Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

Όταν η αστυνομία του «εθνάρχη» δολοφονούσε εν ψυχρώ αγωνιστές ιερού αγώνα


9 Μαΐου 1956. Διαδήλωση υπέρ Κύπρου, υπέρ ΕΟΚΑ, υπέρ της ζωής Καραολή και Δημητρίου. Αγωνιστές για ελεύθερη Κύπρο, για Ένωση με την Ελλάδα ήταν τούτοι οι δυο οι νεαροί.
Τους πιάσανε οι Εγγλέζοι και οι αδελφοί τους Έλληνες, σύσσωμη η νεολαία βγήκε να διαδηλώσει να μείνουν στην ζωή.
Πρωθυπουργός Καραμανλής. Η Αστυνομία βαράει στο ψαχνό. Εκατόμβη. 6 νεκροί 193 τραυματίες! Πολλοί άλλοι υπέκυψαν στα τραύματά τους ημέρες και μήνες αργότερα. Η Αθήνα στα μαύρα. Ο «Εθνάρχης» τους είπε «αναρχικά στοιχεία» και «προβοκάτορες». Άρα, καλά τους κάνανε, υπονόησε η «εθναρχία».
Ο Ελληνισμός της Κύπρου στην αγχόνη. Κι οι νεκροί; Ποιος έκλαψε τους νεκρούς; Οι δικοί τους άνθρωποι. Σήμερα γιατί δεν τους μνημονεύει κάποιος;
Ξέχνα το το τελευταίο. Αυτούς τους νεκρούς δεν πρόκειται να τους τιμήσουν.
Πολιτικά είναι «ορφανοί».
Κανείς δεν διεκδίκησε την εκατόμβη των δολοφονημένων από την Αστυνομία του «Εθνάρχη». Κανένα δάκρυ, καμιά εκπομπή, κανένας συγγενής να μιλήσει για τη μνήμη των νεκρών του.

Η Καραμανλική Δεξιά δεν μπορεί να τους «υιοθετήσει», αφού εκείνη τους σκότωσε. Η Αριστερά (τουλάχιστον ένα σεβαστό τμήμα της) φτύνει στους τάφους τους επειδή είναι νεοταξίτικη Αριστερά της Τήλου κι εκείνοι οι σκοτωμένοι πάλευαν για εθνικό αγώνα. Για να μην εκτελεστούν από τους Άγγλους τυράννους οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Μιχάλης Καραολής κι Ανδρέας Δημητρίου.
Δεν τους γουστάρει η ελλαδίτικη Αριστερά ούτε τους Καραολή και Δημητρίου ούτε τους νεκρούς διαδηλωτές που πορεύτηκαν στο θάνατο για να σώσουν ζωές πατριωτών.
Α πα πα πα πα! Για εθνικιστές Γριβικούς θα μιλάμε τώρα χρυσή μου; Αν ήτανε τίποτα «Μακεδόνες» του Γκρουέφσκι να σκίσουμε όχι μόνο τα καλσόν μας αλλά να κάψουμε τον Ζάρα ολόκληρο προς τιμήν τους.
Α πα πα πα πα! Οι «εθνικοπαράφρονες» δεν είναι in my dear. Τι λέγανε; Κύπρο λεύτερη και να τρώνε πέτρες; Ας φάνε χώμα καλύτερα, none of our business.
Κατεβάστε τις σχετικές σελίδες της εφημερίδας Ελευθερία στον υπολογιστή σας, έτσι για να μάθετε για αγώνες και αίματα αδικαίωτα.
http://www.divshare.com/download/6034915-65d

http://www.divshare.com/download/6034916-81f

ΥΓ: Πόσο σοβαρά έλαβε υπ' όψιν της η τωρινή κυβέρνηση την δολοφονία του άοπλου νεαρού; Τόσο σοβαρά ώστε να μην γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις Παυλόπουλου-Χηνοφώτη...

2 σχόλια:

Athanassios είπε...

Ακούστε και αυτό...http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence

Σημερινό και φρέσκο!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιμένετε να θυμάστε. Βρε μανία σας με αυτή τη ρημάδα την αλήθεια!