Τρίτη, Απριλίου 19, 2011

Πάγκαλος διαψεύδει και αντεπιτίθεται


Στο ΒΗΜΑ δημοσιεύεται η διάψευση του Πάγκαλου για τους «τεμπέληδες Έλληνες» (δήλωση που του αποδίδει η Hurriyet, αλλά ρωτάμε - για καθαρά ιστορικούς λόγους: είναι σίγουρος ο κ. αντιπρόεδρος ότι δεν τα είπε; Είναι 100% σίγουρος;

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της ΝΔ, αλλά και του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον κατηγορεί για δηλώσεις που έκανε σε τουρκική εφημερίδα, με τις οποίες χαρακτήριζε τους Έλληνες «τεμπέληδες».


Σε γραπτή ανακοίνωσή της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο κ. Πάγκαλος ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο.

Αντίθετα, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer (στις 9/7/2010), όπου δήλωσε: «Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Έχει δηλώσει επίσης στο ελληνικό κοινοβούλιο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ότι «μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα».


Και η ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης σημειώνει: «Αφού όμως η ΝΔ επιμένει να συζητήσουμε περί "τεμπέληδων" και "τεμπελιάς", δεν θα της στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα. Στην εφημερίδα " Το Βήμα της Κυριακής" (7/4/2011) ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε ότι ο Καραμανλής έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε " άσ' το γι' αργότερα'. Μετά το 2007, όταν η οικονομία της χώρας διαλυόταν και τα δάνεια μαζί με το έλλειμμα αυξάνονταν εκτός ελέγχου, ο Τύπος ακόμα και ο φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ, αναπαρήγε διαρκώς την εικόνα ενός πρωθυπουργού που προτιμούσε να συζητά και να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε.

Η μνημειώδης φράση " άσ΄ το γι΄ αργότερα", αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι΄ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή».


Στη συνέχεια η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας αναφέρει: «Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του, αφού στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου, είπε ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Βεβαίως μετά η δήλωση διευκρινίσθηκε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Η αγωνία του να πάρει αποστάσεις από την " καταραμένη" πενταετία 2004_2009 της νωθρότητας, της διαφθοράς και της καταστροφής, τον έχει οδηγήσει να διασπάσει το κόμμα του, να ανεβάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, να έρθει σε ρήξη με τους "καραμανλικούς" και να συναγωνίζεται τους " Αληθινούς Φιλανδούς" σε αντιευρωπαϊκές λογικές και πρακτικές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: