Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2007

Προεκλογικές "δεσμεύσεις" και άλλα ανέκδοτα


Λεζάντα: Aν από τη λέξη "αποφασιστικότητα" αφαιρεθεί η πρόθεση και ειδικά η καλή πρόθεση, το μόνο που μένει είναι μια αινιγματική "φασιστικότητα"


Τον Μάρτιο μου είπε ο πρωθυπουργός ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση των καλοκαιρινών πυρκαγιών κι εγώ τον παρεξήγησα: εννοούσε ότι ήταν τα δάση έτοιμα για να καούν.
Η κυβέρνηση δεν ήταν ανακόλουθη. Κάηκαν περίπου 2.700.000 στρέματα.
Ολόκληρη τη χρονιά ο πρωθυπουργός μου έλεγε ότι οι εκλογές θα γίνονταν στην ώρα τους κι εγώ πάλι παρανόησα: νόμιζα ότι θα γίνονταν τον Μάρτιο του 2008.
Γίνανε Σεπτέμβριο του 2007 που ήταν η κατάλληλη ώρα για να ξαναγίνει πρωθυπουργός ο ήδη πρωθυπουργός.
Τέλος ανοίξεως ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωνε ότι η υπόθεση με τα ομόλογα θα άγγιζε όλους τους υπεύθυνους «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».
Για μία περαιτέρω φορά κατάλαβα λάθος. Τους άγγιξε τους «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» αλλά το άγγιγμα ήταν χάδι.
Από το 2004 ο πρωθυπουργός κάτι πάει να πει για την υπόθεση των Σκοπίων και λάμβανα κακώς το μήνυμά του από την αρχή.
Η υπόθεση των Σκοπίων ήταν μια χαρά αφορμή για να τοποθετηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση του Πέτρου Μολυβιάτη και να ολοκληρώσει το έργο του πατέρα της.
Επιτέλους η περιοχή θα αποκτήσει χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία».
Ο πρωθυπουργός κόντευε να με πείσει για το φιλόχριστον του χαρακτήρος του με την υπογραφή του στο αίτημα της Εκκλησίας να γίνει δημοψήφισμα για τις ταυτότητες.
Δεν φταίει εκείνος που εγώ νόμιζα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο τη στιγμή που δεν το ήθελε η υπερκυβέρνηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και δεν συμμαζεύεται.
Ο κ. Καραμανλής προεκλογικά διαβεβαίωνε ότι στο ασφαλιστικό δεν θα πείραζαν όρια ηλικίας, ύψη συντάξεων και εισφορές.
Δεν ευθύνεται εκείνος που είμαι αρκετά βλαξ ώστε να μην καταλάβω πως εννοούσε ότι δεν θα πειράζονταν προς το φιλολαϊκότερο.
Προς το αντιλαϊκότερο μια χαρά θα τα πειράξει.
Πρέπει να ακούω προσεκτικότερα τον πρωθυπουργό…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιοποιημένα λόγια και μισές αλήθειες λέει κι αυτός.
Δεν με εκπλήσσει.
Εμπνέει όμως μια σιγουριά δεν μπορείς να πεις.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια, ακούμε κάθε φορά που αναλαμβάνει μια καινούρια κυβέρνηση ότι "παρέλαβε χάος". Βρέθηκε επιτέλους ένας άνθρωπος να φροντίσει, ώστε η επόμενη κυβέρνηση (ακόμα κι αν θα είναι πάλι η δικιά του) να μπορεί να πει την παραπάνω φράση και να μην λέει ψέμματα.

Κι εσείς τι κάνετε; Γκρινιάζετε! Απαράδεκτοι (αισχροί κι οι δυο - όπως θα έλεγε ένας γνωστός μου)! Όσο για το "ΑΠΟΦΑΣΙΤΙΚΟΤΗΤΑ", για άλλη μια φορά, υποτιμάτε τους επικοινωνιολόγους του Κ (η πρώτη ήταν με το μπουφάν...). Οι άνθρωποι το λένε ξεκάθαρα και αφήστε αυτά για τις προθέσεις, καλές κακές και άσχημες. "Από φασιστικότητα κάνουμε ό,τι κάνουμε!"

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Asteria, ίσως να συγχέεις τη σιγουριά με την υπνηλία.

Rosenred η γκρίνια είναι το προτελευταίο καταφύγιο του απελπισμένου.
Το έσχατο καταφύγιο βρίσκεται εκτός των πλαισίων του νόμου!

Ανώνυμος είπε...

"Ti einai auto pou xarakthri3ei ena vasilia? poies einai oi aretes tou? poies aretes empneei se autous pou ton upiretoun?........
Enas vasilias den ka8etai sth skhnh tou otan oi antres tou aimorragoun kai pe8enoun sto pedio tis maxhs. Enas vasilias den geumatizei otan oi antres tou einai peinasmenoi, oute koimate otan fuloun skopia panw sto teixos. Enas vasilias den epivallei upakoh kai afosiwsei me to fovo, oute ta eksagorazei me xruso, kerdizei tin agaph tous me ton idrwta tou kormiou tou kai tous ponous pou upomenei gia xarh tous. Kai to duskolotero ap'ola, enas vasilias de zhta apo autous pou dioikoi na ton uphretoun, tous uphretei ekeinos."
Steven Pressfield, 1998 "oi pules tis fwtias" ekdoseis Patakh