Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2007

Παρεμπόριο στην Ακρόπολη! Έλα Αθηνά στον τόπο σου!


Αυτό ειλικρινώς δεν το περίμενα, αν και όλα πρέπει να αναμένω πλην των καλών ειδήσεων που πάντοτε ακούγονται απίστευτες.
Παρεμπόριο στην Ακρόπολη! Έλα Αθηνά στον τόπο σου!
Στις 7 Φεβρουαρίου, πριν από 6 ημέρες δηλαδή, έγινε έλεγχος σε ένα από τα ταμεία του ιερού βράχου.
Διαπιστώθησαν ορισμένες «παρατυπίες».
Βιβλία άνευ του γνωστού «ταπόσημου» (η σφραγίδα των Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, συνάλλαγμα κ. ά).
Η υπηρεσία θα κάνει την γνωστή ένορκη διοικητική εξέταση, θα διαβιβαστεί σχετικός φάκελλος στον εισαγγελέα και τα λοιπά.
Το περίεργον της υποθέσεως είναι ότι οι «παρατυπίες» θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, ή έστω περιοριστεί, αν οι υπάλληλοι που δουλεύουν τα ταμεία άλλαζαν ανά τρίμηνο, όπως ορίζει η δεοντολογία.
Η εν λόγω δεοντολογία δεν προέκυψε από μονάχη της, αλλά χρησιμεύει στο να μην δημιουργούνται τα γνωστά παραμάγαζα όποτε κάποιος (ή κάποια) νιώθει «μόνιμος».
Όμως, αυτού του είδους η αλλαγή είχε να γίνει περίπου ένα χρόνο.
Συνεπώς, τα σύννεφα συγκεντρώθηκαν κατάμαυρα πάνω από τον ιερό βράχο.
Το συνάλλαγμα που βρέθηκε στο εξετασθέν ταμείο καθώς και τα «ατάπωτα» βιβλία είναι απλή παρονυχίδα μπροστά σε άλλες καταστάσεις.
Δυστυχώς, δεν έχει μείνει ιερό και όσιο στην χαλεπή μας πατρίδα φίλες και φίλοι.
Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να δούμε και πώληση πειρατικών CD στο ιερό της Αθηνάς.
Αλλά ας είναι, θα επανέλθουμε στα ζητήματα που αφορούν στον τομέα του Πολιτισμού με πολλές κι ενδιαφέρουσες ειδήσεις.
Βέβαια, υπάρχουν και οι θετικές πλευρές στα ελληνικά πολιτιστικά πράγματα.
Πρώτα απ’ όλα, η ΑΕΚ κατόρθωσε να αποσπάσει ισοπαλία από τον Εργοτέλη χωρίς την διαιτησία Μπριάκου που αγαπά να... μισεί ο προπονητής της Ένωσης κ. Φερέρ.
Δεύτερο και σημαντικότερο: η δολοφονία Βαρθολομαίου έκανε τον ελληνικό λαό να μιλάει για τις αξίες όπως η συζυγική πίστη και η τιμή.
Αυτό είναι ελπιδοφόρο πλην παράξενο μια και οι λογικοί άνθρωποι την τρίτη χιλιετία πρώτα θα μιλούν για τα χρήματα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα.
Θα ηθελα να γραψετε κατι για την υποθεση Βαρθολομαιου, γιατι η υποκρισια εγινε ποταμι πια και θα μας πνιξει.
Επεσαν ολοι σαν τα κορακια, για να διαλυσουν και το μακαριτη αλλα και τη γυναικα, λες και δεν ξερουν οτι η μοιχεια, δεν ειναι πια ποινικο αδικημα, εδω και 25 χρονια.
Αντι για φονος λοιπον, εγινε μοιχεια και μαλιστα στη Σαουδικη Αραβια, και περιμενω τωρα πια το "σεβαστο" δικαστηριο, με προεδρο τον Ευαγγελατοι, εισαγγελεα τον Αυτια και μελος το Ντασκα, να βγαζουν την αποφαση. Θανατος.
Και να αναθετουν την εκτελεση της πονης στον Οικονομεα .
Ας ειναι καλα ο Τριανταφυλλοπυλος, που εβαλε μια ισορροπια στο ζητημα.
Δεν ξερουν ολοι αυτοι οι κηνσορες της ηθικης, οτι καθε μερα, η μιση Ελλαδα πηδαει την αλλη μιση χωρις να ειναι υποχρεωτικα και παντρεμενοι;
Οσον αφορα στη γυναικα, αν γλυτωσει απο το λυντσαρισμα απο τους παραπανω, εχει να δωσει λογο στους αλλους, τους προστατες του Ταμειου. Που την κατηγορουν σχεδον ευθεως, για λοβιτουρες. Χωρις να εχουν κανενα στοιχειο. Ετσι, για να την θαψουμε πιο βαθεια.
Και δεν ξερουν οι καραγκιοζηδες, οτι το δημοσιο, δουλευει απο καποιους "τρελλους" υπαλληλους, οι οποιοι δουλευοντας με ψυχη, εστω και αν μερικες φορες, το συστημα, που βλεπει τι ακριβως συμωαινει και ποιος δουλευει και ποιος οχι, τους παρεχει μερικα ωφεληματα επιπλεον, τα οποια ομως, τα αξιζουν.
Δε μπορει τωρα οι τεμπεληδες, που φευγουν απ τη δουλεια τους απο τις 11, να μιλανε τωρα για λοβιτουρες και για το οτι επαιρνε 3000 η γυναικα αυτη, οταν δουλευε ατελειωτες ωρες, ενω αυτοι κανανε τις βολτες τους.
Αυτα τα γραφω, χωρις να εχω καμμια σχεση μ αυτην, αλλα επειδη με πνιγει η αγανακτηση για την υποκρισια, αλλα και γνωριζω καλα το πως δουλευει ο δημοσιος τομεας.
Στον πατριωτισμο των ελαχιστων δηλαδη.
Θοδωρος.