Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2011

Κάτω τα χέρια από τον λαό μας



Η τιμή και η αξιοπρέπεια του έθνους διασώθηκαν από την τελευταία και ισχυρότερη γραμμή άμυνας εναντίον παντός ορατού και «αόρατου» εχθρού: τον ελληνικό λαό! Η ημέρα εκδήλωσης του διαχωρισμού της θέσης του λαού από τον εσμό των δοσιλόγων δεν είναι τυχαία: 28η Οκτωβρίου. Το ΟΧΙ του ’40 ενώθηκε με το ΟΧΙ του ’11. Ήταν πάνδημο τότε, πάνδημο και τώρα με μια τεράστια διαφορά: η ηγεσία του 1940, ο Ιωάννης Μεταξάς που κυβερνούσε δικτατορικά μεν, εξέφρασε με ηχηρό και απόλυτο τρόπο δε τον αιώνιο και άσβεστο πόθο των Ελλήνων για Ελευθερία. Ο λαός ανταποκρίθηκε στην πρόκληση των καιρών προσφέροντας το αίμα του στα πεδία των μαχών. Σήμερα, ο λαός, δίχως κεντρική καθοδήγηση και με πηγαίο αυθορμητισμό ύψωσε το κολοσσιαίο ανάστημά του απέναντι στην ηγεσία που έφερε τους ξένους επικυρίαρχους στην Ελλάδα. Αυτή είναι η διαφορά.

Δεν προσεβλήθη ούτε ένας θεσμός

Η σημαία τιμήθηκε από τους εξεγερμένους Έλληνες. Οι βετεράνοι αποθεώθηκαν. Τα λάβαρά τους αντιμετωπίστηκαν με ενθουσιασμό και λατρεία. Αποδοκιμάστηκαν τα πρόσωπα που κακώς-κάκιστα εκπροσωπούν τους θεσμούς. Είναι προσβλητικό να ακούγονται ύβρεις από τους «εκπροσώπους» προς τους πολίτες επειδή δεν συναινούν με την εξαθλίωσή τους και την παράδοση των κλειδιών του κράτους στις κατοχικές δυνάμεις. Οι ιθύνοντες δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι η συμφορά που προκάλεσαν τους επιστρέφει με μεγάλο πολλαπλασιαστή! Ψάχνουν –για προπαγανδιστικούς αλλά και για δικούς τους, καθαρά ψυχολογικούς λόγους- υπαίτιους «προβοκάτσιας» στον ΣΥΡΙΖΑ, την άκρα Αριστερά, την άκρα Δεξιά και σε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις πλην του μοναδικού ορθού σημείου: του εαυτού τους.
Το πείσμα τους να κατέχουν την εξουσία που υφάρπαξαν με ψέματα κι εξαπάτηση του λαού θα αποδειχτεί μοιραίο για εκείνους. Όλα προς τούτο συνηγορούν.

ΥΓ: Ενδεικτικό των καιρών αυτό που έγινε στην Σύρο. Η περιφέρεια ματαίωσε την παρέλαση έχοντας ως πρόφαση την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου από εργαζόμενους. Η παρέλαση τελικά έγινε από τους ίδιους τους Συριανούς με διοργανωτές τις εργατοϋπαλληλικές ενώσεις και με την αρωγή του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας(!!!) με πρωτοφανή συμμετοχή.
Στην εξέδρα των επισήμων ήταν παιδιά κι ένας ανάπηρος πολέμου με τη σύζυγό του! Για πρώτη φορά αλλά όχι για τελευταία οι αληθινά άξιοι του γένους ορίστηκε να βρεθούν στην εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

H παρέλαση της Σύρου - χωρίς κρατική «αιγίδα»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχ παλιοπαιδα με συγκινησατε....

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στους Συριανούς !!!
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Ένας Ηπειρώτης σας συγχαίρει και σας καμαρώνει.