Κυριακή, Απριλίου 20, 2008

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2004-2005


Κοντεύει πεντάμηνο που μας ζαλίζουν με την άθλια υπόθεση Ζαχόπουλου χωρίς να μπαίνουν στο ψητό. Ψητό στην περίπτωσή μας είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού που έγιναν φέιγ βολάν και κατέληξαν στις χρηματοδεξαμενές ιδρυμάτων, φορέων, συλλόγων, ΜΚΟ και άλλων καταστάσεων που παράγουν "πολιτισμό". Με τόσα χρήματα που έχει διαθέσει το ανέκδοτο που ονομάζεται "ελληνικό" κράτος θα έπρεπε να έχουμε κάνει δεύτερη και τρίτη Ακρόπολη, εφεδρική Βεργίνα, δεύτερες και τρίτες Μυκήνες και ούτω καθεξής. Όμως αυτό που κάναμε ήταν μια τρύπα στο νερό. Τίποτε περισσότερο.

Η κατεστημένη ενημέρωση είναι βέβαιο ότι παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό. Αντί να προσπαθήσει να εντοπίσει που πήγε ο πακτωλός των εκατομμυρίων, σε ποιους φορείς, αν έχουν νόμιμη σύσταση και καταστατικό, αν διέθεσαν τα δικά μας χρήματα εκεί που είχαν υποσχεθεί, ασχολούνται με την ανθυποτριτεύουσα πτυχή της υπόθεσης.

Αντί να ασκηθεί σοβαρός δημόσιος έλεγχος ασχολούμεθα με ένα κωμειδύλλιο και προσωπικότητες που ΄ταιριάζουν γάντι σε βιντεοκωμωδίες τύπου Ταμτάκου.

Ποιος εκβίασε τον χοντρό; Που πήγε το DVD; Ποια ανταλλάγματα πήρε ο κομιστής; Ο ρόλος των δικηγόρων ποιος ήταν; Η 35χρονη ήθελε διορισμό ή και διακοσιαχίλιαρα;


Sorry guys αλλά στ' αρχίδια μας!


Το αληθινό ζήτημα είναι τι απέγινε το υστέρημα του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του οικογενειάρχη. Πήγε εκεί όπου είχαν υποσχεθεί οι παραγωγοί ή οι λιανέμποροι του... πολιτισμού ή κατέληξε σε μαύρη καταβόθρα λοβιτούρας; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν τον εκβίαζαν, αν δεν τον εκβίαζαν, αν τον πιλάτευαν ή αν το άφηναν ήσυχο τον κυριούλη με το μουστάκι και την μπάκα. Δεν με απασχολούν οι δικηγόροι ούτε η κυριούλα με την κάμερα. Τα λεφτά που πήγαν; Αυτό είναι το κρίσιμο και ουδείς ασχολείται.


Ανεξέλεγκτες δαπάνες διά νόμου!


Στις 14 Μαρτίου 2008 ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης υπέβαλε σχετική ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη. Ερωτούσε ο βουλευτής:

1. Για ποια συγκεκριμένη δραστηριότητα δόθηκαν οι επιχορηγήσεις για κάθε φορέα ή σύλλογο; Σε ποιους λογαριασμούς κατατέθηκαν τα εκταμιευθέντα ποσά; Ήταν λογαριασμοί νομικών ή φυσικών προσώπων;

2. Μετά την εκταμίευση, έγινε έλεγχος και τι είδους για το αν πραγματοποιήθηκε το έργο και τι είδους; Υπάρχει οικονομική λογοδοσία των χορηγηθέντων φορέων; Εάν ναι, να μας χορηγηθούν αντίγραφα της λογοδοσίας.


Η απάντηση του υπουργού τεκμαίρει το νόμιμο σκάνδαλοΜέσα στα πολλά μπλα μπλα, ο Λιάπης δεν μπορεί να αποφύγει να πει την μεγάλη αλήθεια: Ουδείς έλεγχος γίνεται για το τι απογίνονται τα χρήματα του λαού. Φάτε πιείτε πληρώνουν τα κορόιδα! Η απάντηση στην ερώτηση του Βορίδη δόθηκε στις 4 Απριλίου 2008. Παραθέτουμε 2 σημεία κλειδιά:

α) Τα ποσά των επιχορηγήσεων κατατίθενται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

(εδώ, με ιδιαίτερα κουτοπόνηρο τρόπο, αποφεύγεται να δοθεί η απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, η οποία ήταν "Σε ποιους λογαριασμούς κατατέθηκαν τα εκταμιευθέντα ποσά; Ήταν λογαριασμοί νομικών ή φυσικών προσώπων;". Ο Λιάπης νομίζει ότι με την λέξη "δικαιούχων", καθάρισε. Όχι κύριε υπουργέ. Με την απάντησή σας μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι ενώ γύρευε χρήματα από το ΥΠΠΟ ένας σύλλογος, εσείς καταθέσατε χρήματα σε λογαριασμό ιδιώτη. Η λέξη "δικαιούχων" είναι ύποπτη. Κανονικά, όταν ζητάει χρήματα ένας σύλλογος πρέπει να διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του συλλόγου κι έναν κατά νόμο διαχειριστή. Μπορείτε να μας εγγυηθείτε ότι δεν καταθέσατε χρήματα που προορίζονταν π.χ. για τον εξωραϊστικό σύλλογο Κάτω Τραχανοπλαγιάς στον λογαριασμό ταμιευτηρίου του προέδρου της Κάτω Τραχανοπλαγιάς;


β) Από την ισχύουσα νομοθεσία δεν προκύπτει αρμοδιότητα ελέγχου από το ΥΠΠΟ στην διαχείριση των χρημάτων από τους επιχορηγηθέντες φορείς.

Ιδού η ομολογία της κατασπατάλησης του ιδρώτα του λαού με την κάλυψη του νόμου! ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ!!!!! Πάρε τα φράγκα και τρέχα παραγωγέ πολιτισμού. Και μόνο τούτη η φράση θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει τα ΜΜΕ να γυρέψουν τα ρέστα από την κάθε κυβέρνηση. Και μόνο τούτη η φράση δικαιολογεί λαϊκή εξέγερση, βίαιο ξέπσπασμα λαϊκής οργής, πέτρες, οδοφράγματα και βρωμόξυλο στους φορομπήχτες που μας τα παίρνουν και λογαριασμό δεν δίνουν.

Όμως, τα ΜΜΕ τον χαβά τους. Η βιντεοκάμερα, ο εργατολόγος, η 35χρονη, ο κοσμιστής, τα ίδια και τα ίδια. Τα λεφτά μας ρεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!

Κάντε κλικ εδώ και καλή έρευνα...

YΓ: Αφού δεν μπορεί να μας τα εξηγήσει καλά ο κ. Λιάπης, ο οποίος προς τιμήν του δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε κατάργηση του ειδικού λογαριασμού, ας μας δώσει τουλάχιστον πειστικές εξηγήσεις ο επαναστάτης κ. Τατούλης. Θα μας ήταν χρήσιμη μια εξήγηση για τα ποσά που δόθηκαν σε συλλόγους του νομού Αρκαδίας, όπου βρίσκεται και η εκλογική του περιφέρεια. Πώς του πήγαινε η καρδιά να δίνει χρήματα όταν γνώριζε ότι ο νόμος δεν προέβλεπε έλεγχο για το που θα κατέληγαν τα φράγκα;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠOIA YΠOΣTHPHΞH ΠOΛITIΣMOY KAI OYMΠAΛA,TA KONΔYΛIA TOY YΠ.ΠOΛ. EINAI METAMΦIEΣMENOΣ XPHMATIΣMOΣ HMETEPΩN!KATA ΠPOTHMHΣH EKΦYΛΩN,KOKAINOMANΩN K.A. EYPYΠPOKTΩN TPΩKTIKΩN.OXI OTI MAΣ NOIAZEI ME ΠOIO TPOΠO KATANAΛΩNOYN TA AΓΓOYPIA AΛΛA AYTOI OI KOYΛTOYPIAPHΔEΣ KATABPOXΘIZOYN TO Δ.XPHMA.ΠOΣA ΣXOΛEIA ΘA MΠOPOYΣAN NA XTIΣTOYN & NA EΞOΠΛIΣTOYN ME AYTA TA XPHMATA?ETΣI ANAΠTYΣEIΣ TO EΠIΠEΔO TOY ΠOΛITIΣMOY.OXI ME MA.. G AΠO CT

spooky είπε...

Παιδιά, οι καταγγελίες του "Δαυλού" για καταπάτηση του Άλσους των Μουσών από τον τότε μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τη μετέπειτα "νομιμοποίησή" της από τον Ζαχόπουλο ισχύουν; Δεν έχω δει να βγαίνει τίποτα παραέξω και ακούγεται χοντρή υπόθεση.

dr.SeenG είπε...

Ψύλλο στ'άχυρα ψάχνεις αγαπητέ. Από μια πολιτική κοινωνία που "δεν εκβιάζεται", που την κατατρέχει μια 35χρονη, που την "ραγίζει" ένας αντάρτης πρώην υφυπουργός κτλ... τι να περιμένεις. Συμμερίζομαι όλους τους προβληματισμούς σου.
Την καλημέρα μου και καλώς σε βρήκα.:)

Ανώνυμος είπε...

Εχουν περάσει περίπου πέντε μήνες από τότε που έσκασε το σκάνδαλο με το Ζαχόπουλο. Ο Θέμος συνεχίζει τις εκπομπούλες του, ο Μάκης το ίδιο, οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν το διαγωνισμό της πιο δυνατής φωνής,εμείς βαρεθήκαμε γιατί προτιμάμε να χαζεύουμε το so you think you can dance,και ο καιρός περνάει.Οταν λοιπόν το θέμα δε θα πουλάει καθόλου, και τα κανάλια θα έχουν πάρει τις κατάλληλες οδηγίες,
θα τα σκεπάσουν γιατί ξέρουν ότι η μνήμη μας δε διαρκεί πολύ,μας έχουν μάθει απ' έξω και ανακατωτά πιά ότι διαθέτουμε τη μνήμη χρυσόψαρου!

Makis είπε...

Οχι ρε γαμωτο....Τι μου κανατε τωρα...!!!!
Μου γκρεμισατε ολα τα πιστευω που ειχα ,πως σε αυτη την χωρα ,τουλαχιστον παραγετε πολιτισμος!!
Χα χα χα.....
Παιδες....!!! μας αξιζουν αυτοι που μας κυβερνουν,μας πληροφορουν,...και γενικως αυτοι που μας "ντοπαρουν" καθημερινώς με οτι μαλακια τους κατεβαινει στο μυαλό.
Επειδη εχω ασχοληθει και ξερω λιγα πραγματα απο αθλητικα σωματεια,κα επειδη το υφυπουργειο αθλητισμου ανηκει δοικητικα στο ΥΠΠΟ..απλως θελω να πώ οτι τα τελευταια 20 χρονια πηραν λεφτα σωματεια που δεν ειχαν καν αθλητες και εργο να επιδειξουν και εμειναν απ'εξω σωματεια που εκαναν πρωταθλητισμο και δεν ειχαν λεφτα να αγορασουν ουτε παπουτσια!!
Και ολα αυτα....γιατι ο καθε λαλακας που διαχειριζετε τα λεφτα μου,και που δεν τα εχει βγαλει αυτος με κοπο τα σκορπαει για να παρει 5 ψηφους παραπανω....
Εεεεεε...αντε στο διαολο ολοι σας!!! πασχαλιατικα.

Ο Κύριος με τα σου είπε...

Αν είχα τη δύναμη της άμεσης επέμβασης θα άρχιζα απο εκεί από όπου ξεκίνησε το πρόβλημα,γιατί όταν μιλάω σε γαιδούρια θέλω να μιλάω στο κεφάλι και όχι στην ουρά του!

Pastaflora είπε...

Μα τόσοι σύλλογοι πια των απανταχού Ανωκατωκερασιωτών; Έχω μείνει άναυδη!