Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023

Ενδοοικογενειακά καβγαδάκια

  

Άδωνις εναντίον Κανάκη, Κανάκης εναντίον Μητσοτάκη, Λιάγκας εναντίον κυβέρνησης. Ενδοοικογενειακά καβγαδάκια.

Ο ένας βραχίονας της εξουσίας, ο μιντιακός, καβαλάει το κύμα της οργής και –πρόσκαιρα, ασφαλώς- ξιφουλκεί εναντίον του πολιτικού βραχίονα.

Σαν την κινηματογραφική κωμική ταινία τρόμου Evil Dead 2 (ελληνικός τίτλος Νεκρός την Αυγή 2), όπου ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να κόψει με πριόνι το δεξί χέρι του, που έχει δαιμονιστεί!

Μόλις περάσει η μπόρα και στεγνώσουν τα αληθινά δάκρυα του κανονικού κόσμου (όχι της κυβερνο-μιντιακής πανίδας, αυτή κλαίει μόνο όταν πεινάει) τα δυο ετεροθαλή αδελφάκια της εξουσίας, τα κανάλια και τα κόμματα, δηλαδή, θα τα ξαναβρούνε.

Θα πέσουν μεγάλα κυβερνητικά πακέτα στα ΜΜΕ, εκλογές θα πλησιάζουν, ο λαός θα χρειάζεται «ψυχραιμία» για να «αποφασίσει ώριμα» και τελικά θα επικρατήσει η… σύνεση.

Τα κυρίαρχα, συστημικά μίντια και η πολιτική εξουσία είναι  ένα και το αυτό. Αναπαράγουν και επιβάλλουν είτε έμμεσα διά της υποβολής είτε άμεσα, με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, τα ίδια ιδεολογήματα, τα ίδια νεοταξικά και παγκοσμιοποιητικά νέφη.

Πάντως, μια που όλος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή και όλοι μας, θέλοντας και μη, πρωταγωνιστούμε θα ήταν ωραίο κάποια στιγμή να γίνει ένα μεγάλο σόου.

Να κάνουν ένα πάνελ οι Ράδιο Αρβύλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Λιάγκας και οι λοιποί συγγενείς και να εκθέσει ο Άδωνις την άποψή του για την υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη, οι Αρβύλες να πουν τις αναμνήσεις τους από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και ο λαύρος Λιάγκας να εξηγήσει στον λαό πόσο υπέροχη και άσπιλη και πεντακάθαρη ήταν η πασοκάρα του Γιώργου Παπανδρέου με την οποία το όχι και τόσο μακρινό 2007 έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής στο νομό Λάρισας…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: