Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

Για την αγωγή στο Fimotro από το Mega


Πρώτα απ' όλα είναι σφάλμα να ζητάς αμύθητα ποσά από έναν δημοσιογράφο, που είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί να τα βγάλει ούτε αν εργάζεται μέχρι την αναρπαγή των πιστών "εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις αέρα" (Απ. Παύλου: Προς Θεσσαλονικείς Α΄ Επιστολή, κεφ. Δ, στ. 17). Αν θέλεις να πάρεις το αίμα σου πίσω ζητάς την καταδίκη του μηνυόμενου + ένα ευρώ πρόστιμο και το καδρώνεις.
Δεύτερον, έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να χάσεις το δικαστήριο; Καμία δίκη δεν είναι "σιγουράκι" - εκτός δύο περιπτώσεων (Σωκράτης, Χριστός, οι οποίοι είχαν τόση ηθική απόσταση από τους κατηγόρους τους και τις κοινωνίες των εποχών τους, που ήταν βέβαιο ότι θα καταδικάζονταν). Αν χάσεις κύριε ενάγοντα, τι πράττειν;
Τρίτον, η απαξίωση του Τύπου προηγήθηκε των όποιων αναρτήσεων του Fimotrou, για προφανείς λόγους. Αφίσες όπως αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία και η οποία προέρχεται από post της 18ης Ιανουαρίου, έχουν γεμίσει την Αθήνα δίχως να ευθύνεται οποιοδήποτε blog. Την ρημάδα την πραγματικότητα δεν την σκέφτεται κανείς;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ve opios exi mplogk,mpori na vrizi ke na lei oti alo ektos apo alithies,xa xa xa xa irthe i ora na plakothite metaksisas,xa xa xa xa

Ανώνυμος είπε...

Η Απάντηση σου από το βλογκ μου
http://wp.me/s9GCU-freedom

"Ζούμε "μεγάλες" στιγμές...ελευθεροτυπίας!"

...[...]...Γιατί, είναι φερέγγυα τα "επίσημα" ΜΜΕ; Οπως με την επίσκεψη του Ερτογάν; Οπώς τοΝ επικήδειο που έκαναν στον κύριο (κι όχι μακαρίτη δόξα τον Θεό!) Καμπανέλη; Τι κι αν ήταν επώνυμοι; Το MEGA ζήτησε συγγνώμη, ο Ψυχάρης; Μόνο που δεν μας κρέμασε που εντοπίσαμε την παραπληροφόρηση!

Το ΠΑΣΟΚ έχει μακρά παράδοση στην φίμωση του Τύπου. Φυσικά έχει το τακτ και το κάνει "συννόμως", αλλά το αποτέλεσμα λίγο διαφέρει από τους μαρκαδόρους της Χούντας. Από τις εποχές Μαρούδα στην ΕΡΤ, που ήθελε να ρίξει τους Δορυφόρους της ελεύθερης Τηλεόρασης (sic!), στις κεραίες που κατέβασε ο Σημίτης σε μια νύχτα, για "την ασφάλεια των πτήσεων". Από τον νόμο Βενιζέλου που μοιράζει αγωγές εδώ κι εκεί, στον προσεχή νόμο Καστανίδη-Γκευσώ και την...εχθροπάθεια!

Η τελευταία αγωγή που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι στο blog δείχνει τον τρόμο τους μπροστά στην ελευθερία του διαδικτύου. Δεν μιλάω για την συγκεκριμένη αγωγή, που δεν την έχω διαβάσει κιόλας και θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση των δικαστών για να έχουμε άποψη για τοδίκαιο ή το άδικο, αλλά για όλη την αντιμετώπιση που έχουν τα blogs, από πολιτικούς, επαγγελματίες δημοσιογράφους, καναλάρχες κτλ. Αφού δεν μπορούν να το ελεγξουν, θα το φιμώσουν. Οι δικαιολογίες που προβάλουν ότι είναι αφερέγγυο το διαδίκτυο, είναι τουλάχιστον αστείες.

Το διαδίκτυο είναι όπως η ζωή, για την ακρίβεια, είναι η ίδια η ζωή! Ενώ στην τηλεόραση μπορούν να λένε ο,τι θέλουν, να προβάλουν ο,τι θέλουν, όποτε θέλουν κι όπως θέλουν, χωρίς αντίλογο, γιατί 5 κανάλια είναι όλα κι όλα κι εσύ μόνο σου κι ανήμπορος στον καναπέ.

Το διαδίκτυο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο! Ο αναγνώστης επιλέγει τι θα διαβάσει και πότε και πως. Οσό για την φερεγγυότητα, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, αν είσαι παρλαπίπας, μια-δυο φορές, θα σε πάρουν είδηση και θα σε φάει το σκοτάδι ενώ το ΒΗΜΑ παρά την ψευδή είδηση, βγήκε κι απο πάνω!

Ενώ στα ΜΜΕ ο μόνος τρόπος να δημιουργήσεις κάτι είναι τα λεφτά, στο διαδίκτυο αρκούν μερικά κλικ κι είσαι στον αέρα, μετά το μόνο που χρειάζεται είναι ειλικρίνεια.

Οπως και στην ζωή ανεβαίνεις δύσκολα, αλλά ένα λάθος αρκεί για να βρεθείς εκεί που ξεκίνησες. Το διαδίκτυο έχει και την ανάδραση (feedback) αν γράψω κάτι λάθος, μπορεί οποιοσδήποτε να μου απαντήσει επιτόπου.

Και να σας πω και την αλήθεια , τα περισσότερα τα έχω μάθει από τα αρνητικά σχόλια, δεν εννοώ τους εμπαθείς, αλλά τους ειλικρινείς και τους αυθεντικούς, που διαφωνούν κι έχουν το θάρρος της γνώμης τους...[...]...

link http://wp.me/s9GCU-freedom