Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2011

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Ρίο ντε Τζανέιρο με έξοδα του μπατίρη Έλληνα

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες οδηγοί δυσκολεύονται να βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα διόδια από το Ρίο στο Αντίρριο (12,90 ευρώ), ο υπουργός Υγείας προετοιμάζεται να κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας!

Ο υπερβολικά εκφραστικός -κατά πολλούς θεατρίνος- υπουργός Υγείας, ενώ με μια μονοκονδυλιά κλείνει χίλιες κλινικές και υποχρεώνει ασθενείς να φεύγουν από τα νοσοκομεία με τον ορό στο χέρι (ένεκα περικοπών και Μνημονίου), όπως έγραφε προχθές η «δημοκρατία», ενέκρινε (ο ίδιος) να δαπανηθούν από το υστέρημα των Ελλήνων 16.014,39 ευρώ για το ταξιδάκι του στη μακρινή χώρα του καρναβαλιού, του καφέ, του ποδοσφαίρου και της σάμπας!

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου στη «Διαύγεια» (αριθμός πρωτοκόλλου 112420), ο κ. Λοβέρδος μαζί με συνεργάτες του θα βρεθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο από 19 έως 21 Οκτωβρίου, για να συμμετάσχει στην παγκόσμια συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ενδιαφέρον στην απόφαση είναι ότι ο υπουργός θα λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση(!) για το... κοπιαστικό ταξίδι του 700 ευρώ καθ' εκάστην. Οι δύο συνεργάτες του θα λαμβάνουν από 350 ευρώ. Στην Ελλάδα, που δεν βρίσκονται κλίνες για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, υπάρχουν χρήματα για υπουργικές... εκδρομές. Η διανυκτέρευση του κ. Λοβέρδου και των δύο συνοδών του θα κοστίσει στους φορολογουμένους 1.150 ευρώ (το κεφάλι)! Λεφτά υπάρχουν, τουλάχιστον για όσους περικόπτουν δημόσιες δαπάνες...

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι ο σοσιαλιστής υπουργός θα ταξιδέψει σε καλύτερη θέση συγκριτικά με τους συνεργάτες του. Τα δικά του αεροπορικά εισιτήρια θα κοστίσουν 6.972,13 ευρώ, ενώ για κάθε συνεργάτη του οι χρεοκοπημένοι Ελληνες θα πληρώσουν 2.096,13 ευρώ. Τέτοιου είδους σουσουδισμοί και... ταξιθετικές διακρίσεις στις κρατικά επιχορηγούμενες πτήσεις είναι ενδεικτικά μιας κυβέρνησης που εξαθλιώνει έναν λαό και φροντίζει μόνο για την άνεση των ανάλγητων κομισαρίων.

Η υπουργάρα μας, πάντως, μπορεί να οργάνωσε αυτό το ταξίδι έχοντας και άλλα πράγματα κατά νου: όπως το ενδεχόμενο εκείνο το τριήμερο (λόγω γενικών απεργιών και πιθανών παρατράγουδων) η Αθήνα να είναι κάπως «αφιλόξενη» για υπουργούς...

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «δημοκρατία».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ