Δευτέρα, Απριλίου 12, 2010

Και εικαστικός αφελληνισμός

Απορία και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η φωτογραφία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που συνόδευε τη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, καθώς πίσω από το πρωθυπουργικό γραφείο όπου καθόταν έλειπε ένας πίνακας, που κοσμούσε για χρόνια το Μέγαρο Μαξίμου και ο οποίος φαίνεται να έχει αντικατασταθεί με ένα μπλέ φόντο!

Συγκεκριμένα, έλειπε ο πίνακας ελαιογραφία «η Ελλάς ευγνωμονούσα», που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Βρυζάκης το 1858. Στον πίνακα αυτό εικονίζονται κάτω από την γυναίκα που συμβολίζει την Ελλάδα.

Οι μορφές πρωταγωνιστών του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, μεταξύ των οποίων οι Ρήγας Φεραίος, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης και άλλοι.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε πολιτικά πηγαδάκια σήμερα, που μιλούσαν για … αντικατάσταση του παλαιού πίνακα με νέο που θα ονομάζεται...

«Η Ελλάς... δανεισμό παρακαλούσα», ή «Η Ελλάς για τον δανεισμό ευγνωμονούσα»…

Αντιγραφή από το parapolitika.grΥΓ: Απορούμε γιατί απορούν. Δεν το περίμεναν; Έκαστος στο είδος του...

ΥΓΙΙ: Ίσως να χρησιμοποιεί το φόντο πίσω του ως blue box. He can be a star!

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

Το Taxalia έλυσε το αίνιγμα και παρουσιάζει τη νέα εκδοχή του πίνακα:1 σχόλιο:

Οδυσσέας Τηλιγάδας είπε...

ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ
ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Εσείς, όσοι ενεργείτε πλέον ως στρατεύματα κατοχής στα σωθικά του Έθνους. Εσείς, όσοι είσαστε ο εσωτερικός εχθρός και ο καταστροφέας του. Εσείς, όσοι αποδομήσατε τον κοινωνικό μας ιστό. Εσείς, όσοι σύρατε το ελληνικό κράτος στην μιζέρια και στην ανυποληψία. Εσείς, μίσθαρνα όργανα του Διεθνούς Σιωνισμού. Εσείς, οδαλίσκες των Στοών και των Λεσχών. Εσείς, Φαρισαίοι υποκριταί. Εσείς οι ανθέλληνες που ξεφτιλίσατε το Έθνος των Ελλήνων. Εσείς, που απαξιώσατε τον Έλληνα-Άνθρωπο.
ΣΤΟΠ!!!!!ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!
Οι Έλληνες, σας προειδοποιούμε για να συνετιστείτε όσο είναι καιρός! Προσέξτε, εσείς και τα φερέφωνά σας ΜΜΕ μήπως ξυπνήστε κρεμασμένοι στην πλατεία Συντάγματος με το ίδιο σχοινί το οποίο περάσατε θηλιά στον λαιμό του ΕΛΛΗΝΑ και τον σέρνετε πίσω από το άρμα της μαφίας, της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ, της Fitch, της Goldman Sachs, της Morgan Stanley, του Τρισέ, της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, της Λέσχης BILDERBERG και της Νέας Τάξης που υπηρετείτε.
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!
Για τον ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ [Ε.ΛΑ.Σ.]
Οδυσσέας Τηλιγάδας