Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Ο ευεργέτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης


Ο Μητσοτάκης βγάζει στο σφυρί το πατρικό του Λαλιώτη στα Δολιανά Αρκαδίας.
Τα χρήματα που θα εισπράξει (λέει ότι) θα τα δώσει στους πυρόπληκτους.
Είναι μια καινοφανής μέθοδος ανθρωπιστική βοήθειας: διά του κακού στον άλλο (κατάσχω το πατρικό πολιτικού μου αντιπάλου) δηλώνω πως θέλω να κάνω το καλό στον… παράλλο.
Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι ουδείς ζημιώθηκε κατάσχοντας γη κι άσε τους αναλυτές της συμφοράς να λένε πως υπάρχει κρίση στην αγορά ακινήτων.
Αν ολόκληρος Μητσοτάκης με (σχεδόν) έναν αιώνα συναλλακτικής πείρας στην μπέρτα του προτιμά να κατασχέσει σπίτι, τότε ουδέποτε πρέπει να αμφιβάλλουμε για την αξία και τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.
Αυτό μου το είχε πει κι ένας εμπειρότατος εργολάβος στο παρελθόν και δεν τον πίστευα:
«Ακίνητα. Η μόνη αγορά που δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Αυτοκίνητα, κοσμήματα, γάλατα, υπολογιστές και γενικά καταναλωτικά είδη παράγουν πολλοί. Οικόπεδα παρήγαγε –άπαξ- ο Θεός. Η γη δεν μεγαλώνει αλλά αυξάνεται ο πληθυσμός της. Συνεπώς, τα ακίνητα θα ακριβαίνουν κάθε λεπτό που περνάει».
Κάπως έτσι την πάτησε ο Κώστας Λαλιώτης, τραβώντας στα άκρα την αντιπαράθεσή του με τον Επίτιμο.
Υποτίμησε την… αγαθοεργό διάθεση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος μετά χαράς θα τον άφηνε άστεγο για να «στεγάσει» τα νοικοκυριά των πυροπλήκτων.
Επιπλέον, ο Κώστας Μητσοτάκης μπορεί να υπερηφανεύεται για το συμβάν εφόσον το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει εκείνο τα 80.000 ευρώ που οφείλει (λόγω της αγωγής) ο Κώστας Λαλιώτης στον Ψηλό.
Ο Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός έμβιος οργανισμός στον πλανήτη που κατόρθωσε να υποχρεώσει -μέσω της δικαστικής οδού- το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει!
Άλλο περιστατικό δεν έχουμε υπ’ όψιν μας.
Στην υπερτριακονταετή ιστορία του, το Κίνημα είχε ειδικευτεί στις εισπράξεις, όχι στις πληρωμές.
Εν έτει 2009 βρέθηκε κάποιος που (επιτέλους!) θα του… τα πάρει!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο για αυτή του την επιτυχία ο επίτιμος πρέπει να μείνει στην ιστορία με χρσά γράμματα

ps είπε...

filanthropia kai mitsotakismos....
to mystiko tis makrozoias kai tis epityxias!

spooky είπε...

Το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει ή ο φορολογούμενος;

Ανώνυμος είπε...

Αν και είμαι αντίθετος με πολλές ενέργειες του επίτιμου, αυτή η συγκεκριμένη με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο(με τον όρο να πληρώσει και αυτός τα δεδικασμένα)για το συγκεκριμένο πολιτικό του αντίπαλο. Δεν κατάλαβα δηλαδή, ασχετα με το τι υποστηρίζει ο καθένας, γιατί να μην εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου.
Απο την άλλη δεν νομίζω να μείνει άστεγος ο διάδικος..έτσι δεν είναι?Κάτι περίσεψε απο άλλες εποχές.Η αντιπαράθεση δεν είναι πολιτική,αλλά,πιστεύω βαθιά προσωπική.

x-man είπε...

Κρητική λύρα vs σκληρό ροκ = 1-0.

Δεν με εκπλήσσει καθόλου η στάση του Δρακουμέλ (πλήρης αγαθών προθέσεων άλλωστε),αλλά και του δόλιου Δολιανίτη του άξιζε.
Δεν τους πήγαινα ποτέ και τους δύο.

Όμως έχω μία απορία. Ο επίτιμος θα τα δωρίσει, υπάρχει άνθρωπoς που θα τολμήσει να τα πάρει;