Σάββατο, Ιανουαρίου 10, 2009

Κίσσινγκερ: Ο Ομπάμα μπορεί να δημιουργήσει μια Νέα Παγκόσμια Τάξη


Ο γνωστός... φιλέλληνας Χένρι Κίσσινγκερ μίλησε στο CNBC για την κρίση στη Γάζα και την αποστολή του Μπαράκ Ομπάμα και είπε τα αναμενόμενα: Η κρίση προσφέρει στον Ομπάμα μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

4 σχόλια:

spooky είπε...

Ο Κίσσινγκερ δεν είναι ούτε φιλέλληνας ούτε εχθρός της Ελλάδας. Η περίφημη ρήση που του αποδίδουν αποδείχθηκε (από το "Βήμα") ότι ήταν επινόηση του Χρήστου Γιανναρά (για να ενισχυθεί το "Σύνδρομο Μάρθα Βούρτση" απ'το οποίο πάσχουμε εμείς και μερίδα των Εβραίων... Να'χουμε βρε παιδί μου ένα μπαμπούλα, τους κακούς ξένους που μας εχθρεύονται.

Δεν παύει όμως να είναι ένας αμοραλιστής και καιροσκόπος πολιτικός που δεν θα διστάσει να δώσει το πράσινο φως να σφαγιασθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι για τα συμφέροντα της κυβέρνησής του. Στις ΗΠΑ λένε γι'αυτόν ότι θέλει "20.000 νεκρούς για πρωινό".

Θυμηθείτε πάντως ότι πρόσφατα είπε, σε τοποθέτησή του για το "μακεδονικό", ότι η Ελλάδα έχει "ιστορικά δικαιώματα στο όνομα Μακεδονία", αδειάζοντας τα Σκόπια. Αυτό ενισχύει την άποψή μου γι'αυτόν ότι ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει, καθώς και το ιστορικό υπόβαθρο κάθε διένεξης, απλώς μιλά σύμφωνα με αυτό που θεωρεί ότι είναι το συμφέρον των ΗΠΑ.

spooky είπε...

Και λέω ότι η Κισσινγκέρειος ρήση είναι παραμύθι, αφ'ενός γιατί ο Πρετεντέρης ξεμπρόστιασε τον επινοητή της, τον Χρήστο Γιανναρά (ο οποίος στην απάντησή του έλεγε ανοησίες, χωρίς να πει κουβέντα για το ότι αυτό που είχε ισχυρισθεί είναι ΨΕΜΑ), αφ'ετέρου γιατί δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ ξένη πηγή που να την επαληθεύει. Ό,τι έγινε δηλαδή και με τη φάρσα του "Hellenic Quest".

Δε λέω βέβαια ότι τον αδικούμε τον Κίσσινγκερ - κάθαρμα τον θεωρώ κι εγκληματία. Αλλά προσέχει πάρα πολύ καλά τι λέει, δεν είναι χαζός.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητέ αιρετικέ, που την είδες την αναφορά στην γνωστή ρήση που αποδίδεται στον Κίσσινγκερ; Πουθενά. Γιατί τότε την αναφέρεις;

Η δράση του στο Κυπριακό είναι γνωστή, τεκμηριωμένη σε δεκάδες βιβλία και αποδιαβαθμισμένα έγγραφα και αυτή τον κατατάσσει δίκαια στην μαύρη λίστα των εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας και του ελληνισμού.
Θεωρώ ότι όποτε γίνεται αναφορά σ' αυτό τον εγκληματία είναι αποπροσανατολιστικό να φέρνουμε στη συζήτηση τη φράση που του αποδίδεται.
Ας μείνουμε στα έργα που είναι ολότελα δικά του, πέραν πάσης αμφιβολίας.

Ανώνυμος είπε...

Οπωσδήποτε έπαιξε βρώμικο παιχνίδι. Και πάντα παίζει βρώμικα. Αλλά όχι λόγω εμπάθειας προς οποιονδήποτε. Είναι καιροσκόπος και μάλιστα αδίστακτος, όπως είπε κι ο Αιρετικός. Ένα κάθαρμα και μισό και σωστά τον αποκαλείτε εγκληματία.