Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Ο Μίκης Θεοδωράκης σε μια ιστορική παρέμβαση εναντίον του ΜνημονίουΜίκης Θεοδωράκης: ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

- Έζησα πόλεμο και Χούντα και αντιστάθηκα και στα δύο.

- Τουλάχιστον κατά την διάρκεια της κατοχής, ήξερα και έβλεπα τους εχθρούς μου, τους Γερμανούς.

- Το ίδιο και κατά την διάρκεια της Χούντας. Οι εχθροί του Έθνους ήταν ορατοί και είχαν καταλάβει την διακυβέρνηση της χώρας με τη βία.

- Ήξερες τι είχες να αντιμετωπίσεις και να αντισταθείς σε αυτό, ακόμα και με κίνδυνο την ζωή σου ή με κίνδυνο την εξορία. Σήμερα?

- Σήμερα ο εχθρός δυστυχώς είναι η εκλεγμένη Κυβέρνηση του περίπου 20% η οποία χρησιμοποιώντας εντελώς αντισυνταγματικούς τρόπους ξεπουλάει το Έθνος μας, το υποδουλώνει και δυστυχώς δεν υπάρχει ο ορατός εχθρός που το έκανε με τη βία. Γι’αυτό ο κόσμος ακόμα “κοιμάται”. Γι’αυτό πιάστηκε στον ύπνο.

Η επιλογή είναι μία. Η Ειρηνική Επανάσταση. Θα πρέπει ειρηνικά να αναλάβουμε την μετάβαση σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα με σκοπό την αλλαγή, την απελευθέρωση και την νομιμότητα. Μια Επαναστατική Κυβέρνηση.


- Δυστυχώς σε 2-3 χρόνια μπορεί να μην ζω, όμως φοβάμαι ότι αυτό που ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε πρόσφατα, ότι δηλαδή “σε 2-3 χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε τους τόκους και θα γίνουν ζητιάνοι ζητώντας ελεημοσύνη”, θα επαληθευτεί.

- Ας βγεί ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και να δηλώσουν ότι ΝΑΙ δεν εκπροσωπώ το σύνολο των Ελλήνων και να ζητήσει Εθνική Κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αντισταθεί.
Δυστυχώς η Αριστερά δεν βρήκε τον παλμό, για αυτό την κάλεσα να εγκαταλείψει τη Βουλή.

- Που είναι όλοι αυτοί που ήταν εναντίον του Μνημονίου. Γιατί δεν ενώνονται εναντίον των επιβουλεύσεων? Γιατί δεν εναντιόνωνται? Βλέπετε κάποιον από τα έντυπα και τα κανάλια να μιλούν για αυτά? Όταν μίλησα τον Δεκέμβριο επακολούθησαν 350.000 αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Είδατε κάποιο κανάλι ή κάποια εφημερίδα να το αναφέρει?

Αν είχα ένα πολιτικό κόμμα αυτή τη στιγμή, ξέρετε πως θα το ονόμαζα; Πατρίδα. Αυτό μας λείπει

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "ιστορική" σε τι συνίσταται?
Ότι θα το γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα?
Γιατί αυτή η διεθνής προσωπικότητα, δεν ξέρω από ποιους, αλλά από διεθνείς παράγοντες υποκινείται.
Κρίμα για το έργο του -το μουσικό- κρίμα για το παρελθόν του.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Το κρίμα θα το έλεγα για τους υπερασπιστές του Μνημονίου. Όχι για τον Μίκη.