Κυριακή, Απριλίου 04, 2010

Monty Pasok Flying Circus


Βρετανικό χιούμορ από αμερικανικό έντυπο. Αξιοσημείωτο. Η επιλογή της φωτογραφίας και του τίτλου "Greek Τhinker - Έλληνας Στοχαστής" είναι ενδεικτικά της άποψης που έχουν σχηματίσει οι υπερατλαντικοί μας "φίλοι και σύμμαχοι" για την εγχώρια πολιτική ελίτ. Από τη συνέντευξη του ΓΑΠ στο TIME. Διαβάστε την εδώ.
Πάντως, ένα από τα τεράστια καρφιά (ταβανόπροκες στην πραγματικότητα) που ρίχνει η Nicole Itano, η δημοσιογράφος του Time που πήρε συνέντευξη από τον πρωθυπουργό είναι το link που βάζει πάνω στη φράση του ΓΑΠ "σε λίγα χρόνια θα υπερηφανευόμαστε να λέμε ότι περάσαμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και καταλήξαμε με μια Ελλάδα η οποία θα είναι ένα διαφορετικό είδος Ελλάδας". Ο σύνδεσμος που έβαλε η συντάκτρια και το περιοδικό Time παραπέμπει σε μια σελίδα με φωτογραφίες λαθρομεταναστών -σε οικτρή κατάσταση- που περνούν τα σύνορα Ελλάδας, Ιταλίας και Ισπανίας. Το σχόλιο του Time καυστικό: "Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία μόλις τώρα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της αθρόας μετανάστευσης. Μέχρι στιγμής αποτυγχάνουν".
Παρακάτω γίνεται σαφής αναφορά για τα ειρωνικά σχόλια των Ελληνικών ΜΜΕ για τα φτωχά ελληνικά του πρωθυπουργού και για το "Γιωργάκη" που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί του όποτε αναφέρονται σε εκείνον, στα εσωκομματικά προβλήματα και την πολυγλωσσία του κόμματος, καθώς και στο dress code της Μπιρμπίλη και τα τζιν που φοράει στα υπουργικά συμβούλια.

Χοντρό το δούλεμα, όλοι το κατάλαβαν, ουδείς το έχει σημειώσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

So what?
Τα σκυλια ας γαυγιζουν,η αμαξα περναει.