Δευτέρα, Μαΐου 24, 2010

Λοβέρδε μην ληστεύεις τον λαό


Γράφει το Ant1online για τη συνέντευξη Λοβέρδου

"Η τρόικα επίσης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μειώσει τις συντάξεις σε διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίου, ενώ «ψαλίδι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας. Για τις συντάξεις χηρείας μάλιστα, ζητά να μην δίνονται κάτω από τα 50 έτη, ενώ θα δίδονται με βάση εισοδηματικά κριτήρια για χήρες κάτω των 65 ετών.

Οι νέες αυτές προτάσεις ήλθαν προς την ελληνική κυβέρνηση μέσω επιστολής στους κκ Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, η τρόικα, μετά την αποδέσμευση της πρώτης δόσης του δανείου που λάβαμε, πρόκειται να αξιολογήσει τη χώρα ώστε να λάβουμε και τη δεύτερη δόση, με βάση τις προόδους στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να μην περάσουν οι αλλαγές αυτές, ιδίως για το «ψαλίδισμα» των συντάξεων".

Τι λες ρε μεγάλε για "εισοδηματικά κριτήρια" για τις χήρες κάτω των 65 ετών; Αν έχουν βάλει στην άκρη δέκα δραχμές και έχουν κεραμίδια πάνω από το κεφάλι τους θα ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙΣ να μην παίρνουν σύνταξη χηρείας; Και τα φράγκα που έσκαγε ο μακαρίτης στο ταμείο τι θα γίνουν; Ο κάθε ασφαλισμένος δουλεύει για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Πληρώνει υποχρεωτικά εισφορές κι αν χρωστάει ρε άθλιοι του κάνετε κατασχέσεις και τον τρέχετε στα δικαστήρια.

Ο άτυχος εργάτης υπουργέ-κλητήρα του ΔΝΤ πληρώνει εισφορές, που όπως είπες εσύ στον Παπαδάκη: "στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη". Τι θα γίνει όλο αυτό το χρήμα; Το ορθό είναι, σε περίπτωση θανάτου, να επιστραφεί -αφαιρουμένων των εξόδων- στην οικογένεια του εργάτη που του ρουφήξατε το αίμα. Ποια εισοδηματικά κριτήρια τσαμπουνάς; Και οι οικογένειες με τις χήρες 45άρες και 50άρες που καταστράφηκαν οικονομικά με τις αρρώστιες των συζύγων τους τι θα απογίνουν ρε κλητήρες του ΔΝΤ; Δεν ντρέπεσαι να τα λες αυτά στον κόσμο που σε ψήφισε;

Γιατί επιδοτείς τις απολύσεις;

"Το πλαφόν των απολύσεων θα ανέβει στο 4%, από 2% που ήταν, ενώ σε ότι αφορά το ύψος των αποζημιώσεων, αυτές θα καταβάλλονται σε έξι μηνιαίες δόσεις".

Και ο πρόεδρος Παπούλιας θα υπογράψει την προδοσία του εργαζόμενου λαού;

"Οι συγκεκριμένες αλλαγές, όπως είπε ο υπουργός, θα θεσμοθετηθούν άμεσα με προεδρικά διατάγματα".

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σημαντικοτερο που ειπε ο Υπουργος ηταν οταν εκανε λογο για τα ομολογα αλλα και τα διαθεσιμα των ΤΑΜΕΙΩΝ!!!!!!!Ναλλον ακουω καλα γιατι ειπε οτι επιστραφηκαν ολα τα λεφτα μεχρι δεκαρας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

MOYNIA! Μόνο αυτό!

μάσταOfντιζάστα