Δευτέρα, Απριλίου 06, 2009

Η άγονη γραμμή εκδικείται όσους τη... γράμμισαν


Μικρό το μέγα. Μέγα το μικρό.
Ούτε ο εμπειρότερος πολιτικός αναλυτής, σύμβουλος επικοινωνίας, αεριτζής διαφημιστομαρκετάς, κάποιος εξ απορρήτων εξουσιαστικών αποβλήτων ή ακόμα και τζιτζάτος σεμνοταπεινότατος υπουργός δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι:
Τα ανιαρά και πολύωρα δρομολόγια από Πειραιά, στους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Ανάφη, την Αστυπάλαια, την Τήλο και τη Νίσυρο, θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την σταθερότητα μιας κυβέρνησης που ανά δέκα σκάνδαλα «επανιδρύει» το κράτος.
Ποιος να το φανταζόταν ότι τα μαζουτοκαπνισμένα δεκαεξάωρα, που τρώει κάποιος κατακέφαλα εν πλω σε μεταποιημένα μπαούλα, θα ξεχρεώνονταν με τόση αρνητική δημοσιότητα.
Απίθανο να υπολόγιζε, ακόμα και κομπιούτορας με προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, ότι θα ξηλωνόταν τόσο μεγάλο μέρος της φθαρμένης εξουσιαστικής μιξοπαρθενίας, από ένα νήμα που πιάστηκε σε ακατάλληλο λιμένα της Δωδεκανήσου.
Το σκάνδαλο της «άγονης γραμμής» είναι η ακούσια εκδίκηση του φτωχού, του ανήμπορου, του «περήφανου ακρίτα» που «φυλάει Θερμοπύλες» - κατά την διαχρονική πολιτικάντικη μπουρδολογιότητα.
Είναι η εκδίκηση του θυσιασθέντος πασχαλινού αρνιού.
Το κόκαλο που σου κάθεται καταμεσής του βουλημικού λάρυγγά σου.
Το τριγλυκερίδιο και οι χοληστερίνες που χτυπάνε τιλτ στους ευπαθείς δείκτες σου.
Έχει ξαναγραφτεί στην Τσούχτρα: το σύμπαν είναι μια επιχείρηση, η μοναδική, που μπορεί να περηφανεύεται ότι τα βιβλία της είναι απολύτως εντάξει.
Οι ισολογισμοί της πραγματικότητας είναι αληθείς και ισορροπημένοι.
Όσο παθητικό, τόσο ενεργητικό. Ο Θεός δεν κλέβει στην αποτίμηση των παγίων.
Η ενέργεια ανακυκλώνεται με υποδειγματική σταθερότητα και τάξη.
Ό,τι δίνεις παίρνεις.
Όταν απαξιώνονται επί δεκαετίες ξεχασμένα κορμιά στις άκρες της ρημαγμένης πατρίδας κάποιοι το κάνουν – διά πράξεων και παραλείψεων.
Όταν πεθαίνουν αβοήθητοι γέροντες στα νησάκια τα εύμορφα γιατί δεν μπόρεσαν να πηδήξουν το σκάμμα του πελάγου, κάποιοι κερδίζουν από τη θανή τους.
Όταν ερημώνει η Ελλάδα και ξεραίνονται τα άκρα της κάποια στομάχια και τσέπες φαρδαίνουν.
Τότε το σύμπαν αναλαμβάνει δράση.
Εκδικείται αόρατα και κατακλυσμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: