Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2022

Ελευθερίες μόνο για εμβολιασμένους

  

Φράσεις που παραπέμπουν σε κανονικό πραξικόπημα και κατάργηση δικαιωμάτων των πολιτών λέγονται είναι πλέον κλισέ στα δελτία ειδήσεων.

 

Η κατάντια στην οποία βρίσκεται το δημοκρατικό πολίτευμα στην χώρα είναι κοινός τόπος. Δεν αποτελεί είδηση. Μεταδίδεται στα δελτία ειδήσεων αλλά ως κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχουμε… εμπεδώσει.

Χθες το μεσημέρι, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, που παρουσιάζει η κ. Αλεξάνδρα Δουβαρά, η δημοσιογράφος Σμαράγδα Αγορογιάννη αναφέρει την είδηση ότι πλέον η είσοδος στην Ελλάδα θα γίνεται μόνο με ενεργό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και εξηγεί: «Μιλάμε πάντα για τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες, για τους οποίους απελευθερώνεται η είσοδος στην χώρα και δεν

χρειάζεται να κάνουν υποχρεωτικό τεστ. Για τους ανεμβολίαστους εξακολουθεί να ισχύει ό,τι ίσχυε. Δηλαδή, θα πρέπει να εισέρχονται με τεστ στην χώρα».

Η παρουσιάστρια του δελτίου Αλεξάνδρα Δουβαρά σχολιάζει: «Και οι εμβολιασμένοι νοσούν και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν» και η Σμαράγδα Αγορογιάννη απαντά… στεγνά: «Ναι, αλλά έχουμε πει ότι οι ελευθερίες πλέον αφορούν στους εμβολιασμένους και ό,τι μέτρα πλέον καταργούνται, περιοριστικά, θα αφορούν μόνο στους εμβολιασμένους».

Ο μιθριδατισμός τον οποίον έχουμε υποστεί είναι πρωτοφανής. Έχουν καταργηθεί ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία έχουν δοθεί μάχες και αγώνες αιώνων και εμείς καθόμαστε και παρακολουθούμε σε δελτία ειδήσεων ότι τα κεκτημένα, για ημεδαπούς και τουρίστες, ισχύουν μόνο για τους εμβολιασμένους. Οι υγιείς ανεμβολίαστοι, αυτοί που εμβολιάστηκαν και… ξεθύμανε η «ανοσία» τους, αυτοί που νόσησαν πριν από λίγους μήνες, δίχως να προξενήσουν κάτι στην κοινωνία, έχουν «πέσει» στην κοινωνική κλίμακα και λίγο απέχουν από το να χαρακτηριστούν δούλοι, προσωρινά κρατούμενοι ή ακόμα και νόμιμη θήρα – κι όλα αυτά επειδή έτσι θέλει ένας πρωθυπουργός που κάνει καριέρα με το επίθετο, την περιουσία και τους ψηφοφόρος του πατρός του!

Στις εκλογές όσοι ψηφοφόροι πάνε στα εκλογικά τμήματα θα έχουν στο νου τους το ζήτημα της ελευθερίας που τους αφαιρέθηκε και ότι μερικοί αρλεκίνοι έπαιξαν με αυτό το αγαθό, το πολυτιμότερο όλων. Και το ζήτημα της ελευθερίας θα παίξει μέγα ρόλο είτε το συζητήσουν τα κόμματα είτε όχι. Το συζητά και το ζητά η κοινωνία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: