Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

Μια ώρα κοντύτερα...

Ο αλησμόνητος μπροστάρης της καταστροφής ενώπιον αγήματος οπαδών του.

ΓΑΠ: «Να απελευθερώσουμε τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, για να φέρουμε το μέλλον που αξίζει στους Έλληνες, στη χώρα, κοντύτερα».

Αίσχος και πάλι αίσχος! Μόνο αυτό έχουν να δηλώσουν τα τρισεκατομμύρια των οπαδών του Απολλώνειου λόγου του ΓΑΠ. Ολόκληρο άρθρο συνέγραψε στην εφημερίδα Πελοπόννησος στις 14 Απριλίου και ούτε ένας τηλεοπτικός ή ραδιοφωνικός σταθμός δεν διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματός του για να μας ενημερώσει για το κοσμοϊστορικό γεγονός. Περίεργο... Το 2004 όταν είχε παραλάβει το δαχτυλίδι της διαδοχής της πασοκάρας από το ίδιο το Γκόλουμ, μας είχαν πρήξει άπαντες στα έκτακτα δελτία για
τις δραστηριότητες του Γιώργου: «Ο κύριος Παπανδρέου πλήρωσε μόνος του τα διόδια. Ο κύριος Παπανδρέου κέρασε μελομακάρονα τους πολιτικούς συντάκτες. Ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο Καλέντζι Αχαΐας απ' όπου κατάγεται για να τιμήσει την έδρα της δυναστείας (sic) Παπανδρέου! Ο κύριος Παπανδρέου καταχειροκροτείται από τους Αχαιούς. Ο κύριος Παπανδρέου τούτο και ο κύριος Παπανδρέου κείνο». Για αλλαγή, που και που, έλεγαν και ο «νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ» διότι καλή η σπάτουλα και το ξεσκόνισμα του «χαρισματικού» αλλά βαριούνται οι τηλεθεατές με τις απανωτές επαναλήψεις του επιθέτου Παπανδρέου. Τώρα, ούτε λέξη!

Ψησταριά

Είδες όταν δεν σε έχουν ανάγκη; Όλοι σε λησμονούν. Ακόμα κι ο εισαγγελέας, που θα έπρεπε να τον έχει απασχολήσει πώς αλυσοδέθηκαν 10.000.000 «ποινικοί» στο σωφρονιστικό κατάστημα της τρόικας. Αφού, λοιπόν, δεν υπάρχουν πλέον οι πρόθυμοι παλαμακιστές της μινεσοτιανής διάνοιας από το Καλέντζι Αχαΐας, προσφέρομεν αφιλοκερδώς την ημετέρα ταπεινότητα στη μετάδοση των μηνυμάτων του ακάματου κωπηλάτου στην πόλη και τον κόσμο.
Που λέτε, ο Γιώργος όλων των Ελλήνων αρθρογράφησε στην εφημερίδα Πελοπόννησος (αγνοώντας ίσως ότι η Πελοπόννησος δεν είναι νησί) για να μας ενημερώσει για την περιφερειακή ανάπτυξη. Εδώ δεν μπορείς να του δώσεις άδικο. Με την πολιτική που άσκησε σε τοπικό επίπεδο, άσκησε παγκόσμια επιρροή. Λίγο έλειψε να αποκεντρώσει τη ροή του κεφαλαίου για τα καλά! Από την Ευρώπη και την παρακμάζουσα Δύση, θα μπορούσε εύκολα να το στείλει στο Τσαντ, την Ζανζιβάρη, το Βιετνάμ και σε άλλους τόπους μακρινούς σαν την Τζαμάικα.
Αυτά ήταν τα νέα από τον ενδιαφέροντα και αμέριμνο βίο του αξέχαστου πρωθυπουργού. Να του ευχηθούμε καλό Πάσχα – παρόλο που μερικοί μνησίκακοι άνθρωποι θα ήθελαν να τον δουν να ενσαρκώνει το ρόλο αμνού σε ψησταριά της Βάρης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: