο βασιληας, ηταν γυμνος.
Και αποκοντα τα κομματα, αυτος ο καρκινος της πατριδας μας, που τρωει τις σαρκες της τοσα χρονια τωρα.
Ο καυμενος ο Σαββοπουλος, το ειχε πιασει απο τοτε, αλλα δεν περασε.
"...θα σε καταγγειλω πονηρε πολιτευτη..."
Ετσι βρισκομαστε σημερα, εν ετει σωτηριω 2008, με τα Παν/μια κλειστα καθε τρεις και λιγο και τους φοιτητες στο δρομο.
Και οχι μονο αυτο, αλλα και με καταστροφες και διαρπαγες της περιουσιας των Σχολων. Της δημοσιας περιουσιας,δηλαδη, για την οποιαν υποτιθεται οτι κοπτονται.
Αν αυτο δεν ειναι σχιζοφρενεια, τοτε ειναι απλως δικαιολογια για να κλεβουν.
Προχτες, χτυπουσαν δυο ατομα στο ΑΠΘ και οταν η Αστυνομια ειδοποιηθηκε, δεν πηγε,με το προσχημα, οτι δεν εβρισκε τον Εισαγγελεα, για να διαταξει την εφοδο, ενω βασει του νομου, δε χρειαζεται καμια υπαρξη εισαγγελεα, οταν διαπραττονται εγκληματα κατα της ζωης, οπως εδω.
Αλλα κι αυτη,εχει τα δικηα της.
Φανταζεστε, τι θα γινοταν το ιδιο βραδυ, απο την Κανελη, τον Αλαβανο και τον Τσιπρα και ολο το θιασο,
των αυτοκλητων "υπερασπιστων της δημοκρατιας" στη χωρα μας;
Θα γινοταν αμεσως, η "δικη" και βεβαιως η καταδικη και μη σας πω και η εκτελεση της ποινης, στην Ομονοια δι απαγχονισμου.
Αρα, πρεπει να αποφασισουμε καποτε, τι ακριβως θελουμε απο την Αστυνομια, ωστε να μπορει κι αυτη να κανει τη δουλεια της, χωρις να φοβαται, στα πλαισια καποιου νομου βεβαια.
Αλλοιως, θα κλαιμε καθε τρεις και λιγο για τις καταστροφες και τη βεβηλωση που γινεται,και για την αμορφωσια που οδηγουνται οι φοιτητες, αφου δεν θα υπαρχουν Σχολες να δουλεψουν, αλλα δε θα καταφερνουμε να τα σταματησουμε.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Τα είπες όλα.

Ανώνυμος είπε...

TA EΛΛHNIKA ΠANEΠHΣTHMIA ΔEN ΔIAΦEPOYN KAI ΠOΛY AΠO AYTA TOY ΠEPOY THN EΠOXH ΠOY MEΣOYPANOYΣE TO "ΦΩTEINO MONOΠATI".KATA TA AΛΛA ANOIKQMEN EIΣ THN ΔYSHN. G AΠO CT

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Λιαντίνη. Μας άφησες νωρίς. Κύριοι δημόσιοι υπαλληλίσκοι που αυτοαποκαλείσθε πανεπιστημιακοί, διδαχτείτε από αυτό τον άνθρωπο που έπαιρνε άνθρακες και έφτιαχνε διαμάντια. Εσείς παίρνετε διαμάντια (παιδιά) και τα ρίχνεται στα σκατά. Ντροπή σας εφήμερες υπάρξεις.

Athanassios είπε...

Το συμπέρασμα με την υπόθεση της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι πως για ακόμη μία φορά σημειώνεται έλλειψη πολιτικής βούλησης, με δεδομένη την θέση της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Καθόμαστε και παρακολουθούμε εν τη αφασία μας- λόγω ακρίβειας, τιμών πετρελαίου κλπ.-τα όσα κάκιστα δημιουργούνται με τραμπουκισμούς και λοιπές εκδηλώσεις "αγάπης"...για να φτάσουμε μετά από δεκαπέντε ημέρες, ίσως και περισσότερο, να ασχολούμαστε με κάτι διαφορετικό-φωτιές, ακριβό καφέ στις πλαζ κλπ.-και τελικά όοοο...εν λόγω Νέστορας """φοιτητής""" να συνεχίσει ανενόχλητος τις "δια βίου" σπουδές του επεξεργαζόμενος τις κινήσεις μελλοντικών υπουργών παιδείας ώστε να δράσει και πάλι!
Και όλα αυτά, για όλους, μα όλους τους πολιτικούς που δράττονται της ευκαιρίας να μας θυμίσουν πόσο ασθενή μνήμη έχει ο
λαός μας ώστε να λησμονούμε τοποθετήσεις αλά Αλαβάνου(βλ.Χίο στην Esspresso).

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

"Πανεπιστήμιο Πειραιά: Ιδού τι πληρώνουμε για να... σπουδάζουν δωρεάν ανυπακοή ορισμένοι αιώνιοι αλλά και εφήμεροι φοιτητές"

Μην πεφτεις στην παγιδα των ΜΜΕ.Οι καταστροφες δεν ηταν εργο φοιτητων αλλα μπραβων που εφεραν στα Πανεπιστημια μελη των πολιτικων παραταξεων της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Παναγιώτης Λιάκος είπε...

@G  από CT: ένα σχόλιό σου διεγράφη διότι ήτο κάπως υπέρ άγαν μπινελικωτό. Αν επαναδιατυπώσεις, εδώ είμαστε.
@prezatv: Φίλε prezatv έχω αρκετούς γνωστούς φοιτητές, απολιτίκ σαν φωτομοντέλα από το Μονακό και μου λένε άλλα. Είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω πως πίπτει τόσο τρελλή φάπα από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.
@Aθανάσιε καλά τα γράφεις.
@Φαραώ: Πώς θυμήθηκες βρε μπαγάσα τον Λιαντίνη; Ενδιαφέρουσα περίπτωσις.

Theodore είπε...

Oi Δαπιτες της σημερον, ειναι καλα παιδακια. Δεν ειναι στυλ Μειμαρακη δεκαετια του 80 με το Πασοκ στα πανω του και αυτους να το πολιορκουν.
Σημερα, ειναι αρνακια του Θεου.
Οι ζημιες γινονται, απο κατι παιδακια, απο πλουσιες συνηθως οικογενειες, που εχουν διαφορα προβληματα με τον πατερα τους,(μιλαει η ψυχολογια τωρα), και την προβαλουν σε ο,τι τους θυμιζει εξουσια. Period.
Ola τα αλλα, ειναι για τον πουτσο.

Ανώνυμος είπε...

OK ΔEKTON!ΠPEZA AΣE PE MAΣ TAΠAN AΛΛOI!ΣTAMATA KI EXOYME TPIXOΠTΩΣH EΛEOΣ MAΣ KAPAΦΛIAΣEΣ.G AΠO CT

spooky είπε...

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης το '98 οι ΔΑΠίτες ήταν οι κουστουμαρισμένοι πληροφοριοδότες των 16 "φυλάκων" που προσέλαβε η τότε "πρυτανεία" (που μας έσωσε από δαύτηνε το ΣτΕ) και βαράγανε (ρωτήστε όποιον θέλετε εδώ πέρα) προσωπικό και φοιτητές. Εννοείται ότι κανείς τους δεν πήγε φυλακή ή πέρασε από τη βάσανο της δικαιοσύνης. Οι μηνύσεις από το '98-'99 που υποβλήθηκαν μπήκαν στο συρτάρι και, γύρω στο '05, με συνοπτικές διαδικασίες, οι δικαστές τους δώσανε συγχωροχάρτια.

Τότε οι ΔΑΠίτες ήταν τα "φρόνιμα παιδάκια" που κάνανε παρέα με τους μπράβους. Και μετά έτρωγε ξύλο κι από ένας ακόμα φοιτητής, καθηγητής ή υπάλληλος. Ο πιο "πολλά βαρύς" από τους μπράβους είναι σήμερα νομαρχιακός σύμβουλος στα Χανιά.

Οι "δυναμικοί" τότε ήταν οι ΠΑΣΠίτες. Αυτοί να δείτε πόσο εύκολα ορμάγανε για ξύλο.

Και μετά, ήρθε το "νέο αίμα", η "νέα διεύθυνση" στην "Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών και Παρατάξεων Πολυτεχνείου Κρήτης", την παράταξη που στήσανε οι ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι για αντίβαρο στη ΔΑΣΠ (ΔΑΠ+ΠΑΣΠ). Μπήκαν ακραίοι "αριστεροί" που την κάνανε παραμάγαζο των ΕΑΑΚ και χειρότερη ακόμα κι απ'τους rangers της ΟΝΝΕΔ. Αυτοί εξανάγκασαν όλους τους μετριοπαθείς να φύγουν αηδιασμένοι και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Αυτά που βλέπετε όμως τώρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κύριοι, τα τρώγαμε εμείς στη μάπα πάνω από πέντε χρόνια πριν - προτού καν ξεκινήσει η ιστορία του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, πριν ο Γρυσπολάκης γίνει πρύτανης και κάνει τα τεράστια λάθη που έκανε στη διαχείριση κρίσεων. Αυτά τα άρχισε η ΕΑΑΚ (μαζί με εξωπανεπιστημιακούς από τα γραφεία του ΜΕ.Ρ.Α.) στο Πολυτεχνείο Κρήτης επί Φίλη, που ποτέ δεν έδωσε σε κανέναν το δικαίωμα να τον αποκαλέσει αυταρχικό ή να του καταλογίσει εμπρηστικές δηλώσεις.

Κι εσείς τώρα στην Αθήνα ανακαλύπτετε την Αμερική... Εμείς τα ζούμε χρόνια τώρα, τα λέμε, αλλά κανενός τ'αυτί δεν ίδρωσε ποτέ. Τώρα που έφτασε το κακό σ'εσάς ανακαλύψατε ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά;

Choqm@n είπε...

Υπαιτιοι ολων αυτων ειμαστε Μονο εμεις οι φοιτητες... Που αφηνουμε παρεες 20-30 ατομων(στο ΤΕΙ αθηνας που σπουδαζω τοσοι ειναι) να καθοριζουν αν θα κανουν μαθημα οι υπολοιποι 10.000 φοιτητες... και οταν οι καταληψεις εχουν νοημα και ουσια και αφορουν οχι απλα ενα αρθρο 16 (ας το παρουμε αποφαση οτι θα καταγρηθει ειτε το θελουμε ειτε οχι-προτεινετε τουλαχιστον μια καλη λυση για το προβλημα που λετε οτι θα προκυψει...)αλλα την υποβαθμηση του τμηματος μου (Ενεργειακης Τεχνολογιας) ελεω μεταπτυχιακου προγραμματος... Τα παλικαρια της ΠΚΣ κολλανε σε σημαντικα πραγματα οπως οτι οι αφισες που στο πισω μερος τους εχουν γραφτει τα αιτηματα ειναι της ΔΑΠ η της ΠΑΣΠ... και οχι κενες... Ετσι ομως εχουμε καταντησει... Θελουμε το δεντρο μπροστα να ειναι ενταξει και για το δασος αδιαφορουμε...