Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

Το χαμόγελο του ψαριού

Αναζητείται πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Είναι ψηλός, λιγνός, γυμνασμένος, πολύγλωσσος και μισεί έναν άνθρωπο που λέγεται Βαγγέλης. 

Πολλοί ξέρουν περισσότερα αλλά δεν τα λένε επειδή εξυπηρετούν συμφέροντα. Χαίρονται με την αποσιώπηση όσων αφορούν τον ηγέτη που άλλαξε μια και καλή το προφίλ της Ελλάδας (τουλάχιστον για έναν αιώνα). Μπορεί σε τούτο εδώ το τρομακτικό ταξίδι του χαμού να μην τον σκέφτονται πολλοί (εκτός από τη μάνα του, για να παραφράσουμε τον Καββαδία). Όμως, η παρούσα στήλη θα ρίχνει πάντα άπλετο φως στην επικαιρότητα από το μανουάλι του σοσιαλισμού που είναι τίγκα στα κεράκια που ανάβει (μαζί με το πλαστικό ποτηράκι) ο ΓΑΠ. Πάντα η λιμουζίνα της υστεροφημίας του θα βρίσκει εδώ
χώρο για να παρκάρει κι ένα διανυκτερεύον βουλκανιζατέρ για να τρομπάρει αέρα στα λάστιχά της. Εδώ και χρόνια ταξιδεύουμε μαζί με το κανό της πολιτικής του. Γραπωθήκαμε από την σαμπρέλα της ιδιοφυΐας του για να σωθούμε από τα θεόρατα κύματα που σαρώνουν τις χώρες που δεν έχουν τέτοιους Γιώργους. Οπότε, το παρόν άρθρο δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκπλήρωση μέρους των τακτικών καθηκόντων κάθε εθελοντή στρατιώτη της αλήθειας.

Κιμ Γιονγκ Κάτι

Το λιβανωτό στον γιο του Αντρέα αποτελεί ηθική υποχρέωση όχι μόνο των δημοσιογράφων αλλά όλων των Ελλήνων. Είμαστε τυχεροί που η πατρίδα μας δεν έχει καρφιτσωθεί από καταβολής κόσμου στον χώρο που καταλαμβάνει η Βόρειος Κορέα διότι ακόμα θα χτυπιόμασταν σαν δαιμονισμένοι που χάσαμε τέτοιο τεφαρίκι. Έχετε δει πώς κάνουν οι βορειοκορεάτες όταν μαθαίνουν ότι έπαθε διάστρεμμα ο Κιμ Γιονγκ Κάτι και πώς έκαναν όταν φτερνιζόταν ο Κιμ Ιλ Δείνα; Ε, έτσι θα κάναμε κι εμείς για τον Τζέφρυ αλλά είμαστε αχάριστοι. Άτιμη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα τα εκλογικά και δεν εκπροσωπούνται οι γκουρμέ ψηφοφόροι στο Κοινοβούλιο.
Λοιπόν, όλα τα προαναφερθέντα χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν έμφαση στην συγκλονιστική είδηση που ακολουθεί και δεν ξέρουμε καν πως να σας την σερβίρουμε μην πάθετε κάνα κοκομπλόκο από την αγωνία που θα μασουλήσει με βουλιμία τα σωθικά σας: Δεν έχουμε νέα από τον Γιωργάκη. Η ιστοσελίδα του κόμματός του έχει να μας δώσει επικαιρότητα από τις 5 Μαΐου. Τότε αναρτήθηκε το άρθρο του Γιώργαροτ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. Συμβαίνει κάτι σοβαρό ή άρχισε από τώρα τις διακοπές του ο ηγεμών;


Δεν υπάρχουν σχόλια: