Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2014

Καλά 40, Πασοκάρα!


Τα ντοκουμέντα υπάρχουν. Η επιστήμη αποφαίνεται. Το είδος homo pasokus δεν είναι εξαφανισθέν. Υπάρχει ακόμη!


Τα Μάταλα έχουν ακόμα κάποιους χίπηδες και η ακριδοφωλιά που έφτιαξε ο Αντρέας διαθέτει ακόμα μπόλικους... κατοίκους. Απέθαντα βαμπίρ...

Τέτοια μέρα, πέρυσι, στην παρούσα στήλη γράφονταν τα ακόλουθα υπεραισιόδοξα: «Θνήσκει το κραταιό Κίνημα στα χέρια του πολέμαρχου Βαγγέλη πριν καλά-καλά διανύσει ολόκληρη την τέταρτη δεκαετία της 'ιστορικής' διαδρομής του. Μας τελειώνει μια μεγάλη φάρσα, η οποία κόστισε στην πατρίδα τόσα μαλλιοκέφαλα που δεν θα μπορούσαν να τα συγκεντρώσουν ούτε όλοι οι κομμωτές Πεκίνου, Μέξικο Σίτι, Λονδίνου, Βομβάης και Νέας Υόρκης. Δεν πρόκειται να μας λείψει».
Πριτς που τίναξε τα πέταλα, η νεκροζώντανη πολεμική μηχανή των Αντρέα, Σημίτη, Γιωργάκη και Βαγγέλη... Εδώ είναι άπαντες – εκτός από τον ιδρυτή. Ζουν, κυβερνούν (ο καθένας με τον τρόπο του), διακοπεύουν και σχεδιάζουν ακόμα καλύτερες ημέρες (ο καθένας για τον εαυτό του).
Όσοι δεν είναι πασόκοι (αρκετά εκατομμύρια, δηλαδή), είδαν...
με έκπληξη, αποτροπιασμό και αρκετό δέος, οπαδούς του ΓΑΠ να φωνασκούν εναντίον του Βαγγέλη και να λένε εν χορώ «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά». Πράγματα εξωτικά, καταστάσεις απίθανες, σενάρια βγαλμένα από μυαλό συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας που βρίσκεται υπό την επήρεια σκληρών παραισθησιογόνων.

Κολεόπτερα

Η πρώτη μεγάλη και δυσερμήνευτη ακρότητα είναι πως κατορθώνουν να έχουν οπαδούς αυτοί οι ουραγοί της παγκόσμιας πολιτικής και εμπροσθοφύλακες της πιο βδελυρής παρακμής. Στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων φαντάζει ευκολότερο να έχει οπαδούς η Εθνική Ομάδα Κολεόπτερων στο χόκεϊ επί πάγου παρά ο Γιωργάκης και ο Βαγγέλης.
Από κοντά σε παραδοξότητα είναι και η άνεση των αφηνιασμένων χουλιγκάνων της πασοκάρας να εκδηλώνονται υπέρ του ενός ή του ετέρου ολετήρα. Υπό κανονικές συνθήκες τα όντα αυτά θα έπρεπε να έχουν επιβιβαστεί σε ανθεκτικά βαθυσκάφη και να κόβουν βόλτες, κρυπτόμενοι, στις αβύσσους των ωκεανών συνάπτοντας σχέσεις με κράκεν, τεράστιους τερατόμορφους ιχθείς και λευκούς καρχαρίες. Κάπως έτσι πρέπει να κρύβονται και όλοι όσοι έστειλαν δέκα εκατομμύρια νοματαίους από τις νυν γενεές και καμιά τριανταριά εκατομμύρια (από αυτούς που θα γεννηθούν) στα Τάρταρα των Μνημονίων.
Αντ' αυτού, οι τύποι κυκλοφορούν ανάμεσά μας, φωτογραφίζονται, βγαίνουν στις τηλοψίες και στα ραδιόφωνα και περιμένουν από τους ΓαποΒενιζέλους να... σώσουν την Ελλάδα. Ίσως, η μόνη ακριβής και αληθής περιγραφή των ατόμων που μπίζαραν και γιούχαραν τους αρχιπασόκους προχθές, να είναι εκείνη της εφημερίδας μας: «Εξωγήινοι στο Ζάππειο» έγραφε η «δημοκρατία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: