Σάββατο, Απριλίου 17, 2021

Ο… αμέριμνος πρωθυπουργός

Η απόσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το λαϊκό αίσθημα είναι αντιστρόφως ανάλογη με εκείνην που επιβάλλει το αξίωμά του. Ο κ. Μητσοτάκης απέχει από τον τρόπο ζωής, τις πεποιθήσεις, το περί δικαίου αίσθημα, από τον βιωμένο πολιτισμό και τη λαϊκή ψυχή όσο και ο δυσπερίγραπτος Γιώργος Παπανδρέου.

Ο φωτογραφικός φακός της «δημοκρατίας» τον απαθανάτισε να παίζει τένις, ανέμελος και χαρωπός, την ίδια ώρα που ανακοινώνονταν από τον ΕΟΔΥ 93 νεκροί, 802 διασωληνωμένοι και 4.033 κρούσματα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο!

Ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του να παίξει τένις την ώρα που ανακοινωνόταν ο θλιβερός απολογισμός των κυβερνητικών επιδόσεων στον χειρισμό της πανδημίας, δεν έκανε κάτι παράνομο. Το αγαπημένο του άθλημα, το τένις, επιτρέπεται τούτες τις ημέρες της μεγάλης δοκιμασίας – σε αντίθεση με

άλλα αθλήματα και δραστηριότητες. Όμως το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό. Επίσης, το νόμιμο δεν αποτελεί πάντοτε… έξυπνη επιλογή – ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που ασκούν εξουσία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που η Ελλάδα βυθιζόταν αύτανδρη στον μνημονιακό βούρκο που την είχε ρίξει ο ίδιος, χόρευε ζεϊμπέκικα σαν αλαφιασμένο αρκούδι, έτρεχε σε αγώνες αντοχής φορώντας κολάν, επιδιδόταν σε βαρκάδες με το κανό του και έκανε ποδηλατάδες, τρώγοντας τούμπες, όταν προσπαθούσε να φτιάξει την αλυσίδα του ποδηλάτου εν κινήσει.

Η γενική εικόνα μπορεί σε ορισμένους να προκαλεί θυμηδία – ειδικά στους εχθρούς της πατρίδας που τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τέτοιες συμπεριφορές από την πολιτική ηγεσία. Οι Έλληνες, όμως, τα βλέπουν όλα τούτα και οργίζονται, απογοητεύονται, απομακρύνονται από την πολιτική διαδικασία και αναλογίζονται με τρόμο τι περιμένει την πατρίδα μας στη συνέχεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι ακολουθεί την πεπατημένη του Γιώργου Παπανδρέου στον αθλητισμό, αλλά και στην αμεριμνησία εν ώρα κρίσης. Αυτό αποδεικνύουν και οι ποδηλατάδες του στην Πάρνηθα, τα τσιμπούσια με πλήθος κόσμου στην Ικαρία και το κυνηγητό στα μπαλάκια του τένις την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε ότι θα έπρεπε να παραγγελθούν επιπλέον 93 φέρετρα για τους νεκρούς του εικοσιτετραώρου από Covid-19.

Κρίμα…

Από την εφημερίδα "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: