Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2010

Chemtrails (χημικές ουρές) στην Αθήνα: η Νέα Τάξη αμολάει καλούμπα



Το τριήμερο της τελευταίας Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας ο ουρανός πάνω από το νομό Αττικής ήταν διαρκώς "χαρακωμένος" από chemtrails (χημικές ουρές) που αφήνουν αεροσκάφη αγνώστου προέλευσης. Οι διαδρομές τους, είχαν πολλά σημεία όπου τέμνονταν. Ακριβώς εκεί πύκνωναν αυτές οι ουρές και σε ελάχιστα λεπτά δημιουργούνταν μεγάλα λευκά νέφη που κάλυπταν τον ήλιο.


Αυτό το τριήμερο, αν κάνετε μια μικρή έρευνα στον οικογενειακό και φιλικό σας κύκλο, θα διαπιστώσετε ότι τα επίπεδα δυσφορίας ήταν... ανεβασμένα. Επίσης πάρα πολλοί παραπονούνταν για πονοκεφάλους, ανεξήγητη υπνηλία και κόπωση. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και οι λήψεις έγιναν στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου στο κέντρο των Αθηνών και στο Μαρούσι.










15 σχόλια:

offshore είπε...

Μου είχαν στείλει κάποια φορά παρόμοιες φωτογραφίες αλλά τις είχα θεωρήσει hoax. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει πως όντως πρόκειται για ‘χημικές ουρές’;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Οι λήψεις είναι δικές μου αγαπητή offshore. Δεν μου τις έστειλε κάποιος.

Δημήτρης είπε...

Πραγματικά μας ψέκαζαν όλες τις μέρες! Μάλιστα ο σοβαρός κ. Κατσαρός,πρώην πρόεδρος του Δημόκριτου,έχει επιβεβαιώσει την επικινδυνότητα αυτών των γραμμών,από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ, νομίζω την εκπομπή του Καρατζαφέρη ή του Γεωργιάδη! Αυτά που προσπαθούσε να εξηγήσει ο κ. Αρνιακός ήταν εκτός τόπου και χρόνου!

Νεκτάριος Ζ είπε...

Παιδιά, τα ψεματα τελείωσαν.
Αρχιζουν να αποκαλύπτονται.Δε κρυβεται πια άλλο το θέμα. Μόνο οι στραβοί και οι αντιδραστικοί δε το βλέπουν. Παγκόσμιο το φαινόμενο.
Ψεκάζουν πάνω από πολλές πόλεις και όχι μόνο στην Αθήνα.
Έχω αναφορές για Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Έδεσσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Ηράκλειο.
Κάποτε ήταν το DTT.
Τώρα τι διάολος είναι αυτός;

Ανώνυμος είπε...

Συμφονώ για Θεσ/νίκη...μόλις βγεί λιγη ώρα ο ήλιος αμέσως ξεκινούν οι ψεκασμοί...


Λαθραναγνώστρια!

offshore είπε...

Η ερώτησή μου δεν ήταν ειρωνική. Απλά θέλω να μάθω αν μπορεί να επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για ψεκασμό ή απλά είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Πραγματικά πολύ υποπτες ουρές αφήνουν τα αεροσκάφη. Εζησα χρόνια δίπλα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και γνωρίζω πολύ καλά τις τις ουρές καυσαεριών των αεροσκαφών λόγω αυξημενης υγρασίας της ατμόσφαιρας. Το περίεργο και συνάμα ύποπτο είναι ότι οι "ψεκασμοί" αυτοί γίνται σε ηλιόλουστες μερες, προς όλες τις κατευθύνσεις (που είναι άραγε οι αεροδιάδρομοι) και πολλές φορές παράλληλα ή και κάθετα!!! ο ένας του άλλου.

Αυτό που με παραξενεύει έιναι πως γίνεται τόσα χρόνια και δεν έχει "ξεράσει" την αλήθεια ένας πιλότος!!!

Μην μου πείτε ότι κι αυτοί δεν ξέρουν........

Ανώνυμος είπε...

Για τον andrea.

Πριν αρχίσης να αναφωνής ¨ΕΛΕΟΣ¨, άνοιξε τα μάτια σου και το μυαλό σου.
1. Πως είναι δυνατόν, όλη την Καθαρή Δευτέρα (που όλος ο κόσμος είναι στην υπαιθρο) να επιχειρούν αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ), αφήνοντας παράξενες ¨ουρές¨ πίσω τους και διαγράφοντας περίεργες τροχιές πάνω από το λεκανοπέδιο;
2. Αν συνέβαινε αυτό, λογω ψύξης καυσαερίων, γιατί δεν συμβαίνει το ιδιο και για τα αεροσκάφη που απογειώνονται, την ιδια μέρα και ώρα, από το αεροδρόμιο των Σπάτων;
3. Τι είναι αυτά τα λευκά αεροσκάφη-τάνκερ, που είναι σταθμευμένα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και ανήκουν, λέει, στο ΝΑΤΟ;
Με εντολή τίνος επιχειρούν;
Ποιος ο σκοπός τους;
Γιατί σε σχετική - προ καιρού - επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ (νομίζω), στην Βουλή, δεν εδόθη ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον αρμόδιο υπουργο;
Γιατί μετά από αυτές τις επιχειρήσεις ψεκασμού έχουμε ΠΑΝΤΑ την περίφημη σκόνη από την Αφρική;
Μάλλον για Αφρικανούς μας περνάνε.
Είναι ωρα φίλε μου να φωνάξουμε - ολοι μαζί - ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Έλεος βρε παιδια με τις θεωριες συομωσιας...Αυτα τα ιχνη λεγονται contrails απο τις λεξεις convenction (συμπυκνωση,των υδρατμων των καυσαεριων των αεροσκαφων) trails, και ειναι απολυτως φυσιολογικο φαινομενο. Οι υδρατμοι που περιεχονται μεσα στα καυσαερια των κινητηρων των αεροσκαφων, οταν ερθουν σε επαφη με την ατμοσφαιρα που εκει ψηλα ειναι περι τους -12 με -37 β. Κελσιου, συμπυκνωνονται(ακριβως ιδιο φαινομενο με τη δημιουργια ενος νεφους) οποτε φαινονται με αυτη τη λευκη μορφη...
Τωρα, για την αποσταση μεταξυ αυτων των ιχνων contrails, οφειλεται στην αποσταση μεταξυ των IFR αεροδιαδρομων που χρησιμοποιει το καθε αεροσκαφος...Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Για τον 9:14 που ζητάει ελεος.
Δεν μας εξηγεί γιατί την ιδια μέρα και ώρα, κανένα αεροσκάφος προερχόμενο από το Ελ. Βενιζέλος, (εκατοντάδες πτήσεις), δεν αφήνει τέτοια ίχνη.
Εκεί δεν συμπυκνώνονται υδρατμοί;
Μόνο σε αυτά που επιχειρούν απο το αεροδρόμιο ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, συμβαίνει αυτό το φαινόμενο;
By the way, τι αεροσκάφη- τετρακινητήρια μάλιστα- ήσαν αυτά που απογειώνονταν, συνεχώς το Σαββατοκύριακο της Καθαρής Δευτέρας, από ενα μή πολιτικό αεροδρόμιο, σαν της Ελευσίνας.
Τι περίεργος φόρτος για ενα αεροδρόμιο που συνήθως εχει σποραδικές πτήσεις.
Αν φίλε μου δεν υποψιάστηκες τίποτα ακόμα, μην ανησυχής.
Ανυποψίαστος θα πεθάνης.
Οπως λέει και ο Σαββόπουλος, ¨...η ευτυχία τζιέρι μου, είναι τη για τα ζώα...¨
Συγγνώμη για τυχόν παρεκτροπή μου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΟΥΡΕΣ" ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΑΛΥΩΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΈΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,,

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Σαββοπουλικέ, τα αεροσκάφη απο το Ελ Βενιζέλος μια χαρά contrails αφήνουν και αυτά, αλλά ΑΦΟΥ πιάσουν ύψος στο οποίο αρχίζει και η συμπύκνωση. Απλά αυτό δεν γίνεται εντός Αττικής.

Καταννοώ την αιτία αυτής της θεωρίας συνωμοσίας. Υπάρχουν όμως κάποιες μεγάλες τρύπες στο όλο θέμα
α. Αέρια προερχόμενα από τέτοιο ύψος έχουν τόσο τρομακτική διασπορά που απίθανο να επηρρεάσουν κανέναν (κάντε ένα πείραμα : καπνίστε ένα τσιγάρο στην Ακρόπολη και ρωτήστε τον ξάδερφό σας στην Κυψέλη αν τον πείραξε η καπνίλα. Αντίστοιχα μεγέθη.)
β. Αυτοί που μας ψεκάζουν πως ακριβώς αποφεύγουν να εισπνέουν αυτά τα αέρια; Έχουν κάνει ειδικές εγχειρήσεις στις μύτες τους; κυκλοφορούν με μάσκες; ζουν σε υπόγεια καταλύμματα;
γ. Γιατί τόσα περιττά έξοδα και βαβούρα να μας δηλητηριάσουν από τον αέρα ενώ απλά θα μπορούσαν να πάνε να ρίξουν 10 μπετόνια πράμα στο Μαραθώνα να τελειώνουμε; Και θα μπορούσαν να ελέγχουν τι πίνουν οι ίδιοι, και θα ήταν πιο άμεσο και επικεντρωμένο το αποτέλεσμα..
δ. Ποιος ο σκοπός; Γιατί; Απορώ. Να αρρωστήσουμε όλοι και να πεθάνουμε;
Να αρρωστήσουμε απλώς και να γεμίσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία με ανίατα άρρωστους ώστε να κρασάρει όλο το σύστημα; γιατί; μη μου πει κανείς mind control και τέτοια, γιατί για αυτό δε χρειαζόμαστε αεροπλάνα απο την Ελευσίνα και τα "στρατιωτικά αεροδρόμια". H τηλεόραση είναι πιο αποτελεσματική.
ε. Θα έγραφα μεγάλη ανάλυση του γιατί όλο αυτό είναι ΦΥΣΙΚΩΣ ανούσιο και αδύνατο αλλά δυστυχώς θα κολλήσουμε σε επιχειρήματα του ύφους "και εσείς οι επιστήμονες είστε μέσα σε όλο αυτό"..
Πάντως όποιος θυμάται λίγη φυσική και θέλει να διαβάσει γιατί όλο αυτό δεν στέκει, με αδιαμβισβήτητα επιστημονικά δεδομένα -και μάλιστα βασικής, στοιχειώδους φυσικής- ανεξάρτητα πολιτικών θεωριών κλπ ας πάει εδώ όπου ένας διδακτορικός στο φυσικό, με γνώσεις φυσικής ατμόσφαιρας εξηγεί το όλο φαινόμενο.
Ας μην πανικοβαλλόμαστε λοιπόν. Και μερικές φορές όπου υπάρχει καπνός δεν υπάρχει φωτιά.
Αυτά τα γράφω με κάθε ΣΕΒΑΣΜΟ πρός τον κ.Λιάκο, που γνωρίζω πολύ καλά την ακεραιότητά του και την εγκυρότητά του ως δημοσιογράφου και ανθρώπου, απλά θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο θέμα σφάλλει.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
(Ξέρεις ποιος είμαι ε; :D)
(Έγραψα ανώνυμα γιατί δε θέλω να μου σκάσουν στο blog πάλι τίποτα φανατικοί και να μου λένε ότι ξέρουν που μένω και ότι τα παίρνω απο το κράτος..)

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΏΝΥΜΟ 11:53.

Το οτι η τηλεόραση είναι αποτελεσματικώτερη, το διαπιστώνουμε από τα γραφόμενά σου.
Το φαινόμενο δεν υπάρχει για την τηλεόραση, άρα ούτε και για σένα.
Τα αεροσκάφη από το αεροδρόμιο Σπάτων ¨δεν προφταίνουν¨, λές, να πάρουν ύψος πάνω από το λεκανοπέδιο.
Αυτό κι αν είναι επιχείρημα!
Φαίνεται, οτι από την Ελευσίνα- που είναι και πιό κοντα- βάζουν περισσότερη φόρα!
Δεν ισχυρίζομαι οτι γνωρίζω τι ακριβώς κάνουν αυτοί οι τύποι με τα λευκά σκάφη-τάνκερ, πάντως φοβάμαι οτι δεν είναι για το καλό μας.
Μου κάνει, πάντως, εντύπωση η απεγνωσμένη προσπάθειά σου να θάψης το γεγονός.
Εχεις κανένα όφελος;

Ανώνυμος είπε...

επανερχομαι και θα σας παραθέσω ενα link απο video στο youtube οπου φαινεται το ποσο φυσιολογικο ειναι αυτο το φαινομενο των contrails καθως και το αντιστοιχο φαινομενο της εμφάνισης ιχνων σαν καπνο απο ενα απλο επιβατικο αεροσκαφος της γραμμης(vapour trails)...Αναλογα με τις τοπικες ατμοσφαιρικες συνθηκες μπορει να πεσει η πιεση τοπικα σε μερικα σημεια του α/φους και να εμφανισθει αυτος ο ''καπνος'' ακομα και σε χαμηλο υψος και σε χαμηλες ταχυτητες...
ιδου λοιπόν :

http://www.youtube.com/watch?v=qEDRxvg9c10&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=MHZcV8j2kMs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=lsPFt7STaWQ&feature=related

Thanasis είπε...

Διαβάστε παρακαλώ το κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα http://kairoskaiperivallon.blogspot.com/2008/03/contrails.html


Πρέπει επιτέλους, να σταματήσουν οι συνωμοσιολογίες σχετικά με τα νέφη των αεροσκαφών.
Τα contrails υπάρχουν από την στιγμή που ο άνθρωπος έφτιαξε στρατοσφαιρικά αεροσκάφη. Απόδειξη η παρακάτω φωτoγραφία που δείχνει Βoeing B-17 Flying Fortress του Β' ΠΠ να βγάζουν νέφη. Τα σχόλια δικά σας!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/Large_formation_of_Boeing_B-17Fs_of_the_92nd_Bomb_Group.jpg