Τρίτη, Μαρτίου 04, 2014

Θεοδωράκης, Χατζηδάκης κ.ά.

Η διακήρυξη της «Μεγάλης Απόφραξης», του ριζοσπαστικού και σπαζοριζικού κόμματός μας, συνεχίζεται ακάθεκτη. Να νικήσομεν να τα οικονομήσομεν! 

Μεσολάβησαν τα τριήμερα, οι γιορτές, τα καλαμαράκια, οι ντολμάδες και οι λαγάνες συναγωνιστές, σύντροφοι, φίλοι γκαρδιακοί. Γι' αυτό αφήσαμε την ανακοίνωση των καταστατικών θέσεών μας στη μέση και αργήσαμε λίγο να πλασαριστούμε ωραία στην χρυσοσκονισμένη αφετηρία των ευρωεκλογών. Ωστόσο, οι μεραρχίες από τις γαρίδες δεν μας τρομάζουν. Τις φάγαμε μέχρι μιας! Οι συστοιχίες των καραβίδων και οι νηοπομπές των χταποδιών δεν φράξανε το δρόμο μας στη δόξα, το χρήμα, την αυλή της Μέρκελ. Απλώς έφραξαν τα στομάχια μας αλλά δυο-τρεις σόδες έκαναν καλή δουλειά. Η λεωφόρος της νίκης γλιστρούσε λίγο από τον ταραμά, αλλά σπινιάρει ο ρεπόρτερ εις τον ταραμά; Δεν σπινιάρει ούτε φρενάρει! Ολοταχώς φορτσάρει καταπάνω στον
χαλβά (αλά μπρατσέτα με τους λοιπούς χαλβάδες συναδέλφους του).
Λοιπόν, είδαμε κι απόειδαμε να ειλωτεύουμε στον κύριο Ξεζουμίδη, όπως σας τα γράψαμε στο πρώτο μέρος, και διά τούτο κάνουμε την έφοδο στον ουρανό (ωραία ατάκα, την λέγανε όταν το κόλπο της Μεταπολίτευσης ήτο νεαρό και περνούσε η μπογιά του). Κόμμα αρχών σπουδαίων άμα τε και σοβαρών όπως είναι  το αφεντικό μας ο κ. Ξεζουμίδης και οι φίλοι του.

Φέγγος-Βέγγος

Κάποτε η Ελλάς χαιρόταν τον Χατζηδάκι της και καμάρωνε. Εις μάτην. Μουσικός ήταν ο άνθρωπος, πενιές έριχνε και ρομάντσες περιέγραφε. Συνηθισμένα πράγματα. Τώρα δεν μπορεί να παραπονείται. Έχει Χατζηδάκη (με ήτα αλλά και ήττα άμα λάχει). Πολιτικός με ειδικό βάρος μέγα. Απαστράπτον πνεύμα, που κρύβεται μεν καλά εντός της κάρας του, ένεκα σεμνότητος, αλλά φέγγει μέχρι τα θησαυροφυλάκια όπου κατατίθενται τα τρισεκατομμύρια που προσπορίζει εις ημάς η πολιτική του.
Επίσης, η πατρίδα μας έχει κάποιον Μίκη Θεοδωράκη και κομπάζει. Σιγά τα αίματα. Και ποιος τον ξέρει τούτονε – εκτός από 6 με 7 δισεκατομμύρια άτομα; Κολοκύθια. Έπρεπε να έρθει ο Σταύρος ο Θεοδωράκης, ο Πρωταγωνιστής, για να μας εμπνεύσει να τρέξουμε κι εμείς στην ατραπό της παλιγγενεσίας και της εθνικής ανορθώσεως και εξυψώσεως του ηθικού και της αποκαταστάσεως των ταμειακών διαθεσίμων μας.
Μετά τον Σταύρο, που ως πρωταγωνιστής είθισται να προηγείται, ήρθε και η δική μας σειρά να κάνουμε φλος ρουαγιάλ στην Υψηλή Τέχνη της ψηφοθηρίας. Αύριο θα σας ξεδιπλώσουμε τους υπαίτιους της κατάπτωσης της χώρας και τρόπους να την σκαπουλάρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: