Κυριακή, Μαΐου 19, 2013

Θυμάστε τι έκανε η Ρεπούση πέρυσι στην τήρηση ενός λεπτού σιγής; Δείτε


Να θυμηθούμε τι έγινε ένα χρόνο πριν, το 2012, με την βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ κα Ρεπούση, όταν στην συνεδρίαση της Βουλής για την εκλογή προέδρου, ζητήθηκε να γίνει ένος λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η κυρία Ρεπούση αποχώρησε από την αίθουσα μόλις 2 λεπτά πριν την τήρηση σιγής. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τις παρακάτω φωτογραφίες:


Ωρα 12:44 μμ η Ρεπούση μέσα στη Βουλή



Ωρα 12:46 μμ Mόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων η Ρεπούση εξαφανίστηκε από τα έδρανα της Βουλής.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αναχώρησή της και φανερά ενοχλημένη από τη διάσταση που πήρε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ίδια έγραψε στο προφιλ της στο facebook το εξής:

«Θα παρακαλούσα πολύ όσοι και όσες θέλετε να ανταλλάξετε τις απόψεις σας για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων, να το κάνετε από τη δική σας σελίδα. Να πάψετε να με ενοχλείτε».

Η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής Α” Πειραιά, απάντησε και μέσω twitter με μια γνωστή ρήση του Σολωμού, σε όσους, όπως γράφει αμφισβητούν τον πατριωτισμό της.

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό, έγραψε στο twitter της και συμπλήρωσε: Με όλο το σεβασμό και από τη δική μου μεριά, δεν είναι ο χώρος εδώ για να κάνουμε ιστορική συζήτηση για τις γενοκτονίες και τη μνήμη. Στην ιστορία ευτυχώς ή δυστυχώς οι απαντήσεις είναι σύνθετες και χρειάζονται….χώρο και περιβάλλον διαλόγου και όχι πολεμικής αντιπαράθεσης. Θα σας παρακαλούσα να αρκεστείτε προς το παρόν στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα».

Η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωση της τονίζει ότι : “Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους».

Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

Η κ. Ρεπούση είναι μία εκ των συγγραφέων του βιβλίου ιστορίας της Στ’ δημοτικού με τον περίφημο ”συνωστισμό” που έγινε στην Σμύρνη.

Παρακολουθήστε παρακάτω βίντεο με απόσπασμα από την ψηφοφορία στη Βουλή, την τήρηση 1 λεπτού σιγής και την απουσία της κ. Ρεπούση

Τμήμα Σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: