Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2008

Η σφαγή στη λωρίδα της Γάζας και ο γηπεδικός λόγος


Μακελειό στη λωρίδα της Γάζας.

Η εύκολη λύση, η πεπατημένη για τα ελληνικά ΜΜΕ είναι να ρίξει ολόκληρη την ευθύνη στους «αδίστακτους Εβραίους» που «δολοφονούν αμάχους με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και των ΗΠΑ».

Έτσι διευκολύνουν την ενστικτώδη υιοθέτηση (από την κοινή γνώμη) των στερεοτύπων που υποτίθεται ότι καταπολεμούν.

Δηλαδή του «αιμοσταγούς Εβραίου», του «αιμοβόρου, παγκόσμιου εξουσιαστή».

Η αλήθεια απέχει πολύ από αυτή την εύπεπτη και επικίνδυνη ανάλυση.

Μέρος της αλήθειας μπορεί να εντοπιστεί στα λόγια του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης επίσκεψής του στην Αίγυπτο – στα πλαίσια της έκτακτης συνάντησής του με τον Αιγύπτιο δικτάτορα-πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Αναφερόμενος στον εμπρηστικό ρόλο της οργάνωσης Χαμάς και στις ευθύνες της για το μακελειό, είπε:

«Τους μιλήσαμε και τους είπαμε: 'Σας παρακαλούμε, σας ζητάμε να μην παραβιάσετε την εκεχειρία. Αφήστε την να ισχύει και μην την διακόψετε' και έτσι μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει ό,τι συνέβη».

Αυτό δεν έγινε. Η εκεχειρία τερματίστηκε μονομερώς από τη Χαμάς, ξεκίνησαν πάλι οι πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και η συνέχεια είναι γνωστή…

Από την άλλη, δεν είναι ανεξήγητη η ροπή πάμπολλων Παλαιστινίων προς τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και τη δίψα για εκδίκηση.

Οι Παλαιστίνιοι, ειδικά οι «εγκλωβισμένοι» στη λωρίδα της Γάζας ζουν χειρότερα από τους έσχατους Έλληνες απόκληρους.

Για να πάρετε μια γεύση από την καθημερινότητά τους καλό είναι να μάθετε ότι σ’ αυτό το καυτό σημείο του πλανήτη υπάρχουν μόνο 14 φούρνοι για να ταΐσουν με ψωμί 1,5 εκατομμύρια άτομα!

Ο κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός τους είναι υπαρκτός, η ανέχειά τους ορατή, όπως και η παραφροσύνη της τρομοκρατίας.

Με ειρήνη, συνεννόηση και αμοιβαίες παραχωρήσεις, είναι γεγονός ότι κάποιοι ιέρακες θα χάσουν τη δουλειά τους – και στα δύο στρατόπεδα.

Και το μεροκάματο των γερακιών φαίνεται ότι μετράει περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές.

Η γελοιογραφία προέρχεται από το site http://www.pierretristam.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ 'ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ'ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ, ΑΝ ΠΑΡ'ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ (ΦΑΤΑΧ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ 'ΔΙΚΑ ΜΑΣ' ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ , ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 'ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ'.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι ακριβως ετσι, γιατι αλλοιως, θα τους χτυπαγαν την επαυριον της εκλογης τους, ενω αυτο εγινε, οταν οι ανεγκεφαλοι, αρχισαν να πετανε παλι τρακατρουκες,που για τους Ισραηλιτες, αυτο ηταν μια καλη αφορμη και τραβα να τους πεις οτι επρεπε να τους αφησουν να τους χτυπανε με τους Κασαμ.
Το κακο ειναι, οτι ετσι και ξεκινας πολεμο, και η ριψη Κασαμ, πολεμος ειναι, επομενο ειναι οτι και ο αλλος θα κανει το ιδιο,ασχετο ποιος εχει το τελικο δικηο.
Το ιδιο δε γινοταν και σ εμας, το 1821;