Σάββατο, Μαΐου 22, 2010

Η αποσιώπηση του ονόματος του δολοφόνου του Γρηγόρη Λαμπράκη


Στις 22 Μάιου 1963 ο βουλευτής της (τότε) ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης πεθαίνει στη Θεσσαλονίκη. Βγαίνοντας από μια εκδήλωση που είχε οργανώσει η ΕΔΑ και την ώρα που στρεφότανε προς τους χωροφύλακες που ήταν εκεί, ένα τρίκυκλο με οδηγό τον Κοτζαμάνη περνάει από δίπλα του και ο Μανώλης Εμμανουηλίδης που ήταν στη καρότσα τον κτυπάει στο κεφάλι. Ο Λαμπράκης μεταφέρεται στον Ερυθρό με την συνοδεία του βουλευτού της ΕΔΑ και αργότερα του ΚΚΕ Γιώργου Βέρρου όπου και πεθαίνει.

Την ώρα που περνάει το τρίκυκλο ο Λαμπράκης πέφτει κάτω ανάμεσα στους δικούς του. Ένας από αυτούς ο Μανώλης Χατζηαποστόλου, ο επιλεγόμενος και «Τίγρης» πηδάει στη καρότσα του τρίκυκλου και συμπλέκεται με τον Εμμανουηλίδη. Γίνεται έτσι ένα μπέρδεμα στο σχέδιο απόδρασης του τρίκυκλου και έτσι συλλαμβάνεται τόσο αυτός που χτύπησε τον Λαμπράκη, όσο και ο οδηγός του οχήματος.

Ο θάνατος του Λαμπράκη αποδίδεται στον Εμμανουηλίδη που τον χτύπησε από το τρίκυκλο με το κλομπ. Είναι όμως έτσι;


Ο ΤΙΓΡΗΣ

Ο Μανώλης Χατζηαποστόλου ή Τίγρης, ήτανε αυτός που πήδηξε στο τρίκυκλο και ουσιαστικά έπιασε αυτούς που χτύπησαν τον Λαμπράκη. Προς το τέλος της ζωής του δίνει μια εντυπωσιακή συνέντευξη στην ΕΤ-3 Εκεί για πρώτη φορά λέει κάτι συνταρακτικό:

ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.


Αναφέρει και όνομα: Ο δολοφόνος του Λαμπράκη είναι ο Βέρρος! Στέλεχος της ΕΔΑ τότε και αργότερα του ΚΚΕ. Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα. Αυτός τον σκότωσε. Πώς το ξέρει;

Το χτύπημα που έφαγε ο Λαμπράκης δεν ήταν ικανό να τον σκοτώσει!

Αναφέρει ότι τον χτυπήσανε επαγγελματικά. Με σάκο από καουτσούκ η με σάκο παραγεμισμένο με άμμο. Ζητάει να δημοσιευτεί η συνέντευξή του αυτή μετά τον θάνατό του. Φοβάται ότι θα του πετάξουνε λάσπη. Μια ζωή αριστερός δεν θέλει οι σύντροφοί του να τον πούνε προδότη, τουλάχιστον όχι όσο είναι ζωντανός.
Ξέρει ότι οι πολιτικοί είναι υπόκοσμος του χειρίστου είδους στη Ελλάδα.
Και επειδή εμείς βάζουμε στοιχεία , ακούστε
τον ίδιο το Μανώλη Χατζηαποστόλου (γνωστό και σαν Τίγρη) να τα λέει αυτά.
Είναι αλήθεια ότι το όνομα του κομμουνιστή που αναφέρει ο τίγρης (Χατζηαποστόλου) Βέρρου δεν αναφέρεται καθαρά. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει η εκπομπή της ΕΤ-3 που έγινε και το επαληθεύει.

Για όσους δεν μπορούν να το διακρίνουν καθαρά το όνομα στο ηχητικό απόσπασμα, μπορούν να δουν την εικόνα της τηλεόρασης την ώρα που ο Χατζηαποστόλου τα λέει αυτά.
Δίπλα φαίνεται καθαρά τι λέει.

Ο Κομμουνιστής Βέρρος

Οι δημοσιογράφοι πήρανε την ομολογία του Χατζηαποστόλου και πήγανε σε ένα στέλεχος του ΚΚΕ (να πάρουν και την αντίθετη άποψη) το όνομα του είναι Νίκος Νικολαΐδης . Ιστορικό στέλεχος, με αγώνες υπέρ των κομμουνιστών και εναντίον των Ελλήνων. Ο Νικολαΐδης δεν αμφισβητεί τα λόγια του τίγρη αλλά απλά λέει ότι δεν μπορούσε ο τίγρης να τα ξέρει αυτά επειδή ήταν χαμηλόβαθμο στέλεχος. Ακούστε τον ίδιο τον Νικολαΐδη και θα καταλάβετε.

Δώρος Οικονόμου

O ΓΙΑΤΡΟΣ


Ο Δώρος Οικονόμου ήταν προσωπικός φίλος με τον Λαμπράκη και εκείνη την εποχή εργαζόταν σαν νευροχειρούργος στο ΑΧΕΠΑΝΣ (Νοσοκομείο που έκτισαν οι ομογενείς της Αμερικής και όχι οι ομογενείς του σιδηρού παραπετάσματος ή οι σοσιαλ-κομμουνιστές). Αργότερα έγινε καθηγητής νευροχειρουργική και σήμερα είναι συνταξιούχος.
Σε συνέντευξη του στην ΕΤ-3 ήταν σαφέστατος. Το κτύπημα στο κεφάλι από το τρίκυκλο ήτανε οριζόντιο, άρα δεν μπορούσε να σκοτώσει τον Λαμπράκη.

Αναπτύσσει και τους λόγους που το χτύπημα δεν είναι θανατηφόρο. Δείτε τον:

,

Ιατρικές αποδείξεις ζητάγατε; Πάρτε τες από καθηγητή νευροχειρουργικής και φίλο του Λαμπράκη.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ . Μέχρι τώρα έχουμε τα εξής στοιχεία.

1. Έναν αριστερό (τον τίγρη) που δηλώνει ότι τον Λαμπράκη τον σκότωσαν οι κομμουνιστές.
2. Έναν κομμουνιστή. Βασικό στέλεχος του ΚΚΕ (τον Νίκο Νικολαϊδη) που δεν διαψεύδει τον τίγρη.
3. Έναν νευροχειρούργο που λέει ότι το κτύπημα από το τρίκυκλο δεν ήταν θανατηφόρο.

γυιός

Ο ΓΙΟΣ


Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ΖΕΙ. Όχι βέβαια ο παλιός βουλευτής της ΕΔΑ που τον σκότωσαν οι κομμουνιστές , αλλά ο γιος του.
Έτσι λοιπόν ένα καλοκαίρι συνάντησε τυχαία (Κατά τη γνώμη μου όχι και τόσο) τον εισαγγελέα της δίκης Λαμπράκη Σαρτζετάκη. Είχαν πάει και οι δυο την ίδια εποχή να παραθερίσουν στη Θάσο.
Του συστήθηκε, ο Σαρτζετάκης έμεινε έκπληκτος και άρχισε να τον ρωτάει αν υπήρχε και άλλος εκτός από αυτόν που ήταν πάνω στο τρίκυκλο, που χτύπησε τον πατέρα του.

Ο Σαρτζετάκης απάντησε κατά λέξη:
Δεν είναι ακόμα η στιγμή να βγει η υπόθεση Λαμπράκη στην επιφάνεια .

Ακούστε τι λέει ο ίδιος ο γιος του Λαμπράκη εδώ.



Άρα υπάρχουν στοιχεία κρυμμένα. Η συζήτηση έγινε μετά το 1991. Οι πρωταγωνιστές είχαν πεθάνει ή είχαν πάρει σύνταξη. Ποιοι καλύπτονται;

Γιατί δεν τα δίνουν; Για να μην ενοχοποιηθούν ποιοι;


Από το http://www.sfoulidis.prophp.us/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως θα μπορουσε καποιος να κατεβασει ολη την συνεντευξη/εκπομπη του κρατικου καναλιου;
Μπορειτε να κανετε κατι;

Το ΚΚΕ εχει παρει επισημα θεση;

Σε μια δυσκολη περιοδο, οπως η σημερινη,πρεπει να ειναι καθαροι οσοι κανουν τους προστατες μας!
Και οι νεοι ψηφοφοροι πρεπει να
ψηφιζουν και με κριτηριο την ιστορια, οχι μονο τις σημερινες θεσεις.

Επισης αγαπητοι αδιαβροχοι, η γυναικα του Νικου Μπελογιαννη ,ειχε
καποια ντοκουμεντα και ο γιος της
επροκειτο να τα εκδοσει σε μορφη βιβλιου. Γνωριζετε κατι; Βγηκε τιποτε;

Γιατι δεν περνετε συνεντευξεις απο
ατομα που εζησαν εκεινη την εποχη;
Θα προτεινα να αρχισετε απο τον
Χρηστο Σαρτζετακη!

Αυτα ! Και ελπιζω το θεμα να μην ξεχαστει!

Ανώνυμος είπε...

Επισης θα ηθελα να μας πειτε ποιες εκδοσεις εχουν το βιβλιο του Κων/νου Λούρου «Χτες» .
( http://www.sfoulidis.prophp.us/labrakis/parelthon.htm )

Αναφερει οτι ο Λαμπρακης συνεργαστηκε με τους Ναζι!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΡΩΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΗΛΕΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ-ΣΥΝ ΚΛΠ.
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ.
ΣΘΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΟΥΡΤΙΝΑ, ΟΣΟ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ......

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ & ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΕΜΑΤΑ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!! ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΌΝΤΩΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ,ΑΠΛΑ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ & ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. (ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΜΕ ΤΟΣΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΘΑ ΛΟΓΟΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ)

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Τα σχόλια δεν είναι για τον Λαμπράκη αλλά για τους στυγνούς δολοφόνους του. Ο γιος του, δηλαδή, που κάνει τις φοβερές καταγγελίες δεν θέλει να τιμήσει την μνήμη του πατέρα του;

ANDREAS SOTIROPOULOS είπε...

ΜΙΑ ΖΩΗ ΦΤΙΑΧΤΑ ΟΛΑ , ΚΡΙΜΑ .....