Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2010

Γιατί μας κοροϊδεύει ο κ. Παπανδρέου (λεφτά υπάρχουν - για τους δικούς τους)


Το χαρτί που βλέπετε (κλικάρετε για να το δείτε καλύτερα) παρελήφθη από το blog με email που απέστειλε ο καθηγητής κ. Γούδης και αποδεικνύει περίτρανα πόσο πολύ δουλεύουν τον "κλασικό τον μαλάκα τον Έλληνα", όπως ορθότατα λέει ο sportcaster Γιώργος Γεωργίου. Μειώνουν τις δαπάνες για τον λαό κατά 10% αλλά οι μειώσεις δεν αφορούν τα βασικά εργαλεία της αυτοκρατορίας της διαφθοράς του Γιουνανιστάν.
Το σχόλιο του κ. Γούδη είναι το ακόλουθο και το προσυπογράφουμε:

Με την μόλις κυκλοφορήσασα απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2010, αριθ. πρωτ. 2/4431) αναγγέλλεται η περικοπή κατά 10% των πιστώσεων για όλους τους φορείς του δημοσίου, με εξαίρεση (έλα «γυνή» στον τόπο σου!) των πιστώσεων

  • της Βουλής των Ελλήνων,
  • της προεδρικής χορηγίας,
  • των βουλευτικών αποζημιώσεων,
  • των αμοιβών των πάσης φύσεως «πολιτικών» υπαλλήλων (όλων δηλαδή των «κολλητών» του πολιτικού συστήματος),
  • των αμοιβών των στρατιωτικών και αστυνομικών (τους οποίους το σύστημα θωπεύει για προφανείς λόγους), και
  • των συντάξεων των δημοσίων «λειτουργών» (των υψηλόμισθων δηλαδή μεγαλομανδαρίνων του μικροελλαδικού κράτους).

Χωρίς αμφιβολία, η απόφαση αποτελεί συνταγή πρώτης τάξεως για λαϊκή εξέγερση κατά της «κυνοβουλευτικής» αυτής δημοκρατίας, με άγνωστες συνέπειες για την τύχη της χώρας μας.

Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι. Γιατί πως αλλοιώς θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς μια τέτοια ανάλγητή, προκλητική, και αδιάντροπη πράξη εξαιρέσεων σε βάρος του ελληνικού λαού;

Καθηγητής Χρίστος Γούδης


Πρόεδρος Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»

9 σχόλια:

Ευδοκία είπε...

Και βέβαια είναι να απορεί κανείς και να θαυμάζει πώς οι βουλευτές διαφοροποιούν και θέτουν τον εαυτό τους στο απυρόβλητο όταν πρόκειται για τα προσωπικά έσοδα, τη διατήρηση πολλαπλών θέσεων, τίτλων καί συντάξεων καί συνάμα εκφράζουν άγνοια και δε λογοδοτούν για την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος καθώς και για πολλά άλλα.

Και ακόμα περισσότερο είναι να απορεί κανείς με εμάς τους χαλαρούς ψηφοφόφους που κάθε φορά μπροστά στην κάλπη αδρανοποιούμαστε και επαναλαμβάνουμε τον ίδιο φαύλο κύκλο.

Ανώνυμος είπε...

"Αυτοι οι πολιτικοι,αυτοι οι βουλεπται εκαταστρεψαν το εθνος".
Παπαδιαμαντης

Πολιτικοι,μια ορδη συμφορας,μια πληγη που πεθαινει την Ελλαδα.Θαρρεις πως τους εβλεπε μπροστα του ο Βαρναλης οταν εγραφε το Πρωτοχρονιατικο:
Πρωτοχρονιάτικο

Σαράντα σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλες
σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλες
ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι
ντυμένοι στὰ μαλάματα κ᾿ ἐπίσημοι κι ὡραῖοι.

Σαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα)
καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,
κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.

Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»
γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρες
κ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοι
ἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».

Ανώνυμος είπε...

Πολλά στράβωσαν από τότε που η έννοια "λειτουργία" (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) μετατράπηκε σε "εξουσία", η λέξη "υπουργός", που σήμαινε το χρήσιμο, το βοηθό, τον υπηρετούντα κάποιον ή κάποιους, έγινε τίτλος εξουσίας και ή "υπηρεσία", που σήμαινε εργασία που γίνεται υπέρ κάποιου άλλου, κατάντησε εξουσία και δαιδαλώδης γραφειοκρατία...
Η λέξη 'υπηρεσία" προέρχεται από τη λέξη "υπηρέτης" (υπό+ερέτης).
"ερέτης" είναι ο κωπηλάτης και "υπηρέτες" ήταν οι κατώτεροι κωπηλάτες από το πλήρωμα ενός πλοίου, που έκαναν και την πιο βαριά δουλειά.
Εδώ... "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"
(ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλο αρθρο!Θα ταν χρησιμο να το στείλετε κ σε αλλα blogs, εκπομπες ραδιο, κ τηλεόραση να ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ο λαουτζίκος!Μπας κ ξυπνήσει επιτέλους...!

Unknown είπε...

Βράζω από εκδικητικότητα... Συγνώμη αλλά
οι φιλοσοφίες δε βοηθούν πια μου φαίνεται... άμα λείπει το φιλότιμο τι να σου κάνει και ο Επίκουρος ή οι Στωϊκοί...

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

νομιζω οτι αποφασιστηκε και γι αυτους καθως θα ψηφιστει χωριστα.....αλλωστε δεν πειραζει.......οποιος τωρα δεν βοηθησει την πατριδα για λιγα ψωροευρω,ποτε θα την βοηθησει?στον πολεμο που θα κινδυνευει η ζωη του?

ψαρας είπε...

Τα ίδια και χειρότερα στην εθνική ασφαλιστική (Υμικρατικη εταιρία.
Φεύγουν με εθελουσία όλα τα διευθυντικά στελέχη με πάνω από ένα εκατομμύριο... και περίπου 5000 το μήνα σύνταξη. Οι συνδικαλιστές κάνουν μοκο γιατί τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου φεύγουν και αυτοί σαν διευθυντές...

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που φάγανε τόσα χρόνια καλά θα κάνουνε να τα επιστρέψουνε ένας ένας ξεκινώντας απο τις "αρπαχτες" που δεν είναι και λίγες αλλα και τους παχουλους μισθούς που ανθρώπου νους δεν αντιλαμβάνει το ποσο των αμοιβών....
Γιατι δεν ψηφίζουν ένα νόμο??????????

Ανώνυμος είπε...

Το μοναδικό προσόν του είναι ότι ήταν γιος του Ανδρέα, που το μοναδικό προσόν του ήταν ότι ήταν γιος του "Γέρου της Δημοκρατίας".
Όταν ο κόσμος ψηφίζει οικογένειες (Καραμανλής-Παπανδρέου) ή "δημόσιους υπάλληλους" κομμάτων (Τσίπρας-Παπαρήγα)ή ηθοποιούς και ονειρεύεται να παίξει στα σαχλο-ριάλιτι των καναλιών γιατί να μην μας κοροϊδεύει;