Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

Ορκίστηκε ξανά ο Ομπάμα!


Το blog και η εκπομπή μας τώρα δικαιώνονται. Όταν ορκίστηκε (την 1η φορά) ο Μπαράκ Ομπάμα όλοι, ειδικά οι σφόδρα "αντιαμερικανοί" δημοσιογράφοι, τον λιβάνισαν για την ευφράδειά του, τόσο ώστε να πάθουμε εμείς οι υπόλοιποι, ασφυξία από τις αναθυμιάσεις.
Μόνο εδώ γράφτηκε πόσο ρόιδο τα έκανε ο νέοπας. Μόνο από την εκπομπή μας στον ΑΝΤ1 Radio παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η μίμησις ορκωμοσίας σπουδαίας αλλά ουχί τελείας που έλαβε χώρα στο Αμέρικα.
Η απόδειξη για την διαδικτυακή μας πρωτιά στην κραξιματική βρίσκεται δυο post παρακάτω. Ορισμένοι είπαν ότι ήμασταν υπερβολικοί στην κριτική του Ομπαμικού σπρεχαρίσματος του όρκου.
Ε, πριν αλέκτωρα φωνήσαι δις, ξαναορκίστηκε ο πρόεδρας από τον ίδιο δικαστικό που είχε αναλάβει την πρώτη version της τελετής. Τετάρτη βράδυ (ώρα ΗΠΑ) - Πέμπτη ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).
Ο λόγος της επανάληψης; Απλούστατος. Οι Αμερικανοί είναι δικομανείς. Αφού ο Ομπάμα δεν είπε σωστά και ολοκληρωμένα τον όρκο του μπορεί κάποιος να εστρέφετο εναντίον των αποφάσεών του χαρακτηρίζοντάς τες άκυρες κι εκείνον ντεμέκ πρόεδρο. Για να μην έχουν, λοιπόν, περιττά δράματα οι Γιάνκηδες παίξαν την παράσταση σε replay. Άρα δεν ήμασταν και τόσο υπερβολικοί.
Δείτε το video του Reuters εδώ!
Η σπαρταριστή είδηση εδώ!

2 σχόλια:

Μάρκος είπε...

@δύο παρατηρήσεις: -το "πριν αλέκτωρ φωνήσαι δις" είναι λάθος. Μην...παπανδρεολογείτε! "Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τρις (ή δις ή όσες φορές) θα με απαρνηθείς", λέει η Γραφή. Ότι ο Πέτρος θα τον αρνιόταν 3 φορές, πριν να λαλήσει ο πετεινός το ξημέρωμα. Όχι ότι πριν να λαλήσει ο πετεινός τρεις φορές...
-Άρα, και ο Καραμανλής το 1974 κακώς ορκίστηκε, αφού όσοι θυμούνται το βίντεο, άλλα έλεγε ο Σεραφείμ κι άλλα επαναλάμβανε ο "κουφός".

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε Μάρκο πρέπει να ξεσκονίσεις την Καινή Διαθήκη και να διαβάσεις το ευαγγέλιο του συνονόματού σου Ευαγγελιστή διότι το αγνοείς.

Στο Κατά Μάρκον (Κεφ 14, στ. 30) αναφέρει κατά λέξη:

καὶ λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἀμὴν λέγω σοι ὅτι σὺ σήμερον ἐν τῇ νυκτὶ ταύτῃ πρὶν ἢ δὶς ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς ἀπαρνήσῃ με.

Δηλαδή, πριν ο πετεινός λαλήσει 2 φορές θα με έχεις απαρνηθεί 3 φορές.

Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη μπορείς να την διαβάσεις ολόκληρη online.

Εχει πολλές εκδοχές αλλά μια που τώρα ξεκινάς το μονοπάτι της γνώσης εγώ σου συνιστώ την επίσημη, αυτή δηλαδή που αποδέχεται η Εκκλησία της Ελλάδος.

Το χωρίο που μισοξέρεις βρίσκεται εδώ:

http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/mark/14.asp

Στην Καινή Διαθήκη (την τυπωμένη εννοώ) που αποδέχεται η Εκκλησία της Ελλάδος και ο οποία έχει την ερμηνεία του Παναγιώτη Τρεμπέλα, το προαναφερθέν χωρίο αποδίδεται ως εξής:

"Και λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Αληθινά σου λέγω, ότι συ που τώρα λέγεις αυτά, σήμερον κατά την νύκτα αυτήν πρό τού να λαλήση δύο φοράς ο πετεινός, θα με απαρνηθής τρεις φοράς".

"Η Καινή Διαθήκη Μετά Συντόμου Ερμηνείας Υπό Π. Ν. Τρεμπέλα", εκδόσεις Αδελφότης Θεολόγων "Η Ζωή", Αθήναι 1958, Κατά Μάρκον, κεφ.14 στ.30, σελ. 259

Τώρα πρέπει να έχεις αντιληφθεί ότι δεν παπανδρεολογούμε...

Μάρκο μου δεν είναι κακό που είσαι λίγο αθεολόγητος. Με λίγη καλή θέληση θα μάθεις. Ευχαριστώ για το comment.