Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2010

Ανήκουστο! Από το "Ταμείο Κατά της Φτώχειας" οι μόνοι που... εισέπραξαν ήταν τα μέλη του ΔΣ!


Η 1η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κατατέθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2009. Ο βουλευτής ρωτάει τον υπουργό αν αληθεύουν οι φήμες ότι η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει το ταμείο και πόσα χρήματα έχουν διατεθεί από όσα προσέφεραν οι Έλληνες πολίτες (μέσω εράνων) και για ποιους σκοπούς.

Η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου. Αν και προβλέφθηκαν από τους προϋπολογισμούς των ετών 2008 + 2009 "πιστώσεις ύψους 100.000.000 ευρώ και 350.000.000 αντίστοιχα δεν εκταμιεύτηκε κανένα ποσό για επιχορήγηση του ταμείου". Κι εδώ αρχίζει και μας πολιορκεί τα ρουθούνια η αποφορά του πτώματος της... ιθαγενούς πολιτικής σκηνής: "τα έσοδα του Ταμείου από δωρεές ή εισφορές φυσικών προσώπων για την περίοδο 1.1.2009 έως 30.11.2009 ανέρχονται στα 1.623.881,84 ευρώ. Την ίδια περίοδο δαπανήθηκε ποσό 66.793,33 ευρώ για αμοιβές Προέδρου και μελών ΔΣ".

Αποτρόπαιο! Αντί για τους φτωχούς εισέπραξαν χρήματα τα διορισμένα μέλη του ΔΣ!!! Οι "αμοιβές" τους αντλήθηκαν από τα διαθέσιμα του Ταμείου! Από ερανικό λογαριασμό! Οι Έλληνες τα έδιναν για τους φτωχούς και εισέπραξαν από το υστέρημά τους οι διορισμένοι!


Στις 11.01.2010 ο βουλευτής επιστρέφει με πιο "καυτές" απορίες που δεν πρόκειται να απαντηθούν.
Υπήρξε καταστατικό, οργανόγραμμα ή εσωτερικός κανονισμός του υπό διάλυση ταμείου; Με ποια διαδικασία και με βάση ποιο νόμο ορίστηκαν οι αμοιβές του ΔΣ; Αφού ουδέποτε λειτούργησε το Ταμείο γιατί έδωσαν χρήματα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; Αφού οι δωρητές έδωσαν χρήματα μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό, μπορούν αυτά τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν για άλλους λόγους όπως αφήνει να εννοηθεί η απάντηση του υπουργού; Θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα που πήραν τα μέλη του ΔΣ αφού δεν έκαναν τίποτα;



Κερασάκι στην τούρτα: Η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του κ. Παπακωνσταντίνου

1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ
2. Οι αμοιβές του ΔΣ προσδιορίστηκαν ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (!!!) 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!! (Απόφαση 2/44949/0022 / 2.10.09 - στις 4.10.2009 είχαμε εκλογές).

Αλήθεια, οι δικαστικοί διαβάζουν blogs; Μπορεί ένας υπουργός 2 ημέρες πριν τις κάλπες να εξασφαλίζει μισθούς σε μέλη ΔΣ ενός "ταμείου κατά της φτώχειας";

Και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ο κ. Νικόλαος - Σπυρίδων Αναλυτής (επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό επί ΝΔ και σήμερα πρόεδρος του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) να έχει καθορισμένο μισθό 5.000 ευρώ μηνιαίως!!

Και ο υπουργός να μην ξεκαθαρίζει αν επιτρεπόταν να πληρωθούν μέσω του αποθεματικού του ταμείου τα μέλη του ΔΣ.

Δεν απαντάει στην ερώτηση του βουλευτή σχετικά με τη μοίρα των χρημάτων και για το αν υπάρχει νόμιμη οδός να διατεθούν αλλού αφού οι δωρητές τα έδωσαν για συγκεκριμένο σκοπό.

Λες και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού, μας "καθησυχάζει" γράφοντας ότι τα λεφτά θα "αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της φτώχειας".

Αλήθεια, τα μέλη του ΔΣ είναι φτωχοί άνθρωποι; Αν ναι τότε είναι οι μοναδικοί που βοήθησε το θνησιγενές ταμείο.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΑΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΟΤΑΝ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ Ο ΜΟΛΩΧ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: