Παρασκευή, Οκτωβρίου 10, 2008

Οι Financial Crimes για τον τραυματισμό του Γιώργου Κοίλιαρη στο Αφγανιστάν


Μόλις μάθαμε ότι τραυματίστηκε στο Αφγανιστάν ο συνάδελφος  Γιώργος Κοίλιαρης, πολεμικός ανταποκριτής της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τραύματα στο κεφάλι και τον αυχένα, παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου. Ένας ακόμη δημοσιογράφος, θύμα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει οι αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.
Ο Γιώργος έχει βρεθεί σε δεκάδες εμπόλεμες περιοχές καλύπτοντας υποδειγματικά  τις πολεμικές συγκρούσεις, σε μια προσπάθεια να αναδεικνύει πάντα την αλήθεια που κρύβεται πίσω από κάθε βρώμικη πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα, από την πρώτη στιγμή έχει συμμετάσχει με τον πιο ενεργό τρόπο στο αντιπολεμικό κίνημα. Τελευταία αφορά που συνεργαστήκαμε ήταν αυτή την άνοιξη που ο Γιώργος μετάφρασε το Ιρακινό συνδικαλιστή που μίλησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η «συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο» στην ΕΡΤ, ενόψει του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στις 19 Μάρτη. Του ευχόμαστε περαστικά και να είναι σύντομα κοντά μας στα ρεπορτάζ που ήταν παραδείγματα προς μίμηση, αλλά και στους κοινούς αγώνες για να σταματήσουμε όλους τους πολέμους.
Ο τραυματισμός του Γιώργου Κοίλιαρη, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, και με τον πιο τραγικό τρόπο, τα ψέματα του ΝΑΤΟ και της Ελληνικής κυβέρνησης ότι «η κατάσταση εξομαλύνεται» σιγά σιγά στα πεδία των μαχών.
Εκεί μας οδηγεί η πολιτική του Μπούς, η πολιτική της προσπάθειας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σφάζοντας λαούς να εξασφαλίσει την παγκόσμια κυριαρχία του. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική της Ντόρας Μπακογιάννη που σαν πιστό σκυλάκι ακολουθεί τα βήματα του Μπούς. Αυτές οι εξελίξεις μας κάνουν  να φωνάξουμε ακόμη πιο δυνατά.
ΕΞΩ το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια, και τον Καύκασο. Πίσω οι Ελληνικές Δυνάμεις από τους στρατούς κατοχής.

Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ να δραστηριοποιηθούνε άμεσα για την ασφαλή επιστροφή του συναδέλφου Γιώργου Κοίλιαρη, για να βγεί στο φως όλη η αλήθεια για τις συνθήκες τραυματισμού του, αλλά και να μπούνε μπροστά στον αγώνα για τον τερματισμό της ελληνικής εμπλοκής στον βρώμικο πόλεμο στο Αφγανιστάν.

[Να προσθέσω κι εγώ δυο λόγια για τον φίλο Γιώργο Κοίλιαρη. Αν τον γνωρίσεις θα εντυπωσιαστείς με το πόσο αθώος μπορεί ακόμα να είναι ένας άνθρωπος με την εμπειρία του και τα χιλιόμετρα που έχει γράψει στο επαγγελματικό του κοντέρ. Πώς είναι τα αστέρια της τηλεόρασης; Καμία σχέση! Ο Γιώργος είναι ακόμα παιδί. Ενα καλό παιδί με τιμιότητα, θάρρος, αστείρευτο χαμόγελο και ταλέντο. Καντάρια ταλέντο. Και αξία. Και ανθρωπιά. Κάθε καλύτερο Γιώργο. Περαστικά και σιδερένιος!]

3 σχόλια:

Theodore είπε...

Τωρα οι Αμερικανοι, θα πληρωσουν με το δικο τους αιμα τις αλητειες που εκαναν.Γιατι μη νομιζετε οτι αμα χασουν τις δουλειες τους εκατομμυρια, θα περασει ετσι αυτο.
Η θα φαει ο ενας τον αλλο,η γιατι παιζει κι αυτο, θα βρουν καναν αλλο πολεμο, να τους ριξουν, για να γλυτωσουν οι ιδιοι.
Αλλα παλι θα σκοτωθουν Αμερικανοι.
(Το κακο ειναι, οτι θα την πληρωσει και ο κοσμος που δε φταιει).

Athanassios είπε...

Δυστυχώς, αυτό είναι το τίμημα μιας αξιόπιστης και ελεύθερης ενημέρωσης σαν αυτή που προσφέρει ο συνάδελφος σας. Ο βαθμός επικινδυνότητας του επαγγέλματος σας σε τέτοιο περιβάλλον μου θυμίζει αυτό των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας. Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο μιας πτώση αεροσκάφους όσο και ένας τραυματισμός στην εμπόλεμη ζώνη μπορεί να είναι εξίσου θανάσιμα.
Μετά από αυτά, καλό θα ήταν οι καλοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι να αναθεωρήσουν τη στάση τους γενικά και να αναλογιστούν πως κάποιοι άλλοι,...,αμοίβονται με σφαίρες!!!
Περαστικά του

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.