Δευτέρα, Ιουνίου 30, 2014

Γιακουμάτος ή Κουλούρης;

Στα μαρμαρένια αλώνια του τιμάριθμου πέφτουν τα κορμιά των γενναιότερων πολεμιστών της πολιτικής. Τιμή και δόξα!

 Μόλις ακούστηκαν τα ονόματα του ανασχηματισμού (και ειδικά αυτό του Γεράσιμου Γιακουμάτου), ο νους του μέσου ιστοριοδίφη φορολογουμένου – καταναλωτή ανέτρεξε σε ημέρες κλέους και Σοφοκλέους. Με δάκρυα στους οφθαλμούς, ο Έλλην πολίτης-πελάτης, θυμήθηκε τις επικές μάχες που έδινε ο τολμητίας Κίμων εναντίον του Μολώχ της ακρίβειας και του Κύκλωπα Πολύφημου της αισχροκέρδειας. Τότε, στην 3η κυβέρνηση του αλησμόνητου Κώστα Σημίτη (και συγκεκριμένα από την 7η Ιουλίου 2003 μέχρι την 10η Μαρτίου 2004), η Ελλάς στήριξε τις ελπίδες της για...
καλύτερες τιμές πάνω στους στιβαρούς ώμους του ευσταλή υφυπουργού Κουλούρη. Οι ευχές της πατρίδας να νικήσει το τέκνο της (και δι’ αυτού όλοι μας) κεντήθηκαν σε σεμεδάκι, το οποίο πουλούσε μια εξηντάχρονη Εαμίτισσα σε πάγκο στην Ερμού. Τώρα, μην θέλετε εξηγήσεις για ζητήματα προχωρημένης κβαντικής Φυσικής, ήτοι: Πώς είναι δυνατόν το 2003 να είσαι και εξηντάχρονη και εαμίτισσα; Μπορούσαν οι αγέννητοι να συμμετέχουν στην αντίσταση κατά των Γερμανών; Αυτά τα αινίγματα της χωροχρονικής στρέβλωσης μπορούν να βρουν τις απαντήσεις τους μόνο στον επιταχυντή αδρονίων του CERN και στον πολλαπλασιαστή φεσονίων του ΠΑΣΟΚ.

Μύκονος

Η μοίρα, ωστόσο, αποδείχτηκε σκληρή για τον Κίμωνα Κουλούρη. Λίγο η ήττα της πασοκάρας το 2004, λίγο ο Χρηστάκης ο Παπουτσής με τις στρατιές των τροχονόμων του, που ήθελαν να ανακόψουν την πορεία του ιστορικού στελέχους προς την δόξα, φρέναρε το άρμα του σοσιαλισμού. Ωστόσο, την αισθητική και πολιτική σκυτάλη πήρε στα ροζιασμένα χέρια του και στο αιώνια έφηβο μυαλό του, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο καλλιεπής Κεφαληνεύς, που γνωρίζει το θέμα της ακρίβειας όσο λίγοι. Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι συχνές επισκέψεις του στην απλησίαστη Μύκονο. Παρακολουθεί, καταγράφει, ομαδοποιεί και συγκρίνει τις μεθόδους των σατανικών κερδοσκόπων. Έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ στην Μέκκα της κερδοσκοπίας για να χτυπήσει καίρια όποτε θα του δινόταν η ευκαιρία. Η τύχη αποδείχτηκε αγαθή για τους Έλληνες. Ο ανασχηματισμός έδωσε την ευκαιρία στους πενόμενους να φάνε ένα κομμάτι ψωμί κοψοχρονιά. Είναι θέμα χρόνου να κατατροπωθεί η ακρίβεια. Ολόκληρο Γιακουμάτο έχει να αντιμετωπίσει. Κι ο Γεράσιμος, όπως δήλωσε, αν δεν νικήσει σ’ αυτή τη μάχη θα παραιτηθεί από υπουργός. Οπότε, αν η ακρίβεια διαθέτει χιούμορ θα προτιμήσει την υποχώρηση από την απώλεια ενός τέτοιου αντιπάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: