Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2008

Αναζητείται κοινή λογική


Σαββατόβραδο με απώλειες. Χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή. Καταστράφηκαν πάμπολλες περιουσίες.
Για μια επιπλέον φορά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει Αστυνομία για τον πολίτη αλλά για τους ολίγους.
Η Δημόσια Τάξη δεν διασαλεύτηκε. Απλά δεν υφίσταται. Όσο «αστυνομική» συμπεριφορά είναι να κάνεις τον νταή με κουμπούρι και να μετατρέπεσαι σε δολοφόνο, άλλο τόσο είναι να είσαι απών όταν σε χρειάζεται ο φορολογούμενος πολίτης.
Αυτά τα φαινόμενα είναι συχνά στην Ελλάδα επειδή η κοινωνία όχι μόνο τα ανέχεται αλλά τα υποθάλπει.
Με το που έγινε το περιστατικό είδαμε τα εξής να συμβαίνουν: δυνάμεις που υποτίθεται πως εκπροσωπούν την Αστυνομία να ταυτίζουν εκείνον που έριξε τη δολοφονική σφαίρα με όλους τους αστυνομικούς.
Επίσης, οι γνωστές και μη εξαιρετέες πολιτικο-δημοσιογραφικές δυνάμεις να ταυτίζουν τον νεκρό 15χρονο με τους «μολοτοφορίπτες» και «βιτρινοθραύστες» που έλεγε και ο Πολύδωρας.
Από τη μία δηλαδή έχουμε την απόπειρα να λανσαριστεί ως λογική η εξίσωση:
«Ο αστυνομικός πυροβόλησε επειδή απειλήθηκε. Οι αστυνομικοί απειλούνται. Άρα καλοί είναι οι πυροβολισμοί ακόμα κι αν εκείνος που πυροβολείται είναι άοπλος».
Από την άλλη διαφημίζεται ως αυτονόητο το εξής:
«Ο 15χρονος που δολοφονήθηκε ήταν άοπλος και αθώος. Οι αστυνομικοί δολοφονούν αθώους. Συνεπώς όλοι όσοι τα βάζουν με αστυνομικούς είναι αθώοι σαν τον 15χρονο! Ό,τι και να πάθουν οι αστυνομικοί τους αξίζει. Όσο και να καταστραφεί η Αθήνα της αξίζει».
Η κατάντια της χώρας συνίσταται στην έκπτωση του αυτονόητου σε… ζητούμενο.
Λες και η ζωή του κάθε συμπολίτη μας έγκειται στο πώς θα την αποτιμήσει ο κάθε ένστολος.
Λες και η Δημόσια Τάξη και ο Νόμος πριν εφαρμοστούν πρέπει να γίνουν αντικείμενο διαβούλευσης με τον Αλαβάνο και τις δυνάμεις της «ριζοσπαστικής» αριστεράς.
Και το πιο αστείο της υπόθεσης: η συνέντευξη τύπου Παυλόπουλου – Χηνοφώτη και η… διάθεση της παραίτησής τους στα χέρια του πρωθυπουργού που δεν την έκανε δεκτή.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους διάφορους κουκολοφόρους καλοθρεμένους προβοκάτορες αστυνομικούς δεν ακούσατε DEN ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.
Για τους κουκουλοφόρους που συνέλαβαν κατά λάθος κουκουλοφόρους δεν το πληροφορηθήκατε;
Αναρωτιέμαι πως σας διέφυγε;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητέ φίλε. Μάλλον ακούς σποραδικά ή σπανίως την εκπομπή. Τα λέμε.

Theodore είπε...

Παντως,ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ, ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ,ΕΝΤΕΛΩς ΧΩΡΙΣΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ ΠΟΤΕ.
Ουτε ολοι οι χωροφυλακες ειναι καλοι,αλλα ουτε και ολοι οι διαδηλωτες.
Μην ξεχνατε οτι πολλες φορες εχουν πεταξει μολοτωφ σε περιπολικο, ενω οι χωροφυλακες ηταν μεσα, με κινδυνο να τους καψουν ζωντανους.
Αν πυροβολησουν τοτε, εσεις, τι θα πειτε;
Δηλαδη τελικα, η μαλακια,ειναι μια,και ειναι δημοκρατικη.Ανηκει σε ολους δηλαδη.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε Θόδωρε, αυτό κατάλαβες από το post; Ότι λέμε ότι η μια ή η άλλη πλευρά έχουν το απόλυτο δίκαιο με το μέρος τους;
Αν ναι, ρίξτου ακόμα μία (προσεκτικότερη) ματιά - κα για να μην σε κουράζω, επαναλαμβάνω: Αναζητείται κοινή λογική και λιγότερο αφιόνι.

Theodore είπε...

Για καθηστε ρε παιδια,που το ειδατε το αφιονι;
Εγω το μονο που ειπα, ειναι οτι οι περιπτωσεις πρεπει να εξεταζονται παντα ξεχωριστα.
Ουτε ολα ειναι μαυρα, ουτε ολα ειναι ασπρα.
Τιποτ αλλο.
Στην Ελλαδα,παμε παντα με μυθους,και αυτο ολο σε λαθη μας οδηγει.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Δεν το είδα το αφιόνι σε εσένα αδελφέ. Σε ορισμένους κοινωνικούς φορείς το είδα. Μην πιάνεσαι!

Ανώνυμος είπε...

ο αναβρασμος της κοινωνιας ειναι αποτελεσμα της βαθιας καταψυξης στην οποια εχει επεισελθει απο τη μεταπολιτευση κ μετα. ως φυσικο αποτελεσμα καποια στιγμη θα ξυπνουσε για την αναζητηση "τροφης".
αντιμετωπη τωρα με τις δυναμεις που η αδρανεια της δημιουργησε,αρχιζει να μετραει τη δικη της δυναμη,
παλευει κ ορμαει βιαια,αναρχα. κλονιζονται τα παθη της,παλλονται τα αισθηματα της,τα θελω κ τα πρεπει της
στο δρομο βγαινουν απο στοματα κ σωματα των ιδιων των παιδιων της.γνωριζει πως αν παραδοθει θα χασει το παιχνιδι για παντα,ισως...
αντιμετωπη με την ιδια της την ιστορια,
δεν μπορει παρα να συνεχισει τον αγωνα, χαραζοντας μια ακομα επανασταση.

ας βγουμε μπροστα απο τα παιδια μας,ειρηνικα,δημοκρατικα. υψωνοντας τα ιδανικα κ τις αξιες
εκει που ειναι η θεση τους, στη δομη της κοινωνιας κ της οικογενειας...

απο τις σταχτες ας γεννηθει η αρετη
απο το θανατο η ελευθερια

Λαονικος

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Λαόνικε δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά τα πράγματα, όπως πάντα, θα ακολουθήσουν έναν νόμο που ουδείς (επί της Γης) μπορεί να παραβεί: αυτόν της βαρύτητας. Κάθε πέρσι θα είναι καλύτερο. Περισσότερες πιθανότητες έχει ο Ακράτητος να πάρει τα επόμενα 30 πρωταθλήματα, παρά αυτό που λέμε "Ελλάδα" να δει προκοπή. Απέσβετο και λάλον ύδωρ.

Theodore είπε...

Λαονικε,αντε γεια.
Που εισαι ανθρωπε μου;Για οια επανασταση μιλας, οταν εαλω η πολις;
Και δεν εννοω μονο τις ταραχες και τις καταστροφες,μονο, αλλα την προβολη τους στο χρονο.
Εχεις υπ οψιν σου, οτι σηνμερα, τα spreads,των 10ετων κρατικων ομολογων, ανεβηκε σημερα, στο 220;Δηλαδη θα πρεπει να πληρωνουμε παραπανω 2%, για να δανειζομαστε για να διατηρησουμε τον ψευτικο τροπο ζωης, που εχουμε και που δεν τον αξιζουμε, αφου δεν στηριζεται στην παραγωγη αγαθων.
Και ποσον καιρο, θα μπορουμε να δανειζομαστε ακομη,οταν το χρεος, ξεπερασε ηδη το 100% του ΑΕΠ;
Γι αυτο, η ασε τις επαναστασεις, για τα ονειρα σου, η ετοιμασου να ληρωσεις το τιμημα.Με το φαλιριμα της χωρας.
Αλλα μας ρωτησες, αν το θελουμε κι εμεις;

Theodore είπε...

Ρε σεις αδιαβροχοι,ξεχασαμε το,
salus populi suprema lex esto;

Ανώνυμος είπε...

κυριε theodore. ειμαι 27,δεν χρωσταω πουθενα,αξιζω αυτο που ΕΠΕΛΕΞΑ να ζω κ αυτοι οι πιτσιρικαδες ακομα περισσοτερα! οσο κ αν δεν σας συμφερει το μπουρδελο θα καει... εσυ αραξε στον καναπε,δεν σε χρειαζεται κανεις. οσο για τα δανεια κ την ψευτικη ζωη σου,εσυ κ οι ομοιοι σου ευθυνονται. επανασταση ρε καλοθρεμενα βουτυροπαιδα των πολυεθνικων κ των σφαγειων... ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ... παναη λυπαμαι για το υφος. δεν μπορει κανεις να μας απογοητευσει πια παρα μονο η αδρανεια μας...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Καλέ μου Λαόνικε. Αυτά που γράφω δεν είναι αποτέλεσμα απογοήτευσης αλλά βαθιάς πεποίθησης. Έτσι όπως σκεφτόμαστε, τέτοιοι που είμαστε, ουδέποτε πρόκειται να κάνουμε κάτι αληθινά εποικοδομητικό για το σύνολο. Δεν χρειαζόμαστε επανάσταση αλλά Ανάσταση. Δηλαδή θαύμα. Θαύματα δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε. Εδώ αδυνατούμε να πράξουμε τα στοιχειώδη. Δεν θέλω να απογοητεύω φίλους αλλά δεν επιθυμώ να γράφω πράγματα που δεν πιστεύω.

Theodore είπε...

H σκληρη πραγματικοτητα, που εγω σα μεγαλος, την εχω βιωσει καλυτερα, λεει, οτι οταν οι πλουσιοι,οι πολυ πλουσιοι, νοιωσουν οτι κινδυνευει το στατους τους, τοτε θα ακουστουν και παλι, οι ερπυστριες των τανκς.Κι αυτο,ειτε σας αρεσει, ειτε οχι.(θα ακουστει δηλαδη και παλι,αυτο που εγραψα και πιο πριν,ητοι,το salus populi suprema lex esto,που σημαινει οτι ο μεγαλυτερος νομος, ειναι αυτος που σωζει την Πατριδα).
Και παρεμπιπτοντως, εμενα,δε μου αρεσει καθολου.
Γι αυτο,επειδη στην Ελλαδα, εχουμε παθει τα πανδεινα, απο μαλακιες, καλο θα ειναι να σκεφτομαστε καλα πριν κανουμε καποια κινηση απερισκεπτη.
Αν με ρωτησεις εμενα προσωπικα, αν μου αρεσει το συστημα αυτο, ετσι που ειναι, σαφως και οχι,αλλα πηγαινε να ρωτησεις τα εκατομμυρια, που δανειζονται για να παρουν ΙΧ και διαφορα αλλα σκατολοισματα,η να πανε στη Μυκονο, για να παρουν ματι καμμια γκομενα.
Με 4 μυρια ΙΧ και 85% ιδιοκατοικηση, δηλαδη το πιο μικροαστικο κρατος της Ευρωπης, εσυ θα τους κανεις επανασταση, για να τους χαλασεις το ονειρο, το Ελληνικο ονειρο δηλαδη;
Μα θα σου φανε το συκωτι ανθρωπε μου.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε την ανάλυση που κάνει το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 14 Δεκ 2008.
Πολλές συμπτώσεις βρε παιδί μου με αυτές τις αναταραχές.Ανεξάρτητα με την κατάπτυστη ενέργεια του ειδικού φρουρού, οι συμπτώσεις παραείναι τυχαίες.Μπας και το σχέδιο ,γιατί για σχέδιο πρόκειται όσο και αν κάποιοι βιάζονται να το αποκηρύξουν,πρέπει τώρα να ολοκληρωθεί πρίν φύγει α[πο την εξουσία ο "εξω απο εδώ" W?Nα προλάβουν οι πετρελαιάδες να ακυρώσουν συμφωνίες που έγιναν απο μια αποσταθεροποιημένη κυβέρνηση? Το ότι οι νέοι μας είναι άνεργοι είναι γνωστό και κατανοητό σαν πρόβλημα.Εμείς οι νομικοί όμως λέμε ότι" εκ του αποτελέσματος και ο ωφελούμενος".Δηλαδή ποιός ωφελείται απο αυτή τη δημοσιότητα? Μην πάει ο νους σας σε κόματα...Εξω απο τη χώρα είναι ο ωφελούμενος. Για θυμηθείτε τα επεισόδια στη Γαλλια το 1995.Τέτοια προβολή είχαν απο το CNN? Λέω τώρα.....

Theodore είπε...

Και επειδη καποιος οφελειται, πρεπει και να το εχει προκαλεσει;
Η μαλακια στην Ελλαδα, ειναι ενδημικη.

Theodore είπε...

Σιγα μη πεσει απο την κυβερνηση ο χοντρος, και χασει η βενετιά βελονι.
Ασε ρε φιλε,δε θα παρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Theodore όντως η μαλακία είναι ενδημική. Το επιβεβαιώνεις. Αλλά σκοτίστηκα και για τον χοντρο και το Αμερικανάκι,αν νομίζεις ότι τίθεται τέτοιο θέμα. Αν μπορείς να κάνεις στοιχειώδη πολιτική ανάλυση θα καταλάβεις ότι ναι μεν αν ωφελείται κάποιος, σίγουρα μπορεί να μην έχει προκαλέσει κάτι, αλλα΄δεν είναι δυνατό ,αυτός ο κάποιος να είναι παντου και πάντα παρόν. Αυτα το ολίγα .. Οσο για το αν θα πέρεις ή όχι ΧΕΣΤΗΚΑ...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Να σας παρακαλέσουμε να είστε κάπως κόσμιοι; Δεν είπαμε να εκφράζεστε... σουσούδικα και δήθεν αλλά ας λείψουν μερικοί χαρακτηρισμοί.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί αδιάβροχοι έχετε δίκιο και ζητώ συγνώμη.όπως καταλαβαίνετε όμως δεν θα μπορούσα να αφήσω αναπάντητη τέτοια λογική. Θα πρέπει ίσως όλοι να καταλάβουμε οτι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να άγεται και να φέρεται σύμφωνα με τις ορέξεις καθενός που θέλει να κάνει εκλογές προκειμένου να πετύχει ίδιους σκοπούς.Απλή σκέψη. Η κυβέρνηση μπορεί να είναι χειρότερη απο αυτες των προηγούμενων ετών. Σκάνδαλα...πολλά. Πρέπει να πέσει πέλεκυς. όχι όμως επειδή η παρέα του απερχόμενου president χάνει λεφτά ,λογω των αγωγών, να δημιουργούνται επεισόδια και καταστροφές στην Ελλάδα.Είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας να τιμωρήσει μια κακή κυβέρνηση.Μην υποθηκεύουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας.

Theodore είπε...

Πολυ Αυριανη διαβαζεις ρε φιλε.Θα παθεις τιποτα.
Εκεινο που μου κανει εντυπωση, ειναι ποσα παπαγαλακια εμφανιστηκαν τις τελευταιες μερες,με το ιδιο κλισε.Αμερικανοι και αγωγος .
Ο ψυχακιας λοιπον ο μπασκινας που εφαγε το παιδακι,ταχε παρει απο το Μπους,για να ριξει το μπουχεσα το δικο μας.
Και υπαρχουν ανθρωποι,που το πιστευουν!!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι παρακολουθείς αυτά που λέω. ΜΠΡΑΒΟ μαθαίνεις. ΑΑΑ και κάτι άλλο, εφημερίδες δεν διαβάζω, ιδιαίτερα αυτές που γλύφουν εκεί που εφτυναν. Απλώς αρνούμε να μπω στη λογική ότι όποιος βρίζει όποιον θέλει άκριτα , όπως εσύ, είναι εντάξει. Και αν θέλεις να καταδικάσω τον ΜΠΑΣΚΙΝΑ τον ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ.Αλλά για πές μου τη σχέση έχει η δολοφονία ενός νέου, με το πλιάτσικο,την αποσταθεροποίηση και την καταστροφή περιουσιών όπως αυτής του μαγαζιού συγγενικού μου προσώπου. έχεις νοιώσει ποτέ την καταστροφή της περιουσίας φίλε μου?
Μην μου απαντήσεις με ψευτοδιανοούμενη διάθεση.Σκε΄ψου και μην αφήνεις το συναίσθημα της μάζας να σε κυριεύει. Α και για πληροφόρηση... δεν είμαι κανενός παπαγαλάκι...Μόνο του εαυτού μου γιατί είμαι ελεύθερος και απεχθάνομαι το κάθε καλούπι.
Αντε ΓΕΙΑ...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλτατε Θεόδωρε. Αν αφαιρέσεις τη λέξη "μλκ" από το post (η οποία αναφέρεται ευθέως σε υπουργό) θα το δημοσιεύσουμε το σχόλιο.
Καταλαβαίνεις ότιεδώ γίνεται η απόπειρα να τηρείται μια κάποια δεοντολογία.

Theodore είπε...

Και γιατι δεν την αφαιρειτε εσεις ρε παιδια; Εκει θα κολλησουμε;
Βαλτε αστερακια στη θεση της λεξεως.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητέ Θόδωρε. Δυστυχώς, το blogger.com δεν προσφέρει τη δυνατότητα editing ενός comment. Ή το κάνεις αποδεκτό (ολόκληρο) ή το απορρίπτεις. Αν μπορούσαμε να το τροποποιήσουμε εμείς δεν θα σε βάζαμε στον κόπο.

Theodore είπε...

Ωραια,πες τε μου τι να κανω, γιατι δεν ξερω απλως.Ομως το τι εγραψα, δεν το εχω κρατησει καπου.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Βρε Θόδωρε αν μπορείς ξαναγράψτο στο περίπου. Ούτε εμείς το κρατήσαμε.