Τρίτη, Απριλίου 07, 2009

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη δίκη των τοξικών ομολογων της Lehman Brothers


Στην Θεσσαλονίκη θα εκδικασθεί εντός του Απριλίου 2009, η πρώτη στην Ελλάδα αγωγή επί της ουσίας κατά της Τράπεζας Citibank για την προώθηση τοξικών προϊόντων της LEHMAN BROTHERS στο Ελληνικό επενδυτικό κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες τακτικές αγωγές στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν αναμένεται να εκδικαστούν πριν το 2010 κι έτσι η απόφαση των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης αποτελεί ουσιαστικά ένα σημαντικό πρόκριμα για την εξέλιξη χιλιάδων παρόμοιων υποθέσεων σε όλη την Ελλάδα.
Οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης, Κλεάνθης Βουλκίδης και Δημήτης Νακόπουλος που χειρίζονται την υπόθεση αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δημιουργήσουν πρώτοι ευνοϊκό δεδικασμένο στην υπόθεση αυτή. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από την πρόσφατη απόφαση επιβολής προστίμου ύψους 1.000.000 ευρώ στην Citibank από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Μετά την πτώχευση της Αμερικάνικης εταιρίας πολλοί επενδυτές και στην Β. Ελλάδα βρέθηκαν στον αέρα με τους τίτλους τους να έχουν μηδενική αξία και τις αποταμιεύσεις – σε πολλές περιπτώσεις μιας ολόκληρης ζωής – να έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί. Ετσι μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της πρώτης αυτής δικαστικής διαμάχης που θα κρίνει στην ουσία την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: