Κυριακή, Ιουνίου 21, 2020

«Κανόνι» τρισ. ευρώ από σπείρα απατεώνων


Αν εξαπατήσεις λίγους, ίσως να πας φυλακή. Αν εξαπατήσεις πολλούς, θα μπεις στη Βουλή και μπορεί να κυβερνήσεις κιόλας!


Συνελήφθη 48χρονος που υποδυόταν τον γιατρό και «έτρωγε» χρήματα από καρκινοπαθείς υποσχόμενος θεραπεία. Η απελπισία είναι ένας από τους χειρότερους συμβούλους που μπορεί να αποκτήσει κάποιος και γι’ αυτό ουδείς μπορεί να ψέξει τα θύματα και τους οικείους τους – ειδικά αν ο θάνατος παρουσιαζόταν ως σίγουρο δεδομένο από τους θεράποντες ιατρούς και οι πονεμένοι άνθρωποι έβρισκαν αποκούμπι στις υποσχέσεις του ψευτογιατρού.

Ωστόσο, μία από τις περιπτώσεις δείχνει τα αξιοσημείωτα αποθέματα αφέλειας ορισμένων. Έγραψε σχετικά με το θέμα το newsbreak.gr: «Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί ως… πράκτορας της CIA και φέρεται ότι είχε αποσπάσει 55.000.000 ευρώ από γνωστό Ελληνα επιχειρηματία, δήθεν για να του εξασφαλίσει μέσω της μυστικής υπηρεσίας επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στην… Κίνα! Επίσης, στους γείτονές του παρουσιαζόταν ως πιλότος».
Αυτός ο πλούσιος, που «έσπρωξε» 55.000.000 εκατομμύρια σε παπατζή, πόσο ευήθης αλλά και άπληστος μπορεί να ήταν για να κάνει κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν κάποιος τόσο οικονομικά ισχυρός να είναι τόσο ανίσχυρος σε ζητήματα κοινής λογικής και αντίληψης; Τελικά είναι.

Τα παραπάνω δημιουργούν κι άλλες εύλογες απορίες. Πώς μπορούν 10.000.000 νοματαίοι να αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι (συνεχίζοντας να τους κλέβουν) τόσα μέλη της σπείρας απατεώνων που καταβρόχθισαν επί δεκαετίες τα έσοδα από τους Προϋπολογισμούς, τα ευρωπαϊκά «πακέτα» και τους εξωτερικούς δανεισμούς; Οι παπατζήδες που κατόρθωσαν να μας ρίξουν έξω κατόρθωσαν μεγαλύτερους «άθλους» εγκληματικότητας από εκείνους του μουσαντένιου γιατρού και του ντεμέκ πράκτορα της CIA. Όχι μόνο χλαπάκιασαν τα αποθεματικά της χώρας, αλλά της φόρεσαν κιόλας ένα φέσι από εδώ έως τη Σαμαρκάνδη.

Τώρα που συντάσσεται το άρθρο, το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας είναι 373 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάθε δευτερόλεπτο που περνά στην οφειλή προστίθενται περίπου 600 ευρώ – περίπου ένας βασικός μισθός σε κάθε κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη του ρολογιού!

Ο ψευτογιατρός και ψευτοπράκτορας υποσχόταν θεραπεία από ανίατες ασθένειες και επενδύσεις στην Κίνα. Οι άλλοι απατεώνες υπόσχονταν λαϊκή εξουσία, αλλαγή, σοσιαλισμό, διαφάνεια, εκσυγχρονισμό του κράτους, μεταρρυθμίσεις και δεν συμμαζεύεται. Βιότοπος απατεώνων η Ελλάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: