Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2006

Νεοταξικά Χριστούγεννα: Στα σαλέ οι πλούσιοι για σαλέπι οι φτωχοί


(Σημαντικό: δείτε υποσημείωση στο τέλος του κειμένου)*****

Στα γρήγορα θα σας πω μερικούς λόγους να αντιπαθούμε την εκκοσμίκευση της γιορτής των Χριστουγέννων.

Ο δέκατος τρίτος μισθός. Αφενός το νούμερο είναι γρουσούζικο.

Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το αίσθημα της αδικαιολόγητης ευφορίας που θα μπορούσε να καταναλώσει ακόμα και τον 20ο μισθό – αν υπήρχε.

Τα κανάλια και τα περιοδικά που σε βομβαρδίζουν με ειδήσεις του στιλ «σε ποια σαλέ της Ελβετίας θα περάσουν τις Άγιες Μέρες οι πλούσιοι».

Τα ίδια κανάλια και τα ίδια περιοδικά που σε βομβαρδίζουν με ρεπορτάζ από πίστες και live τσιγκολελέτες – ελλείψει budget που θα καθιστούσε εφικτή τη μετάδοση αξιοπρεπούς προγράμματος και ειδήσεων.

Το υψηλότερο δέντρο της Ευρώπης.

Άσε που επρόκειτο για παλιοσίδερα που ο ευφυής Αβραμόπουλος βάφτισε δέντρο, τώρα αποτελεί και ανάμνηση.

Η ακούσια διεθνής καριέρα που κάνουν οι Έλληνες αηδείς αοιδοί και οι αηδέστατες στα πάλκα των στολισμένων πλατειών.

Εννοούμε ότι αντί να πάνε οι δικοί μας στο εξωτερικό, έρχονται εδώ οι ταλαίπωροι αλλοδαποί και παίρνουν μια δόση τζάμπα Σαββόπουλου μαζί με το συσσίτιο.

Το αφόρητο Last Christmass των... φλωρεπίφλωρων Wham.

Στο βίντεο κλιπ ο σιχαμένος George Michael φοράει γούνα σαν της Ισμήνης Καλέση στις βιντεοκωμωδίες και περπατεί στο χιόνι.

Οι ευχές των πολιτικών να πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Γιατί όταν το ξεστομίζουν ακούγεται σαν απειλή;

Τα παντρισάθλια εποχικά άσματα περί Χριστουγέννων που ηχούν πιο κιτς απ’ όσο φαίνονται αντιστοίχως κιτς οι κινέζικες μπάλες που στολίζουν τα σκονισμένα-στολισμένα δέντρα στις πολυεθνικές, τα σούπερ μάρκετ κι άλλα κάτεργα.

Η φαυλεπίφαυλη μαζική και εποχική υποκρισία των τηλεαστέρων που κρύβουν ένα δάκρυ ευαισθησίας την ώρα που βλέπουν το «συγκλονιστικό» ρεπορτάζ από το γεροκομείο, τη φυλακή, το πτωχοκομείο, την ίδια στιγμή που...

Α) καταριούνται τον καναλάρχη που δεν τους αύξησε πέντε-δέκα χιλιάρικα το bonus.

Β) σκυλοβρίζουν την χθεσινή γριά και το πρεζάκι που «δεν έφερε νούμερα» και...

Γ) οργανώνουν την απόλυση τον... καλού συναδέλφου τους.


*****Η φωτό με τον παχουλό κυριούλη με το μούσι και το απαγορευτικό δεν αναφέρεται στον Άη Βασίλη από την Καισαρεία αλλά στον ζωγραφιστό πλασιέ του γνωστού αναψυκτικού που συμβολίζει την εκκοσμίκευση των Χριστουγέννων. Εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

agapimenoi mou me liga logia ena XAOS h patrida Ellada. Ego pantos tha kratiso ta omorfa kai athoa Xristougenna pou ezisa mexri ta 14a mou stin patrida kai as ksero oti tipota den eine to idio pia.
AS ALWAYS I MISS YOU SOOOO MUCH.
yours always
roula

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑ. ΡΟΥΛΑΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ . ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ .
ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚΤΖΗ ΦΙΛΑΘΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ΤΟ ΚΛΙΠΑΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙNAI ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΕ ΚΑΝΑ ΜΑΙL;)MIA ΤΡΕΛΛΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΟΛΗ Η ΠΑΛΙΟΠΑΡΕΑ.