Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2021

Κώστας Καραμανλής τζούνιορ

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας είναι γόνος οικογενείας και μετρ της Συγκοινωνίας.

Ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ είναι υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Ελληνικής «Δημοκρατίας», η οποία μπορεί να γράφεται εκτός εισαγωγικών μόνο για την περίοδο ανάμεσα στο πέρας των μαχών των Πλαταιών της Μυκάλης (479 π.Χ.) μέχρι τον θάνατο του Περικλέους του Ξανθίππου το 429 π.Χ..

Ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ είναι εις εκ των μεγάλων… επιταχυντών της κοινωνικής καθυστέρησης. Η κατάσταση στις μαζικές μεταφορές δεν χρειάζεται περιγραφή. Όσοι τις χρησιμοποιούν γνωρίζουν. Όσοι δεν τις χρησιμοποιούν αδιαφορούν.

Ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ φιλεύει τους φίλους της περιπέτειας μοναδικές εμπειρίες αγώνος επιβίωσης – κάτι σαν ριάλιτι. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν πληρώνεσαι για την συμμετοχή αλλά εισιτήριο. Ωστόσο, ο κίνδυνος είναι αληθινός, χειροπιαστός, πιο βρόμικος κι από αρουραίο που ζει στις

όχθες του Γάγγη.

Όλα τα τρένα του ΗΣΑΠ σκυλοβρομούν, το ίδιο και τα λεωφορεία, τα τρόλει, το τραμ. Γραμμένα βαγόνια και οχήματα με γκράφιτι. Το στριμωξίδι πάει σύννεφο και μάσκες φορούν κυρίως οι ντόπιοι, οι εναπομείναντες… ιθαγενείς Έλληνες. Οι φίλοι μας οι αφροασιάτες και άλλες ευπαθείς ομάδες νιώθουν μια αυτοπεποίθηση, μια σιγουριά, να μωρέ, ότι δεν προστιμάρονται και γι’ αυτό μασκοφορούν (αλλά και πληρώνουν εισιτήριο) όποτε το θυμηθούν.

Ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ μπορεί να πιστωθεί –αν και υποθέτουμε ότι δεν το επιθυμεί- μέγα μερίδιο συμβολής στην έρευνα για τον κορωνοϊό. Τόσοι και τόσοι έχουν κολλήσει covid-19 μέσα στα λερά, τιγκαρισμένα και σαραβαλιασμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πάνω σε όλους αυτούς τους φτωχούς που έχουν νοσήσει δοκιμάζονται διάφορα φάρμακα και μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος των Αθηνών. Μας είπε τις προάλλες ότι σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιβολής διοδίων στο κέντρο της πρωτεούσης. Αυτό είναι αναμφίβολα σωστό (αν πιστεύεις στο δόγμα του κοινωνικού δαρβινισμού). Με τα διόδια θα αποκλειστεί η καρδιά της Αθήνας από τους φτωχούς μπιθουλαίους, που δεν θα’χουν να πληρώσουν και θα επιτρέπεται μόνο στους έχοντες, τους κατέχοντες και τους ευσεβεστάτους ισλαμιστές, οι οποίοι κουμαντάρουν πλέον το μπακογιάννειο πτολίεθρο, που θα γεμίσει πλατάνια και αδριάντες – παλιατζούρες σαν αυτό της Μαρίας Κάλλας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: