Τετάρτη, Ιανουαρίου 29, 2014

Να αναγνωριστούν διεθνώς τα ελληνικά ολοκαυτώματα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2/11/2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Αυτή ήταν μια ορθότατη πρωτοβουλία της κοινωνίας των Εθνών, που θέλησε να τιμήσει το αδικοχαμένο αίμα των Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα κρεματόρια του 3ου Ράιχ και στα πεδία θανάτου, τα οποία είχε δημιουργήσει η δολοφονική μηχανή του ναζισμού.
Από το 2005 μέχρι σήμερα, όλες οι χώρες του κόσμου προβαίνουν σε...
ποικίλες εκδηλώσεις μνήμης της φριχτής γενοκτονίας και αποδοκιμασίας των πρακτικών και των θεωριών του Εθνικοσοσιαλισμού. Φυσικά, αυτές λαμβάνουν χώρα -μετά πάσης επισημότητας- και στην Ελλάδα.
Η 27η Ιανουαρίου και ο αγώνας των επιζησάντων Εβραίων και των απογόνων τους καλό είναι να διδάξουν και εμάς τους Έλληνες ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το αίμα μας αδικαίωτο και να μην επιτρέπουμε να σβήνει η φλόγα της Ιστορίας – για κανένα λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Η μακραίωνη πορεία μας είναι γεμάτη από ήρωες και μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους για να στείλουν το μήνυμα του πολιτισμού μας στα πέρατα της Γης και για να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό όλων: την Ελευθερία.
Ένας από τους χειρότερους διώκτες μας και μέγας αρχιτέκτων πολλών ολοκαυτωμάτων Ελλήνων είναι ο δυσώνυμος Κεμάλ Ατατούρκ. Εμπνεύστηκε, σχεδίασε και εκτέλεσε με αποτρόπαιο τρόπο την εξολόθρευση εκατομμυρίων Ελλήνων σε Πόντο και Μικρά Ασία. Επίσης είναι ο βασικός υπαίτιος για τη γενοκτονία των Αρμενίων και πολλών λαών και φυλών της Εγγύς Ανατολής.
Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τους Εβραίους στον δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας και επιβίωσης τότε πρέπει όλοι μαζί, πολίτες, Πολιτεία, και ομογένεια, να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τον ΟΗΕ και την καταδίκη του ανθρωποκτόνου κεμαλισμού από την παγκόσμια κοινότητα.
Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο αν το θέλεις αρκετά και τίποτε δεν χαρίζεται αν δεν προσπαθήσεις. Το χρωστάμε στους παππούδες μας...

Από την εφημερίδα "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: