Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2022

Ο κίνδυνος των πάντων

 Στα ψηφιακά «χωράφια» της «ενημέρωσης» καλλιεργούνται τα άνθη του φόβου, της τρομάρας και του πανικού!

Τα ενσωματωμένα στο σύστημα ΜΜΕ κάνουν καλά τη δουλειά τους. Oχι μόνο οι λίστες Πέτσα έπρεπε να τα ταΐζουν, ακόμα και στις λίστες για τα ψώνια πρέπει να περιληφθεί η υπόμνηση για χρηματοδότησή τους και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα. Προσφέρουν στο έθνος των Ελλήνων αυτά ακριβώς που χρειάζονται για να πάψει να υπάρχει: αγραμματοσύνη, βλακεία, φτηνό αισθησιασμό, μηρυκασμό νεοταξικής σάχλας, στρεβλό τρόπο σκέψης, εξυπνακισμό, κίβδηλα ινδάλματα, εύκολα συμπεράσματα, ξενο-μανιασμένα πρότυπα, κρετινικά κλισέ και -πάνω απ’ όλα- φόβο. Πολύ φόβο.

Θα βρέξει; Κίνδυνος καταιγίδας, θεομηνίας, κατακλυσμού του Δευκαλίωνα, του Νώε, του Ωγύγου! Θα φτάσει η θερμοκρασία τους 8 βαθμούς Κελσίου; «Πολικό ψύχος!», «Στον πάγο η Ελλάδα», «Στην κατάψυξη η χώρα» θα ωρύονται οι ομιλούσες κεφαλές, δίχως να μπαίνουν στην ανάγκη να σκεφτούν ότι 8 βαθμοί Κελσίου δεν συνιστούν «πολικό» ψύχος. Εκανε σεισμό; Εχοντας το κατακίτρινο χρώμα της

γινωμένης μπανάνας στο πρόσωπο (ένεκα αυθεντικής τρομάρας), θα καλέσουν σεισμολόγους, ίσως και αστρολόγους, για να μιλήσουν για την επικείμενη καταστροφή. Με τον κορονοϊό τι έκαναν; Κατάφεραν τόσο καλά να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, ώστε άπαντες οι επιζήσαντες αναρωτιούνται ακόμα τι είναι τούτο που τους κρατά στη ζωή και δεν πέθαναν επιτόπου τη στιγμή που έβγαλαν τη μάσκα για 10 νανοσεκόντ κατά τη διάρκεια μοναχικού περιπάτου σε γειτονικό άλσος.

Ο φόβος για το χθες, το σήμερα, το αύριο, το τώρα και το κάποτε είναι το διαρκές μήνυμα που εκπέμπει (ειδικά στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο) η «ενημέρωση» στην Ελλάδα.

Τα δελτία ειδήσεων στη χώρα μας ίσως είναι από τα λίγα στον κόσμο που μεταδίδονται επενδεδυμένα με… μουσικό χαλί! Λες και οι κεντρικοί παρουσιαστές «πασάρουν» διαφημιστικό τρέιλερ για ταινία τρόμου και όχι ρεπορτάζ.

Ο φόβος για τα πάντα, που καλλιεργείται από τα μέσα μαζικής εξαχ ρειώσεως, εξαγριώσεως και συνάμα εξημερώσεως, είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο για κάθε φαύλη εξουσία, η οποία επιθυμεί να χειραγωγεί άκοπα τις μάζες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει καί τό τραγικό , ότι ακόμη καί σήμερα υπάρχουν άνθρωποι πού δέν μπαίνουν μέσα στά μαγαζιά όταν υπάρχουν κάνας-δυό μέσα , ακόμη κι άν τό μαγαζί είναι τεράστιο... Κι όταν τούς ρωτάω "γιατί δέν μπαίνετε μέσα στό κατάστημα ;" μού απαντάνε συνήθως "έ , είναι πολλοί μέσα καί δέν φοράνε καί μάσκα...!!!