Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

Οι τζάμπα μάγκες της Sportday


Η "πρωτότυπη" ιδέα των Χελάκηδων.

Το πρώτο μας cd με πρωταγωνιστή τον κ. Νίκο εν έτει 2006.

Το δεύτερο cd πάλι με τίτλο "Μεγαλέφαντος" και την προσθήκη Χαλάει ο Κόσμος. Προσέξτε το επικό εξωφυλλάκι σε στιλ ταινίας "300" που ενέπνευσε τους Χελάκηδες...

Συνήθως δεν αντιδρούμε σε κάτι τέτοια αλλά το κακό παράγινε. Τη μια παίζουν στον Sport FM (και αλλού) τον βυζαντινό ύμνο του Παναθηναϊκού που ο καλλιτέχνης Γιώργος Φανάρας είχε δημιουργήσει αποκλειστικά και μόνο για την εκπομπή. Υπάρχει η καταγραφή στο blog μας (5/12/2007) αλλά και το ηχητικό.
Την άλλη "δανείζονται" τίτλο που έχουμε δώσει σε cd με τα κλιπάκια του Νίκου Αλέφαντου (Μεγαλέφαντος 2006) και την παράλλη "εμπνέονται" από το concept εξωφύλλου που είχαμε δώσει στο cd "Μεγαλέφαντος - Χαλάει ο Κόσμος" που πρωτοδιαθέσαμε στις 24 Απριλίου 2007. Κάντε κλικ εδώ να δείτε το post.
Ολόκληρη την εβδομάδα, δε, διαφήμιζαν ως φοβερή και τρομερή ιδέα το ένθετο στην Sportday και τον τίτλο "Μεγαλέφαντος" που κάποιοι πάνσοφοι σκαρφίστηκαν με 3 χρόνια καθυστέρηση.
Και ουδείς κάνει τουλάχιστον μια αναφορά για τα μάτια του κόσμου. Λοιπόν, επειδή βαρεθήκαμε τούτο τον άχαρο χαβά από τώρα και στο εξής θα απαντάμε όπως πρέπει. Αν θέλουν ιδέες ή να σκαρφιστούν από μόνοι τους ή να αγοράσουν. Λεφτά έχουν.
Από εδώ και στο εξής οι αντιγραφές θα επισημαίνονται.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι καλησπέρα,

Συζητήσαμε το θέμα αυτό με τον φίλο σας, κ. Πανταζή, μέσω e-mail. Μια που προφανώς δεν σας ενημέρωσε σχετικώς, σας λέω ότι α) μέχρι την ανταλλαγή των e-mails -που, σημειωτεόν, έγιναν μετά την αποστολή του τεύχους στο τυπογραφείο- όλοι όσοι συμμετείχαμε στη δημιουργία του αγνοούσαμε την ύπαρξη της εκπομπής σας, και άρα και την ιστορία του 2007 με το cd, β) Δεν υπάρχει «αντιγραφή» όπως εσφαλμένα νομίζετε, αλλά απλώς «κοινή λεξιπλασία», δηλαδή δύο άνθρωποι σε δύο διαφορετικές περιόδους σκέφτηκαν τον τίτλο «Μεγαλέφαντος» και γ) σε ό,τι αφορά το εξώφυλλο του SMS, σε σχέση μ' αυτό του cd σας είναι οπτικώς αυταπόδεικτο ότι δεν υπάρχει καμία σχέση, κάτι που συνάγεται επίσης από τα σημεία «α» και «β», οπότε δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιάννης Τσαούσης - αρχισυντάκτης SMS

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Απάντηση Αδιάβροχων: Ωραίο πράγμα η λεξιπλασία. Μόλις μου ήρθε η ιδέα να γράψω ένα έπος. Να το ονομάσω Ιλιάδα μήπως; Ωραία η λέξη. Μην είναι Οδύσσεια; Ε, κι αν το είχε σκεφτεί και κάνας άλλος τυπάς στο παρελθόν πρόβλημά του. Εγώ τώρα το σκέφτηκα.
Αναρωτιέμαι αν ο βυζαντινός ύμνος του ΠΑΟ που ακούω δεξιά αριστερά είναι κι αυτός αποτέλεσμα λεξιπλασίας.
Όσο για τα εξώφυλλα; Όποιος έχει μάτια βλέπει. Το θέμα κλείνει εδώ γιατί είναι άχαρο - ειδικά για τους λεξιπλάστες.

Ανώνυμος είπε...

afou den exoune idees gia kati prototipo,pernoyne etimes,ine ke eykolo,giauto kante na nomima,prepi

george είπε...

Σωστοι οι αδιαβροχοι,προχωρατε ακαθεκτοι.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, τα "νόμιμα" είναι η επισήμανση της... λεξιπλασίας. Αυτό νομίζω αρκεί. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

Μάρκος είπε...

Μα ασχολείστε με τον Χελάκη; Αυτός είναι χειρότερος κι από τον Ξύδη!