Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Δεξιά φταίει για την Μικρασία»!

Ένα από τα αγάλματα (έστω προτομή) που πρέπει να στηθεί έξω από τα γραφεία της πασοκάρας πρέπει να είναι του Αδώνιδος

Είπεν ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης (βουβουζέλα του Μνημονίου κατά την στήλη «ΜΠΑ?») στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» στις 22 Μαρτίου: «Θέλω να πω ότι εγώ είμαι δεξιός. Η δική μου παράταξη βαρύνεται, η Δεξιά, γιατί πριν από μερικές δεκαετίες η Βουλή, υπό δεξιά πλειοψηφία, ψήφισε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με τους συμμάχους και να πούμε το ηρωικό 'Όχι' τότε, να φέρουμε πίσω τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, γιατί είπαμε ότι θα αποφασίσουμε ό,τι θέλουμε μόνοι μας. Και η συνέπεια ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή».
Τα παραπάνω συνιστούν την βαρύτερη προσβολή που μπορεί να κάνει κάποιος στην παράταξη. Να της αποδώσει την ευθύνη για τη φρικτότερη απώλεια που είχε ποτέ ο Ελληνισμός, να χάσει δηλαδή το έθνος την πρόσβασή του στην άγια γη της Ιωνίας και να ξεριζωθούν από τις εστίες τους εκατοντάδες χιλιάδες αδέλφια μας. Καθώς φαίνεται, δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής ή αξιωματούχος μέσα σε αυτό το κόμμα που να πιστεύει ότι η παράταξη ΔΕΝ φέρει το κύριο βάρος της ευθύνης για τούτη την ανείπωτη συμφορά.

Βουβουζέλες

Αλλά και αν υπάρχει κάποιος που αρνείται τις ιστορικές κατηγορίες είτε δεν φοράει παντελόνια και φοβάται να μιλήσει ή απλά δεν έχει τις γνώσεις για να υποστηρίξει την άποψή του. Η Μικρασιατική εκστρατεία, μια περιπέτεια στην οποία μας έβαλε ο Ελευθέριος Βενιζέλος -γνωρίζοντας εξ αρχής ότι δεν θα τελεσφορήσει- είναι μια υπόθεση που μας στοιχειώνει ακόμα και εν πολλοίς επέφερε την ιδεολογική, ηθική και πολιτική απονομιμοποίηση της Δεξιάς.
Ίσως να έχει ξεχαστεί ότι η περιβόητη Συνθήκη των Σεβρών, μια διπλωματική φούσκα για την οποία καμάρωνε το κέντρο, ουδέποτε κυρώθηκε από την ελληνική βουλή. Ίσως να συμφέρει να ξεχαστεί ότι ο Βενιζέλος, εν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων, προκήρυξε τις εκλογές του 1920 – για να τις χάσει. Ο ίδιος σχεδίασε το εκλογικό σύστημα με το οποίο έλαβε περισσότερες ψήφους από τη Δεξιά αλλά λιγότερες έδρες. Και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της πολυτελούς παραμονής του στο Παρίσι (όταν ο Ελληνισμός μάτωνε στον Σαγγάρειο) με τους λόγους και τα έργα του υπονόμευε την προσπάθεια. Κι άλλα πολλά λησμονούν οι της Δεξιάς, που ανέχονται τις βαρύτατες ιστορικές προσβολές από τις βουβουζέλες της τηλοψίας και του μνημονίου.

Δείτε και το βίντεο



ΥΓ: Έχει πλάκα η αντίδραση του Γιώργου Οικοδομέα, ο οποίος ρωτάει το αμίμητο «Το μόνο λάθος της παράταξής σου είναι αυτό;;;;»

1 σχόλιο:

Μικρά Ασία 2022 είπε...

Κατάλογος Μικρασιατικών Συλλόγων https://2022mikra-asia.blogspot.com

Είναι πλέον πολλοί οι μικρασιατικοί σύλλογοι που παίρνουν θέση στο ερώτημα
2022
Έτος Προσφυγικής Μνήμης
ή Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού;
Οι (έως τώρα) Μικρασιατικοί Σύλλογοι ζητούν το 2022 να ανακηρυχθεί:
50 σύλλογοι ως -> Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού
1 σύλλογος -> Έτος Ξεριζωμού Μικρασιατών 1922-2022
3 σύλλογοι -> Έτος Μικρασιατικού και Ανατολικοθρακιωτικου Ελληνισμού
1 σύλλογος -> Έτος Προσφυγικής Μνήμης
4 σύλλογοι -> Μικρασιατικής Μνήμης
1 σύλλογος -> Ελληνισμού της Ανατολής
1 σύλλογος -> Μικρασιατών και Γενοκτονία τους
1 σύλλογος -> επετειακό για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
Περισσότερα εδώ: Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας https://www.facebook.com/groups/299688290162971

Στις επόμενες μέρες αναμένονται πολλοί περισσότεροι. Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι που βγήκαν μπροστάρηδες ενημερώνουν για αυτή την πρωτοβουλία και εμείς γινόμαστε αρωγοί στη προσπάθεια τους.

Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις και επικαιροποίηση στοιχείων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.
https://2022mikra-asia.blogspot.com