Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2014

Κοσμοπολίτης Γιώργος Θαλάσσης

Ο μικρός ήρως Κάρολος Παπούλιας έκανε έφηβος αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών, οι οποίοι είναι σχεδόν πατριωτάκια του!

«Έρχεστε από την δεύτερη πατρίδα μου. Έζησα δεκαπέντε χρόνια στη Γερμανία σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα, όπου με τη στήριξη των Γερμανών Δημοκρατών στον αγώνα που κάναμε εναντίον της χούντας, με επικεφαλής τον Βίλι Μπραντ, αλλά και όλα τα δημοκρατικά κόμματα των Γερμανών». Αυτό το είπε ο πρόεδρος της (εκ πρώτης όψεως ελληνικής) Δημοκρατίας στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην αρχή της συνάντησής τους. Δεν ήταν τόσο φιλοφρόνηση. Αλήθεια έλεγε ο πρόεδρος. Έχει στενούς δεσμούς με τη φίλη χώρα που μας απάλλαξε από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα μας – τότε που οι νταγλαράδες της Βέρμαχτ και των Ες Ες έκαναν ένοπλο τουρισμό εις τας Ευρώπας. Φυσικά, οι δεσμοί του κ. Παπούλια με την Φριτσλάνδη δημιουργήθηκαν...
...μετά την περίοδο που μερικοί συνωμοσιολόγοι και εθνικιστές αποκαλούν «Κατοχή». Διά τούτο και πρέπει να του αναγνωριστεί τεράστια ηθική ανωτερότητα. Στα μικράτα του (γεννήθηκε το 1929) έκανε τιτάνιο αγώνα εναντίον των άρτια εξοπλισμένων τουριστών του 3ου Ράιχ και στα 84 του μιλάει με θάρρος και παρρησία για την πανθομολογούμενη γερμανικότητά του.

Το σύστημα

Ας μην ενοχλούνται μερικοί με την πραγματικότητα. Πολύ μας πέφτει που δηλώνει ο πρόεδρος ότι η Ελλάδα παραμένει η πρώτη πατρίδα του. Εδώ υπάρχουν στο χάρτη δυνάμεις και υπερδυνάμεις πολύ πιο σημαντικές για την ελληνόφωνη πολιτική τάξη από την αποικία χρέους, που έκανε πρωθυπουργό τον ΓΑΠ και υπουργό Πολιτισμού τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο. ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Αγγλία, Ιαπωνία και πάνω τούρλα, μένουν στην απ' έξω και δεν γκρινιάζουν. Ούτε μισή αναφορά δεν έχουν σταυρώσει από τον κ. Παπούλια.
Οι Έλληνες αν δυσφορούν να πιουν ξύδι και να πληρώνουν τακτικά τις δόσεις τους στα διάφορα κερατόσημα που επινοούν οι άνθρωποι που εκλέγονται με δημοκρατικότατες εκλογές. Οι δεύτερες πατρίδες τύπου Γερμανίας χρειάζονται επειγόντως χρήματα που πρέπει να καταβάλει η πρώτη πατρίδα (η Ελλάς).
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας μπήκε από μικρός στα βάσανα (περίπου στα 14 του) για να είμαστε αρκετά ελεύθεροι, να δουλεύουμε -αν βρίσκουμε δουλειά- και να κάνουμε την κάθε Γερμανία αρκετά ισχυρή για να μας δανείζει ώστε να την εξοφλούμε. Είδατε τι ωραία που δουλεύει το σύστημα;

1 σχόλιο:

Elena Thalassinou είπε...

Παναγιώτη από της συστάσεως του Ελληνικού κράτους , μετά την Επανάσταση του 21, όλοι οι ηγέτες αυτής της χώρας ήταν πλήρως χειραγωγούμενοι και ελεγχόμενοι από ξένες δυνάμεις . Αφου έχεις διαβάσει το Συμβόλαιο του Ναυαρίνου γιατί απορείς με αυτά τα χάλια ?