Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2014

Η αριστερά μακριά από την κοινωνία

Η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι... τυπικά πολιτικάντικη. Λόγια μεγάλα, συνήθως αντιφατικά, σχέδια επί χάρτου δίχως κατάλληλη προεργασία, υποσχέσεις εύκολες και μη εφαρμόσιμες, και μεγάλη απόσταση από τους πόθους και τις προτεραιότητες του δοκιμαζόμενου λαού μας. Οπου χρειάζεται αυτό το κόμμα να επικυρώσει με την παρουσία και τη δράση του τη συμπαράσταση στην κοινωνία απέχει - ενώ πολύ συχνά καταφέρεται εναντίον μεγάλων πλειοψηφιών με τις άδικες και προσβλητικές κατηγορίες του...

«ρατσισμού», της ξενοφοβίας και του αναχρονισμού. Οταν οι Ελληνες διαμαρτύρονται για την υπόθεση της λαθρομετανάστευσης, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ εκ πρώτης όψεως παίρνει το μέρος των λαθρομεταναστών. Ωστόσο, η ρητορεία του και οι εκτός λογικής «λύσεις» που προτείνει τους μόνους που ευνοούν είναι τους δουλεμπόρους και το φασιστικό κράτος της Τουρκίας, που διεξάγει έναν χαμηλής έντασης «πόλεμο» εναντίον μας, προωθώντας τα καραβάνια των απελπισμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει ανέξοδα για τη φτωχολογιά, αλλά πολλά σημαίνοντα στελέχη του το κάνουν εκ του ασφαλούς. Οι καταθέσεις τους είναι αξιοζήλευτες και μερικές από τις επενδύσεις τους στηρίζονται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ανήκουν σε πρόσωπα τα οποία οι ίδιοι καταγγέλλουν ως... «διεθνείς τοκογλύφους».

Οι ανήμποροι και οι εξαθλιωμένοι δεν έχουν δει ούτε ένα πράσινο φύλλο από τα χέρια των αριστερών του χαβιαριού και του σαλονιού. Μόνο αερολογίες εισπράττουν -τοις μετρητοίς και με δόσεις- από τα απύλωτα στόματα των προβεβλημένων συριζαίων. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Εκκλησία μας γίνονται συχνά στόχος συκοφαντικής και κακόπιστης κριτικής από το κόμμα της «Αριστεράς και της προόδου»...

Η απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα πραγματικά προβλήματα και την αληθινή ζωή φάνηκε και στην περίπτωση του σεισμού της Κεφαλλονιάς. Ο κ. Τσίπρας, καθώς φαίνεται, δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με τους νυν και μελλοντικούς ψηφοφόρους του στο νησί, καθώς είναι απασχολημένος με τις επαφές «κορυφής» που πραγματοποιεί και ετοιμάζει.

Ολα τα παραπάνω μπορεί να περνούσαν απαρατήρητα στην προμνημονιακή εποχή. Τώρα σημειώνονται και αξιολογούνται...

Από την εφημερίδα «δημοκρατία»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΙΑΚΟ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ
ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΥΠΑΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΕΥΕΙΣ ΑΛΛΟ
ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ.
ΑΣ ΕΡΘΕΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....

ΥΓ. ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ