Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

Στο γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα το ημερολόγιο της «Αυγής»

Έγραφε η Καθημερινή στις 16-01-2009:

Επίθεση στη γεν. γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα ότι συμπλέει με την κυβέρνηση προκειμένου να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ στο Μεσολόγγι. «Είμαστε ξεκάθαροι. Και πρόσθετες διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης δεν χρωστάμε, ούτε πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν. Ούτε στην ακροδεξιά ούτε στη δεξιά, ούτε πολύ περισσότερο σε υποτιθέμενες κομμουνίστριες που επέλεξαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβερνητικής προπαγάνδας σε αντίθεση με όλες τις αριστερές δυνάμεις που στήριξαν με κάθε τρόπο τη νέα γενιά», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας προσέφερε επίσης την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις της νεολαίας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει «ούτε ένα βήμα πίσω από το δικαίωμα της νεολαίας στη μαζική μαχητική διαμαρτυρία, το δικαίωμα να διεκδικεί ένα μέλλον, που δεν θα είναι η ανασφάλιστη και η επισφαλής εργασία». Αναφερόμενος παράλληλα στο ημερολόγιο της «Αυγής», που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε ότι «είναι εξαιρετικό ημερολόγιο», που το έχει κρεμασμένο στο γραφείο του.
Προηγουμένως ο πρόεδρος του Συνασπισμού είχε αναφερθεί στις «επιθετικές και δήθεν αγανακτισμένες εκκλήσεις» προς τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει τη στάση του έναντι των κρουσμάτων βίας, που εκδηλώθηκαν στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. «Καταδικάζετε τη βία; Καταδικάζετε τα σπασίματα; Καταδικάζετε τα Καλάσνικοφ και τον τραυματισμό του αστυνομικού; Απαντάμε. Το αν καταδικάζουμε ή όχι και τι, μπορούν να το βρουν. Και στα κομματικά μας κείμενα και στις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν τους αρκεί και είναι λογικό. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να καταδικαστεί η βία και η τρομοκρατία. Αυτό για τη δική μας αριστερά είναι αυτονόητο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να απομονωθεί πολιτικά το μαζικό κίνημα της νεολαίας. Ε, λοιπόν αυτή τη χάρη δεν θα τους την κάνουμε. Είμαστε ξεκάθαροι».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος ειναι βλακας και αερολογος.Το κακο ειναι οτι εχει ακολουθια.

popaia είπε...

"Μαζικό κίνημα της νεολαίας" είναι οι εγκάθετοι του Σόρος; Οι τραμπούκοι προβοκάτορες; Οι φονιάδες της Μαρφίν; Οι βανδαλοχουλιγκάνοι;