Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2008

Χθεσινή φωτογραφία από πυρκαγιά σε Μαρκόπουλο-Ωρωπό


Ο Κώστας ανακάλυψε τη φωτό στο πρακτορείο Eurokinissi. Δημήτρης Ντουντούμης είναι ο φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε τούτο το άκρως συμβολικό στιγμιότυπο. Εδώ σας παραθέτουμε ένα σεμνό και ταπεινό thumbnail και δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις; Όχι. Πολλές περισσότερες...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KAI EΔΩ EXOYME ΠYPKAIEΣ KAMMIA ΦOPA ΣE 4-5 ΔIAΦOPETIKA MEPH.ΠOΛΛEΣ ΦOPEΣ OΦEILONTAI ΣE EMΠPHΣMOYΣ AΛΛEΣ ΣE AMEΛEIA ñ BLAKEIA.AΛΛA ΠOTE 250 METΩΠA.G AΠO CT

spooky είπε...

Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να βρεθούν οι ηθικοί (και πιθανώς και φυσικοί) αυτουργοί των εμπρησμών; Κάθε φορά που μια διεκδικούμενη από οικοπεδοφάγους δασική έκταση καίγεται, ψάχνουμε μετά να βρούμε ποιος πουλάει οικόπεδα για οικοδόμηση εκεί. Είναι λοιπόν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να τους εντοπίσουμε.

Θέλουμε όμως;

Αλλά τι λέω... Εδώ ο Τράγκας (και ο κάθε Τράγκας) διαφημίζει τη φυλλάδα του στην τηλεόραση δείχνοντάς τη με εξώφυλλο που γράφει με πηχιαίους τίτλους "ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΑΣ" και μετά εξαπολύει μύδρους κατά των εμπρηστών που κατακαίνε τα δάση μας.

Choqm@n είπε...

Λοιπον πιστευω οτι μπορουσαμε να αποφυγουμε τους εμπρησμους... Πως? Πολυ απλα... Με νομο του κρατους...
Τι εννοω... Καινε τωρα τα δαση συνεχως για να αποχαρακτηριστουν ως δασικες εκτασεις,σωστα? Να βγαλει νομο το κρατος οτι για καθε (πχ.) στρεμμα δασικης εκτασης εχει δικαιωμα να χτισει ο ιδιοκτητης μεχρι 100 τμ. ΧΩΡΙΣ να αλλιωνει την φυσικοτητα του τοπιου...
Μετα απο ενα τετοιο νομο θα δειτε οτι ολοι θα τα προσεχουν τα δαση σαν τα ματια τους... (μην καει και η περιουσια τους...)
Καινοτομος ιδεα, ισως να φερει αντιδρασεις απο πολλους αλλα θα δωσει τελος στους εμπρησμους... (Βεβαια υπαρχουν και οι μωροι που αναβουν πυρκαϊες απο βλακεια,αλλα τι να κανουμε?)